Member of Group ›
mius, Fijuka (AT) és Barbara Stahl az A38-on
Szombat a zene napja. Figyeljetek és hallgassatok minket.
Hoffmann Petra
Petra
Ha pokolra jutsz, legmélyére térj: az már a menny. Mert minden körbe ér.

mius, Fijuka (AT) és Barbara Stahl az A38-on

 

Ma este mutatja be kedvenc mïus zenekarunk áprilisban, a Sonar Kollektiv gondozásában megjelenő új albumát az A38-on. Az este a kiváló stílusérzék, a remek elegancia, a kifinomultság, a korszerűség, az egyszerűség, s mindenekelőtt a jókedv jegyében zajlik majd Budapest, Bécs és Berlin találkozásával.

A budapesti székhelyű mïus Álmos Gergelyszemélyes zenei projektje. Gergő a 2011 nyarán indult produkció kezdeti időszakában Horányi Juli énekesnővel közösen hozta létre a mïus első két nagylemezét Behind The Line és Tessellation címmel. Az élőben teljes zenekarrá alakuló duó az évek során számos helyre kapott meghívás, így felléptek az A38 Hajón, az Akvárium Klubban, a Trafóban, a Balaton Sound-on is, és az Mr2 Petőfi Rádió Akusztik című műsorában is.

Juli 2015-ös kiválása óta Gergő különböző énekesekkel, zenészekkel valósítja meg zenei elképzeléseit, melynek első hallható eredménye a német Sonar Kollektiv gondozásában 2016 tavaszán megjelenő, Eigengrau című lemez lesz (jelentése: sajátszürke vagy sajátfény, az a szín, amit az emberi szem teljes sötétségben lát).

A lemez egy 1 éves munkafolyamat eredménye, melyet a civilben építészként hollywood-i filmekben dolgozó – legutóbb Ridley Scott: The Martian című filmjén ügyködő – Gergő előbb házi stúdiójában, majd a szegedi Black Hole Sound stúdióban és a budapesti Metropol Stúdióban rakott össze Vári Gábor segítségével. Az album végső hangzását a Moderat, Todd Terje, Atoms for Peace, Caribou, Four Tet keveréséért is felelős, berlini Calyx Mastering segítségével nyerte el.

A lemezre már megjelenése előtt felfigyeltek külföldi kiadók, melyek közül a mïus zenéjéhez legközelebb álló Sonar Kollektiv lett a befutó (Jazzanova, Âme, Nuspirit Helsinki, Radio Citizen, 4Hero). Az első single, a Hegyi Dórival közösen összehozott Delusional januárban jelent meg (Pitto valamint Alex Barck (Jazzanova) & Comixxx remixével), melyhez Varsics Péter és Szőke Dániel csinált videót. A lemezen közreműködik még Jónás Vera, Laura Hahn (USA), és a nemrégiben a KEXP-en fellépő Coals lengyel énekesnője, Kasia Kowalczyk. Az instrumentális és vokális dalokat egyaránt tartalmazó lemez 2016 áprilisában fog megjelenni.

A japános hangzású Fijuka név mögött egy bájos német és egy osztrák lány kettőse rejtőzködik. Ők Ankathie (ének, szintetizátor) és Judith Filimónova (basszusgitár, ének). A két lány egy bécsi művésziskolában ismerkedett meg egymással a „Nők a popzenében” kurzuson, és miután hosszan beszélgettek és tervezgettek, végül megalakították formációjukat. Persze mindkettejüknek akkor már szolid tapasztalata volt a popzene és a művészet területén, mégis a Fijuka formáció megalakítására volt szükség, hogy megvalósítság a popzenével kapcsolatos álmukat. Így létrejött az a multi-instrumentalista kísérleti pop-zenétjátszó formációjuk, amely minden lépésével megújítja és új távlatokba helyezi a zenét.

