Member of Group ›
Dokumentumfilm George Michael narrációjával
Szombat a zene napja. Figyeljetek és hallgassatok minket.
 PHENOM
phenom.hu
A magazin 2010-ben indult, fiatalokhoz szóló, független kulturális portál.

Dokumentumfilm George Michael narrációjával

Csupa A-listás zenészbarát beszél George Michael dokufilmjében.

Október 20-án megjelent a brit énekes második szólóalbuma, valamint az 1996-ban rögzített MTV Unplugged felvétele – méghozzá egy kiadványon. Ráadásul a héten sugározta a Channel 4 nevű brit tévétársaság saját dokumentumfilmjét, a Freedom-ot.

George Michael lenyűgöző, 1996-os MTV Unplugged fellépése most először album formában is testet ölt; díszdobozos kiadványként, valamint dupla CD-s és digitális verzióban is beszerezhető. A koncertnek a kelet-londoni Three Mills Island stúdió adott otthont, 1996. október 11-én. Az előadó Wham!-es korszaka, valamint a Faith, a Listen Without Prejudice Vol. 1 (Freedom ’90), illetve az Older lemezek legjobb dalait adta elő, bensőséges hangulatban.

A Listen Without Prejudice Vol. 1 volt az énekes második szólóalbuma, mely által úttörő, korszakalkotó művésszé vált. A dalok nagy részét ő írta, illetve a zenei rendezői és produceri munkálatokat is ő maga végezte.

George Michael első szólólemeze, a Faith sikere eredményeként vált azon kevés előadók egyikévé, akik albumait világszerte milliók vásárolták. Kiadója számára természetesen ez lehetett az álom forgatókönyv, neki viszont más tervei voltak. Nem tudott, és nem is szándékozott a nap 24 órájában popsztárként a média rivaldafényében fürdőzni, úgy érezte, követnie kell művészi ösztöneit.

Úgy döntött, nem fog szerepelni a Listen Without Prejudice Vol. 1 albumborítóján, és néhány interjút leszámítva nem vesz részt a promócióban sem, de „cserébe” elkészítette kiadója számára a David Fincher által rendezett Freedom! ’90-et, melynek videójában többek között a világ öt legismertebb szépsége, Naomi Campbell, Linda Evangelista, Christy Turlington, Tatjana Patitz és Cindy Crawford helyettesíti őt. Ez aztán ellentéteket szült a sztár és kiadója között az album promotálását illetően.

A multi-platinalemez státuszt elnyerő, világszerte listavezető és Angliában (ahol a Faith négyszeres platinalemez lett) első helyezett Listen Without Prejudice Vol. 1 vált a megtestesítőjévé annak, ahogy egy precedensértékű, korlátokat ledöntő globális szupersztár a saját útját járja.

Röviddel az album megjelenése után George Michael megismerte nagy szerelmét, Anselmo Feleppát. Anselmo tragikusan korai halála miatt érzett dühe, kiegészülve frusztrációjával, amit a kiadó albumértékesítési stratégiája váltott ki belőle, ahhoz vezettek, hogy hosszadalmas bírósági ügybe keveredett a Sony-val. Ez majdnem két teljes évre leblokkolta a kreativitását, és arra a tudatos elhatározásra sarkallta, hogy minden energiáját a szabvány lemezszerződés megreformálására és az előadóművészek érdekeiért való harcra fordítsa. Bár a pert elvesztette, megszerezte azt a személyes és művészi szabadságot, amire vágyott.

Közel huszonhét év elteltével George Michael és a Sony rég megbékélt. A Listen Without Prejudice Vol. 1 minden mozzanata figyelemreméltó és időtlen munka marad; a gyönyörű, mégis tiltakozó daloktól, a Praying For Time-tól és a Mother’s Pride-tól kezdve, a meghitt Cowboys & Angels-en keresztül egészen a önéletrajzi ihletésű Freedom! ’90-ig. Ez volt az a zene, ami iránt George Michael igazán elkötelezettnek érezte magát.

George Michael egészen a 2016 karácsonyán bekövetkezett haláláig a Freedom című zenei filmje munkálatain dolgozott – ez a dokumentumfilm lett a művész utolsó alkotása. A George Michael – Freedom: The Film – Praying for Time címmel bemutatásra került filmet az angol Channel 4 csatorna adta le: a közel másfél órás filmet eredetileg márciusban tervezték bemutatni, ám Michael halála után kicsit át kellett dolgozni, így végül most sugározta a brit tévétársaság. A filmet Michael és korábbi menedzsere, David Austinnal rendezte közösen, narrátora pedig maga George Michael.

Az új dokumentumfilmben olyan sztárok is szerepelnek a filmben mint az énekes Stevie Wonder, Elton John, Liam Gallagher, Nile Rodgers, Mary J Blige, Tony Bennett és Mark Ronson; a szupermodellek: Naomi Campbell, Cindy Crawford, Christy Turlington, Tatjana Patitz, Linda Evangelista és Kate Moss; Tracey Emin művész; Jean Paul Gaultier divattervező; Ricky Gervais és James Corden komikusok.

Csapat

 ArtHungry
arthungry.com
Független portfólió építő felület alkotóművészek és a vizuális művészetek iránt érdeklődők részére.
Kutvölgyi Pál
Blogger42
Írni, olvasni, fotózni és motorozni szeretek, számolni tudok.
 Marvin
Marvin Says
Kedvelem a jó kérdéseket. Néha fontosabbak, mint a válaszok.
 PHENOM
phenom.hu
A magazin 2010-ben indult, fiatalokhoz szóló, független kulturális portál.
Schiffer Miklós
Schiffer Style
A stílusos élet fontosságának hirdetése.
Török András
Simplicissimus
Olvasni jó, a könyvet továbbadni kúl.
Korábbi vendégíróink
Balázsi Dia & Peti 
My Little Melbourne Family
Mindegy honnan jössz, a lényeg, hogy tudd hová tartasz, és míg odaérsz, légy jobb minden nap.
 Ernyey Béla
Ernyey Béla
Színész
 Erőss Zsolt
Eross Zsolt
Hegymászó
 Fabricius Gábor
Fabricius Gabor
Head of Innovation
 Dr. Farkas András
Farkas András
biztosítóalapító
Gecser Ottó
gecserotto
A kisnyugdíjas ahol tud, segít.
Guld Péter
GuldPeter
Kaotikus életet élő, szentimentális motorkerékpár-őrült.
Hoffmann Petra
Petra
Ha pokolra jutsz, legmélyére térj: az már a menny. Mert minden körbe ér.
Kertész Bálint
Videographer @ 42BIT
Tizennégyszer láttam a Keresztapa-trilógiát.
 Lakatos Márk
Lakatos Mark
Stylist
 Lang Viktória
Lang Viktoria
Lakberendező
 Litkey Farkas
Litkey Farkas
Vitorlázó
Mei Mei
Mei Mei
Stylist
Obersovszky Gyula
Magánzó
Szinteld magad a világra, légy magasabb, mint az árja.
Trunkó Bence
Shadowriter
Az vagy, amit nézel.
Pályázott vendégíróink
Hegedűs Ágota
hegedusagota
Hegedűs Ágota
Somogyi Richard
somogyirichard
Grafikus, belsőépítész.
Tóth Olivér
totholiver
Creative Image Artist
Vécsei Rita Andrea
vecseiritaandrea
Büntetőbíró, majd mindenféle szöveg író.
 
Smile
Culture
Shop
Photo
Video
Ride
Art