Member of Group ›
Honkong „polgármestere”
Szerdánként a design „titkaiba" avatunk be Titeket. Wow!
Kutvölgyi Pál
Blogger42
Írni, olvasni, fotózni és motorozni szeretek, számolni tudok.

Honkong „polgármestere”

Kukkantson be egy sokoldalú vállalkozó kulturális életébe!

Kevin Poon, akit kedveskedve csak Hongkong polgármesterének szoktak hívni, segített a térség kreatív arculatának kialakításában. Sokoldalú vállalkozó, aki egy ázsiai bolthálózattal rendelkező jelentős divatkereskedés tulajdonosa, emellett sikeres divatmárkát visz, kávézólánca van, és az övé a legmenőbb közösségi médiaügynökség a városban.

Kevin Poonnal az irodájában találkozunk, amely három szintet foglal el a Wong Chuk Hang iparnegyed egyik régi raktárában. „Kpee”-nek, ahogy mindenki szólítja, más és más üzleti részlegei vannak a három összekapcsolt szint különböző részein. Az egyik szintet a marketingesek foglalják el, a másikat a divatszakma képviselői, a harmadikat pedig a kiskereskedelemmel és az üzletvitellel foglalkozó szakemberek.

A különböző osztályok íróasztalait és falait kortárs műalkotások, szobrocskák, emléktárgyak, filmes ereklyék, játéktermi videojátékok és számtalan sztereórendszer eklektikus kavalkádja borítja. Kevin Poon szenvedélyes műgyűjtő, ami abban a pillanatban világossá válik, ahogy betesszük a lábunkat az épületbe: mai sztárművészek vibráló alkotásainak tucatjai díszítik a falakat stílusosan megkomponálva. A gyűjtemény pedig olyan tempóban bővül, hogy további műtárgyak állnak hegyekben a falaknak támasztva, türelmesen várva, hogy feltegyék őket.

„Mindig is olyan vállalatként tekintettem a Bang & Olufsenre, amelyik jókor feszegette a határokat.”

Mindenütt zene szól. Egymás mellett olyan különböző stílusok, amilyen különbözők az itteni emberek, és a munka intenzitásával együtt változik a hangerő. BeoSound 35 és BeoPlay A9 hangrendszerek vannak itt-ott lazán elhelyezve, ahogy a helyzet éppen megkívánja.

„Régen is hallottam már a Bang & Olufsenről, amikor még Hongkongban gyerekeskedtem. A bácsikáim és a nénikéim beszélgettek erről a dán vállalatról, és még mindig emlékszem arra az ikonikus modellre, amely felé az ember csak kinyújtotta a kezét, mire az kinyílt, és előbújt belőle egy CD-lejátszó. Teljesen odáig voltam érte, és azóta is a rajongójuk vagyok – meséli Kevin Poon, majd magyarázatképp hozzáteszi. – Amikor az ember vagyonokat költ berendezésre, akkor azt akarja, hogy különleges legyen, más legyen, mint a többieké.”

A zenelejátszást lehet közvetlenül a készülékeken vagy mobiltelefonról is vezérelni, de Kevin Poon nagyra becsüli a fizikai interakciót.

„Számomra prioritás, hogy fizikai kapcsolatba kerüljek a termékekkel. Mindennél fontosabb, és valami pluszt jelent, hogy érezhetem a minőséget és a míves kidolgozást.”

Ha az ember némi időt tölt a raktárban Kevin Poonnal, rájön, hogy a bútorok kiválasztásánál mennyire szereti a klasszikus vonalvezetést. Megtalálhatók itt Jean Prouvé, Eames, Isamu Noguchi, Herman Miller, Egon Eiermann ikonikus darabjai is, a kávézóban pedig a feltörekvő dán bútorvállalat, a Hay székei és asztalai jönnek szembe.

„Mindig is olyan vállalatként tekintettem a Bang & Olufsenre, amelyik jókor feszegette a határokat – mondja Kevin Poon. – Ha az ember visszanéz, látja, hogy a dolgok egy része a piacra dobás pillanatában értelmetlennek tűnt: annyira más volt, mint a többi, ugyanakkor nagyon menő.”

Kevin Poon így fogalmazza meg általánosságban a stílussal kapcsolatos hozzáállását: „Fontos, hogy az ember kicsit fura legyen, és más rugóra járjon az agya. Hiszen egy készülék az csak egy készülék: a telefon telefon, a hangszóró hangszóró és a tévé tévé, de valamivel muszáj kitűnni a tömegből. És amikor az emberek ráéreznek a Bang & Olufsenben rejlő különlegességre, egyből ott a pont!”

Csapat

 ArtHungry
arthungry.com
Független portfólió építő felület alkotóművészek és a vizuális művészetek iránt érdeklődők részére.
Kutvölgyi Pál
Blogger42
Írni, olvasni, fotózni és motorozni szeretek, számolni tudok.
 Marvin
Marvin Says
Kedvelem a jó kérdéseket. Néha fontosabbak, mint a válaszok.
 PHENOM
phenom.hu
A magazin 2010-ben indult, fiatalokhoz szóló, független kulturális portál.
Schiffer Miklós
Schiffer Style
A stílusos élet fontosságának hirdetése.
Török András
Simplicissimus
Olvasni jó, a könyvet továbbadni kúl.
Korábbi vendégíróink
Balázsi Dia & Peti 
My Little Melbourne Family
Mindegy honnan jössz, a lényeg, hogy tudd hová tartasz, és míg odaérsz, légy jobb minden nap.
 Ernyey Béla
Ernyey Béla
Színész
 Erőss Zsolt
Eross Zsolt
Hegymászó
 Fabricius Gábor
Fabricius Gabor
Head of Innovation
 Dr. Farkas András
Farkas András
biztosítóalapító
Gecser Ottó
gecserotto
A kisnyugdíjas ahol tud, segít.
Guld Péter
GuldPeter
Kaotikus életet élő, szentimentális motorkerékpár-őrült.
Hoffmann Petra
Petra
Ha pokolra jutsz, legmélyére térj: az már a menny. Mert minden körbe ér.
Kertész Bálint
Videographer @ 42BIT
Tizennégyszer láttam a Keresztapa-trilógiát.
 Lakatos Márk
Lakatos Mark
Stylist
 Lang Viktória
Lang Viktoria
Lakberendező
 Litkey Farkas
Litkey Farkas
Vitorlázó
Mei Mei
Mei Mei
Stylist
Obersovszky Gyula
Magánzó
Szinteld magad a világra, légy magasabb, mint az árja.
Trunkó Bence
Shadowriter
Az vagy, amit nézel.
Pályázott vendégíróink
Hegedűs Ágota
hegedusagota
Hegedűs Ágota
Somogyi Richard
somogyirichard
Grafikus, belsőépítész.
Tóth Olivér
totholiver
Creative Image Artist
Vécsei Rita Andrea
vecseiritaandrea
Büntetőbíró, majd mindenféle szöveg író.
 
Smile
Culture
Shop
Photo
Video
Ride
Art