Member of Group ›
Hegyi derbike
Keddenként tegyetek egy túrát velünk. Két-, vagy több keréken.
Guld Péter
GuldPeter
Kaotikus életet élő, szentimentális motorkerékpár-őrült.

Hegyi derbike

 

Első gondolatként mindig jó ötletnek tűnik superbike Ducatival érkezni, egy forró őszi éjszakán szervezett közösségi motorozásra. Sőt, még másodikra is, hiszen ki úszná meg masszív merevedés nélkül, ha egy százötvenlóerős, büfögő, szárazkuplungos bölénnyel gurulhat be a budapesti éjszaka egyik leginkább felkapott kerületének, leginkább felkapott szórakozóhelyére, amely előtt százak állnak.

A

Ducati

hallattán előkerülnek a kamerák, és a sisakon mindössze súlyos „bazmegolások” szűrődnek át, miközben még a sztenderre állítás előtt olyan súlyos erekció sújtja az önelégült lovast, hogy inkább le sem száll a motorról.

Ducati 999

A

999

ezt mind tudja, hibátlanul, pontosan, és ha pszichológus lennék, receptre írnám minden önértékelési gondokkal küszködő paciens számára. A tömeggel szemben alkalmazott pszichológiai hadviselést citromsárga színe csak fokozza. Legyünk őszinték, megsemmisítő erővel söpör végig a meglepett arcokon, és annyira legitimmé válik, hogy a sárga színt eddig fikázók térdre rogyva fordulnak Mekka felé, és morzsolják imáikat.

Továbbá azon kevés motorok egyike, melynek hátsó ülése nem kiált nő után, mert látványban kétségbeejtően felveszi a versenyt még legszebb fenekű utassal is, és akinek van egy csepp esze, nem ülteti kínzópadra a csaját.

Ducati 999

Viszont az, hogy telepes Levente nyárvégi összejövetelére nem utasként érkezek – elnök Dániel mögött – csak az utolsó pillanatban dőlt el, szinte az autópályán. Dániel nagyjából akkor találta ki, hogy az egykor Superbike világbajnoki győztes motorkerékpár utcai változata nemcsak  kirakatdíszként funkcionálhat, és valószínűleg vágyna némi átmozgató jellegű esti sétára is.

A motor lelkivilágával viszont egyikőnk sem számolt, sajnos. Hiszen egy olyan teremtésről beszélünk, ki ugyan gépként gördült le a szalagról, lelke mégis bonyolultabb, mint egy balettpremierre készülő primadonnáé. És az araszoló tömegben legalább annyira élvezetes volt megülni, mint egy falusi lovászfiúnak a Royal Ascotra készülő versenylovat az augusztus huszadikai kenyérünnepen, a villogó rendőrautók által felvezetett, csigaként kúszó tömegben.

Viszont a versenylovakhoz hasonlóan a Ducati is rémesen intelligens, ezért bár ugrál, prüszköl, harákol, és rángat – mindezt úgy, hogy a létező összes lámpa felvillan a műszerfalon – mégis teszi a dolgát, és végrehajtja a feladatot, melyre egyrészt nem hivatott, másrészt életében nem kérték tőle.

Majd éjfél után nem sokkal az elnök úr döntött, és látva a szenvedést a hegyek felé vettük az irányt. A Hármashatár-hegyen húzódó egykori versenypálya nyomvonalát követve minden megváltozott. Az erdő sűrűjében lapuló élőlények inkább elmenekültek a szuronyként hasító fényszóró láttán, és ordító robaj hallattán,  a sárga bölény előtt pedig megnyílt az univerzum. A hely szellemét kellő alázattal kezelve fűzte át magát a szűk kanyarokon, megidézve a magyar motorsport mondabéli hőseinek lelkivilágát, és érezve a görcsbe rándult szív zakatolását, melyet az ötezer ember érezhetett, kik a harmincas, negyvenes években ott álltak az út mentén, és szorítottak kedvenceiknek.

Számomra nagyjából így végződött a gurulás, és nem tagadom, életem egyik legnagyszerűbb élményét gyűjtöttem be a Budai-hegyekben éjfél után néhány perccel, köszönhetően annak, hogy a Ducati is elnyerte lelki békéjét.

Ducati 999

Ducati 999

Csapat

 ArtHungry
arthungry.com
Független portfólió építő felület alkotóművészek és a vizuális művészetek iránt érdeklődők részére.
Kutvölgyi Pál
Blogger42
Írni, olvasni, fotózni és motorozni szeretek, számolni tudok.
 Marvin
Marvin Says
Kedvelem a jó kérdéseket. Néha fontosabbak, mint a válaszok.
 PHENOM
phenom.hu
A magazin 2010-ben indult, fiatalokhoz szóló, független kulturális portál.
Schiffer Miklós
Schiffer Style
A stílusos élet fontosságának hirdetése.
Török András
Simplicissimus
Olvasni jó, a könyvet továbbadni kúl.
Korábbi vendégíróink
Balázsi Dia & Peti 
My Little Melbourne Family
Mindegy honnan jössz, a lényeg, hogy tudd hová tartasz, és míg odaérsz, légy jobb minden nap.
 Ernyey Béla
Ernyey Béla
Színész
 Erőss Zsolt
Eross Zsolt
Hegymászó
 Fabricius Gábor
Fabricius Gabor
Head of Innovation
 Dr. Farkas András
Farkas András
biztosítóalapító
Gecser Ottó
gecserotto
A kisnyugdíjas ahol tud, segít.
Guld Péter
GuldPeter
Kaotikus életet élő, szentimentális motorkerékpár-őrült.
Hoffmann Petra
Petra
Ha pokolra jutsz, legmélyére térj: az már a menny. Mert minden körbe ér.
Kertész Bálint
Videographer @ 42BIT
Tizennégyszer láttam a Keresztapa-trilógiát.
 Lakatos Márk
Lakatos Mark
Stylist
 Lang Viktória
Lang Viktoria
Lakberendező
 Litkey Farkas
Litkey Farkas
Vitorlázó
Mei Mei
Mei Mei
Stylist
Obersovszky Gyula
Magánzó
Szinteld magad a világra, légy magasabb, mint az árja.
Trunkó Bence
Shadowriter
Az vagy, amit nézel.
Pályázott vendégíróink
Hegedűs Ágota
hegedusagota
Hegedűs Ágota
Somogyi Richard
somogyirichard
Grafikus, belsőépítész.
Tóth Olivér
totholiver
Creative Image Artist
Vécsei Rita Andrea
vecseiritaandrea
Büntetőbíró, majd mindenféle szöveg író.
 
Smile
Culture
Shop
Photo
Video
Ride
Art