Member of Group ›
Grabo’sky
Szombat a zene napja. Figyeljetek és hallgassatok minket.
 PHENOM
phenom.hu
A magazin 2010-ben indult, fiatalokhoz szóló, független kulturális portál.

Grabo’sky

Egy elszállós válogatással hangolva mutatjuk meg, hol kell megúsztatnod a naplementében az idei nyarad.

Augusztus 2-án ismét szuper szabadtéri italózásra invitál a Pontoon, a bulin a mértéktelenül folyó italo discóhoz más üdítő ízeket is kevernek a dj-k (nu-discótól synthwave-en át a house-ig), de csak naplemente után. Előtte nem más segít ráhangolódni-bemelegíteni a táncra, mint az elszállós-lebegős elektronika hazai mestere, Grabo’sky – íme, némi ízelítő naplemente-kompatibilis repertoárjából.

A Debrecenből indult, több mint húsz éve dj-ző Grabo’sky az egyik legegyedibb hangzásban utazó hazai producer, és az utazás itt most nem béna újságírói fordulat; változatos hatásokból (diszkó, italo, house, kosmische musik, pszichedelia, triphop) kreált lassú és középtempós deep elektronikája tényleg tökéletes – és delejezően magával rántó – zenekíséret egy klassz triphez, akár fejben/képzeletben, akár valós időben/földrajzi térben. Utóbbi koordináták ezúttal adottak: Grabo’sky a Duna-parton fogja átúsztatni a Pontoon közönségét a késő délutánból a naplementébe, egészen az éjszaka kapujáig. Hogy ez az utazás tudatbizsergető és testből kiemelő lesz, nem kétséges a nekünk összeállított playlist alapján.

A válogatáshoz a következő kommentárt fűzte:

„Gyerekkoromban a kedvenc rajzfilmem volt a Jamie és a csodalámpa. Lámpaoltás után egy kisfiú pizsamában előkapja a csodalámpáját, levilágít vele a földre, mire megjelenik egy átjáró egy másik világba, és a kutyájával átugranak oda minden este. Ennek a mesének az intrója alatt ami szól zene nagyon belém égett, a dallama hipnotikus, szinte már triphop,. Minden ilyet szeretek játszani, ami jó értelemben vett trip élményt ad, főleg ha 80-as éveket idéző a hangzása. Különösen jó lesz ilyeneket játszani a lemenő napnak, amikor az emberek még sokkal nyitottabbak, kevesebb az elvárásuk az estével kapcsolatban, mélyebb zenékkel is lehet próbálkozni.”

Ezek után nincs más, csak pauzára tenni az agyunkat és élvezni az utazást!

Lindstrom – The Magnificent.

Ezt a norvég fószert remélem, senkinek nem kell bemutatni, aki szereti a mai diszkókat és a kozmikus zenéket. A 2000-es évek derekán szerintem az egyik legjobb és legötletesebb producer volt. Ez meg csúcsműve, az északiakra jellemző keseréses, elvágyódós dallammal, pont mint a lebukó, eltűnő nap. Táncolni is lehet rá. ó, de még mennyire!

The Beat Broker – Ice Castle

Ez ott van nálam a top 5 legtöbbet játszott szám között. A legjobb napfelkeltekor játszani, de a lebegős, könnyed, úszó, vibráló dallamával a lemenő napra éppúgy tökéletes, mert hát napfényes szám.

Peter Visti – Tokyo By Night

Lindstrom 2. Mármint ő is északi (dán) és a 2000-es évek derekán nekem nagyon nagy kedvenc volt. Nagyvárosi zene. Megy le a nap a metropoliszban és jönnek elő az éjjeli lények. Táncolni. Mi mást?

Palms Trax – Love In Space

Ez egy friss kedvenc, az egész EP-je. Megint ez az elvágyódós, keserédes dallam. Elsírja magát az ember, nem azért mert fáj, hanem mert olyan szép, gyermekien ártatlan.

Scott Fraser – A Life Of Silence (Timothy J Fairplay’s Fall Of Shame Remix)

A fentiekből nem nehéz kikövetkeztetni, hogy én a napot keserédes, elvágyódós kozmikus hangulattal szeretem búcsúztatni. Nagy kedvencem mind az eredetit, mind a remixet jegyző producer manapság, mindig kicsúszik valami költeményen a kezük közül. Ez itt nem olyan, mint egy kozmikus Cure-remix?

Daniele Baldelli & Dario Piana – Infinity Machine

Az öreg Baldelli! Frissebb, ropogósabb diszkókat csinál, mint akármelyik kortárs nu-disco producer manapság. Ha nem elvágyódunk, akkor metropolisz-zene. Jó széles, 10 sávos autópálya méretű, olyan alja van, hogy aszongya: lement a nap, kezdődhet az éjszaka, lábakat lóbalzsammal előkészíteni és indulat a repülés!

Cusco – North Easter (Dream Chimney Winter Dub)

Ismét egy Beat Broker cucc, pontosabban egy edit tőle. Az eredeti egy 80-as évekbeli német new age/4th world/ezoterikus együttestől van. Ennek az editnek a hatására letöltöttem az albumaikat, de azzal a lendülettel nyomtam is a delete gombra, Viszont ez az egy számuk tényleg jó, főleg így, ahogy Beat Broker hozzátette a saját apróságait és csak a lényeget hagyta meg. naná, hogy azok az elvágyódós dallamok! Ez már nem is szép, hanem gyönyörű.

Cosmic Angst – Keep On

Chris Gilbert egy angol szintis fószer. italo, electro és kozmikus zenék modernkori lovagja. Most mondjam? Én az E.T-t gyereként láttam, a gyermeki elvágyódás, álmodozás, a sci-fi a kultúrám része.

Paladin – Zone IV – VII (Crisis In Gamma Zone)

Ismét Chris Gilbert, egy újabb alteregóval. Ki látta Az utolsó csillagharcos című 80-as évekbeli sci-fit? Elég tré, de ettől még akkoriban, amikor bemutatták a mozikban űrpilóta akart lenni minden srác. Ez meg az aláfestő zene hozzá, 17 perces szám, de én a kilencedik perctől játszom, akkor lép be a dob.

Tangerine Dream – Choronzon

És a végére a mesterek. A gyökerek, a metropolisz-zene királyai. Ha van olyan tág zene, amibe az egész univerzum belefér, akkor ez az. A megboldogult siófoki Coke Clubban játszottam már naplementében. Pont oda írták. Ha ott akkor jó volt, most is az lesz!

Grabo’sky jelenleg két új album kiadását készíti elő, és új számokon dolgozik. Alább a legfrissebb megosztott zenéje:

Augusztus 2-án tehát ő warm-upol a Superitalo bulijának, melynek fő vendége a bécsi klubszíntér titkos fegyvere, Paul Raal, hazai részről pedig a házigazdák mellé beugrik még Kontinents is.

Facebook event

Csapat

 ArtHungry
arthungry.com
Független portfólió építő felület alkotóművészek és a vizuális művészetek iránt érdeklődők részére.
Kutvölgyi Pál
Blogger42
Írni, olvasni, fotózni és motorozni szeretek, számolni tudok.
 Marvin
Marvin Says
Kedvelem a jó kérdéseket. Néha fontosabbak, mint a válaszok.
 PHENOM
phenom.hu
A magazin 2010-ben indult, fiatalokhoz szóló, független kulturális portál.
Schiffer Miklós
Schiffer Style
A stílusos élet fontosságának hirdetése.
Török András
Simplicissimus
Olvasni jó, a könyvet továbbadni kúl.
Korábbi vendégíróink
Balázsi Dia & Peti 
My Little Melbourne Family
Mindegy honnan jössz, a lényeg, hogy tudd hová tartasz, és míg odaérsz, légy jobb minden nap.
 Ernyey Béla
Ernyey Béla
Színész
 Erőss Zsolt
Eross Zsolt
Hegymászó
 Fabricius Gábor
Fabricius Gabor
Head of Innovation
 Dr. Farkas András
Farkas András
biztosítóalapító
Gecser Ottó
gecserotto
A kisnyugdíjas ahol tud, segít.
Guld Péter
GuldPeter
Kaotikus életet élő, szentimentális motorkerékpár-őrült.
Hoffmann Petra
Petra
Ha pokolra jutsz, legmélyére térj: az már a menny. Mert minden körbe ér.
Kertész Bálint
Videographer @ 42BIT
Tizennégyszer láttam a Keresztapa-trilógiát.
 Lakatos Márk
Lakatos Mark
Stylist
 Lang Viktória
Lang Viktoria
Lakberendező
 Litkey Farkas
Litkey Farkas
Vitorlázó
Mei Mei
Mei Mei
Stylist
Obersovszky Gyula
Magánzó
Szinteld magad a világra, légy magasabb, mint az árja.
Trunkó Bence
Shadowriter
Az vagy, amit nézel.
Pályázott vendégíróink
Hegedűs Ágota
hegedusagota
Hegedűs Ágota
Somogyi Richard
somogyirichard
Grafikus, belsőépítész.
Tóth Olivér
totholiver
Creative Image Artist
Vécsei Rita Andrea
vecseiritaandrea
Büntetőbíró, majd mindenféle szöveg író.
 
Smile
Culture
Shop
Photo
Video
Ride
Art