A Fijukát 2011 elején alapították, bemutatkozó lemezüket, a Behave (From Now On) EP-t 2013-ban, ahogyan zenekari nevüket viselő bemutatkozó albumukat is ugyanebben az évben jelentették meg. 2015-ben kiadták Cold Brat című kislemezüket, amely Use My Soap című második albumuk beharangozója is egyben, amiként másik kislemezük, a Ca Ca Caravan is.

Stahl Barbara egy pályakezdő magyar énekesnő és dalszövegíró, aki profizmusával és érzékiségével hívja fel magára egyre több zeneértő, és a közönség figyelmét is. Egyedülálló stílusa és nemzetközi színvonalú zenéje folyamatos sikereket hoz, és újabb lehetőségeket kínál számára a zenei piacon.

Barbara 2015-ben indította el saját zenei projektjét, amelyen tehetséges fiatal producerekkel (Antilope Kid, High Love) kiegészülve dolgozik. Műfaját tekintve az R&B egy újragondolt, alternatívabb, modernebb / elektronikusabb értelmezése jellemző zenei világára.

„A bit” című első dalát a Szentkirályi választotta reklámzenéjének, így hangja felcsendült a legtöbb hazai csatornán és a rádiókban. Az énekesnő 2015-ben a Cseh Tamás program támogatottja lett, ami nagyban hozzájárul ahhoz, hogy első albumával 2016-ban debütáljon.

Az esemény részletei ITT találhatók!

Csapat

 ArtHungry
arthungry.com
Független portfólió építő felület alkotóművészek és a vizuális művészetek iránt érdeklődők részére.
Kutvölgyi Pál
Blogger42
Írni, olvasni, fotózni és motorozni szeretek, számolni tudok.
 Marvin
Marvin Says
Kedvelem a jó kérdéseket. Néha fontosabbak, mint a válaszok.
 PHENOM
phenom.hu
A magazin 2010-ben indult, fiatalokhoz szóló, független kulturális portál.
Schiffer Miklós
Schiffer Style
A stílusos élet fontosságának hirdetése.
Török András
Simplicissimus
Olvasni jó, a könyvet továbbadni kúl.
Korábbi vendégíróink
Balázsi Dia & Peti 
My Little Melbourne Family
Mindegy honnan jössz, a lényeg, hogy tudd hová tartasz, és míg odaérsz, légy jobb minden nap.
 Ernyey Béla
Ernyey Béla
Színész
 Erőss Zsolt
Eross Zsolt
Hegymászó
 Fabricius Gábor
Fabricius Gabor
Head of Innovation
 Dr. Farkas András
Farkas András
biztosítóalapító
Gecser Ottó
gecserotto
A kisnyugdíjas ahol tud, segít.
Guld Péter
GuldPeter
Kaotikus életet élő, szentimentális motorkerékpár-őrült.
Hoffmann Petra
Petra
Ha pokolra jutsz, legmélyére térj: az már a menny. Mert minden körbe ér.
Kertész Bálint
Videographer @ 42BIT
Tizennégyszer láttam a Keresztapa-trilógiát.
 Lakatos Márk
Lakatos Mark
Stylist
 Lang Viktória
Lang Viktoria
Lakberendező
 Litkey Farkas
Litkey Farkas
Vitorlázó
Mei Mei
Mei Mei
Stylist
Obersovszky Gyula
Magánzó
Szinteld magad a világra, légy magasabb, mint az árja.
Trunkó Bence
Shadowriter
Az vagy, amit nézel.
Pályázott vendégíróink
Hegedűs Ágota
hegedusagota
Hegedűs Ágota
Somogyi Richard
somogyirichard
Grafikus, belsőépítész.
Tóth Olivér
totholiver
Creative Image Artist
Vécsei Rita Andrea
vecseiritaandrea
Büntetőbíró, majd mindenféle szöveg író.
 
Smile
Culture
Shop
Photo
Video
Ride
Art