Okostelefonagyú bambusz Toyota

By Magánzó | Take a Ride | 2013.04.30.
Toyota MEWE - tökéletes nekem, elég jó nektek

Toyota MEWE – tökéletes nekem, elég jó nektek

Ez nem semmi – kiáltottam fel, amikor a cikkbe botlottam – környezetkímélő autó bambusznádból! És mi abban a környezetkímélő? – vágott közbe kisbarátnőm felháborodottan – hogy kivágják a bambuszokat a pandamacik alól? Jó, majd ügyelnek rá, hogy ne legyenek rajtuk pandamacik, vagy ha vannak, hát majd lerázzák őket, mielőtt a nádakat levágnák – igyekeztem megnyugtatni kissé ingerülten.

Hogy a Toyota jövőkoncepciókat kutató csoportja számolt-e a pandák vélt sérelmeivel, nem tudhatom, de ha ettől a szerintem orvosolható problémától eltekintünk, a tanulmányautó több szempontból is figyelemre méltó. A francia építész és designer, Jean-Marie Massaud által tervezett e-mobil nem csak technikai újdonságokkal hívja fel magára a figyelmet. Az ember szinte az első látásra beleszeret, hiszen ez a járgány, minden manapság fellelhető trenddel szemben megy és mégis fantasztikus életérzést sugall.

Toyota MWWE - Az autóból szinte minden extra hiányzik

Toyota MWWE – Az autóból szinte minden extra hiányzik

Az autóból szinte minden extra hiányzik, olyanok, amik nélkül mai vetélytársai eladhatatlanok lennének. A vállaltan minimalista konstrukció nem a technikai kütyükre helyezi a hangsúlyt, hanem az életérzésre. A kevés a több elv alapján, a gépkocsit megfosztották minden kényszer-attribútumtól. Nincsenek kis motorok mindenütt az ülésekben, állítási lehetőségek, szabályzók és a szabályzók szabályzói, nincs állítható futómű, proccoló beltér, stb., viszont a koncepció intelligens és variábilis, a design megnyerő.

A bambuszkocsi – ha nem is teljesen komposztálható – de száz százalékosan recilyng-olható, a váz alumíniumból, a karosszéria habosított polipropilénből, egyéb felületek pedig bambuszból készülnek. Az elektrómotorok a kerékagyban, az akkumulátorok pedig a padló alatt nyertek elhelyezést. A Toyota ME.WE könnyedén alakítható át egy minipickuppá, vagy cabriová. A gépkocsi agya pedig egy speciális applikációval feltöltött közönséges okostelefon, aminek a megfelelő konzolba helyezése után indítható a gépkocsi.

Toyota MEWE - tökéletes nekem, elég jó nektek

Toyota MEWE – tökéletes nekem, elég jó nektek

A koncepció elbúcsúzik a státuszgondolkodástól. Túl ezen, a mennyiséggel szemben a minőségre helyezi a hangsúlyt, aminek hagyományos értelmezése megváltozik. A minőség alatt nem a drága és nemes anyagok felhasználását kell érteni, hanem életminőségünk újraértelmezését. Azt, hogy tárgyaink minket szolgáljanak, életterünket növeljék a lehetőségek palettájának szélesítésével. Mindez azonban ne váljon öncélúvá, a tárgyak ne vegyék át felettünk az irányítást, ne mi szolgáljuk őket, s ne legyen mindez több, mint amire az ésszerűség határain belül szükség van.

Apropó ME.WE! A név Toyota szerinti üzenete: tökéletes nekem, elég jó nektek. Nekem valóban elég jónak tűnik, legalábbis második autónak – ismerve az e-mobil korlátait. Régóta vágyom egy eszközszegényebb környezetre, ahol is kevés jól átgondolt eszközzel sok más fölöslegeset ki tudok váltani.

Toyota MEWE - tökéletes nekem, elég jó nektek

Toyota MEWE – tökéletes nekem, elég jó nektek

A mobiltelefonom például rengeteg egyéb kütyüt kivált, a ráinstallált applikációk pedig napi szinten tesznek jó szolgálatot. Nincs szükségem már órára sem – eggyel kevesebb dologra kell ügyelnem – zsebszámoló a múlté, navigáció adé, a világhálóval fennálló kapcsolat pedig gyakorlatilag végtelen lehetőségeket kínál. Persze, jó olykor egy kihangosító, vagy egy nagyobb képernyő, s néha még egy autó sem ártana, amit a telefonomra tudnék illeszteni.

Kisbarátnőm, aki maga is szerelmes az iPhone-jába, a tények hallatán valamelyest megenyhülni látszott. Na jó, felőlem, de azért ígérjék meg, hogy tényleg nem bántják a panda macikat!

 

Hozzászólások 

Minden vélemény számít!

Login with Facebook
Ajánlott bejegyzések: