Member of Group ›
Noira új dala
Szombat a zene napja. Figyeljetek és hallgassatok minket.
 PHENOM
phenom.hu
A magazin 2010-ben indult, fiatalokhoz szóló, független kulturális portál.

Noira új dala

 

Egy olyan világban, ahol a nők egyenlőségéért folytatott küzdelem még mindig fontos és megoldatlan téma, a „Weak girl“ egyszerre szolgál társadalomkritikaként és emlékeztetőként, hogy miközben a nők nap mint nap küzdenek és hihetetlenül erősek, meg kellene engedniük maguknak időnként a lehetőséget, hogy gyengének érezzük magunkat.

Noira: Weak girl (fotó: Varga Matti)

„Valid dolog, ha igényét érezzük, hogy megmentsenek és kérhetünk segítséget. És mindezek megélése, vagyis a gyengeség megengedése tulajdonképpen erősség. Szóval a dal leginkább az erős nőkről és erős nőknek szól. De nem is nagyon ismerek olyan nőt a környezetemben, akihez ne szólna.”

– kezdte NOIRA a dal hátterének kibontását a phenom’enon magazinnak.

„Természetesen személyes ihletésű, és abból a gondolatmenetből született, hogy miközben egyszerre vagyok jelen három különböző hivatásban/munkában és menedzselem a családomat és a saját vágyaimat, eljön az a pont időnként, hogy kimerülök és szeretnék egy „törékeny hercegnő lenni, akire vigyáznak, és akit megmentenek“ – de ahogy a dalszövegben is írtam, csak egy hétvége erejéig. Utána köszönöm szépen, visszaveszem a gyeplőt. Közben pedig van a dalban egy szerelmi vallomás is, hiszen nem félek törékenynek mutatkozni a szerelmem előtt – rá tudom bízni magam, és nem csak egy hétvégére. De a másik fél lehet egy jóbarát, egy terapeuta, vagy egy munkatárs, akár főnök is, akiben lehet és érdemes megbízni” – árnyalja a Weak girl hátterét NOIRA.

Noira: Weak girl (fotó: Varga Matti)

Mindezeket az érzéseket egy könnyed, bólogatós, nagyon apró részletekbe menően megproducerált R&B-számba csempészték Gyarmati Fannyval (Flanger Kids) – aki producerként elsőként NOIRA dalán dolgozott -, illetve Stámusz Ferivel, aki az eddigi Noira-felvételek produceri, mix- és masterfeladataiért felelőse. “Fanny a produceri munka során a kevesebb több elvét követte, az egész dalon végigvitt laid back groove is ezt a célt szolgálja, de mégis vannak benne olyan extra elemek, mint a refrének alatti vokális padek, amik nagyon extrává teszik. Ezen a tökéletes alapon dolgoztunk utána Ferivel a Stamusic Studios-ban a fő vokálok felvételével és még egy pár extraság hozzáadásával” – meséli az énekesnő a Weak girl dalszerzéséről, amely egyébként Noira debütáló EP-jének bemutatkozó dala is egyben.

A zenei projektnél a vizuális megfogalmazásra ezúttal Pint Szofi grafikus-festőművészt és Varga Matti fotográfust kérték fel. “Mivel egyébként cukrászként dolgozom, a brainstormingra a műhelyemben került sor egy adag frissen sült pastel de nata mellett, és bevontam a műhelytársamat, Béres Dorkát is, aki egy vérbeli „partner in crime“ és az életem minden területén nagyon inspirál és támogat. Matti hamarosan ki is dolgozott egy fantasztikus koncepciót az egész kislemezre, és egy fotózási napon meg is valósítottuk az általa megálmodott képeket az EP-re és a két különálló single-re is”.

Noira: Weak girl (fotó: Varga Matti)

“Matti nagyon hamar ráérzett a zeném puha érzékenységére, ez mindhárom borítón nagyon érződik majd. A Weak girl-nél nagyon fontos elem volt egy óriási pulcsi, ami Riederauer Dóri és Petrushka közös munkájából született. Ez egy napsárga színű, a térdem alá érő és a kezeimen bőven túllógó kötött gyapjúpulóver volt, és szerencsére a naplemente azon a júliusi fotózási napon kicsit hűvösebb volt, úgyhogy nagyon jól át tudtam élni benne, amit a Weak girl megírásakor a férjem nagy kapucnis pulcsijában éreztem”.

Hallgasd meg NOIRA új dalát, a Weak girlt!

Csapat

 ArtHungry
arthungry.com
Független portfólió építő felület alkotóművészek és a vizuális művészetek iránt érdeklődők részére.
Kutvölgyi Pál
Blogger42
Írni, olvasni, fotózni és motorozni szeretek, számolni tudok.
 Marvin
Marvin Says
Kedvelem a jó kérdéseket. Néha fontosabbak, mint a válaszok.
 PHENOM
phenom.hu
A magazin 2010-ben indult, fiatalokhoz szóló, független kulturális portál.
Schiffer Miklós
Schiffer Style
A stílusos élet fontosságának hirdetése.
Török András
Simplicissimus
Olvasni jó, a könyvet továbbadni kúl.
Korábbi vendégíróink
Balázsi Dia & Peti 
My Little Melbourne Family
Mindegy honnan jössz, a lényeg, hogy tudd hová tartasz, és míg odaérsz, légy jobb minden nap.
 Ernyey Béla
Ernyey Béla
Színész
 Erőss Zsolt
Eross Zsolt
Hegymászó
 Fabricius Gábor
Fabricius Gabor
Head of Innovation
 Dr. Farkas András
Farkas András
biztosítóalapító
Gecser Ottó
gecserotto
A kisnyugdíjas ahol tud, segít.
Guld Péter
GuldPeter
Kaotikus életet élő, szentimentális motorkerékpár-őrült.
Hoffmann Petra
Petra
Ha pokolra jutsz, legmélyére térj: az már a menny. Mert minden körbe ér.
Kertész Bálint
Videographer @ 42BIT
Tizennégyszer láttam a Keresztapa-trilógiát.
 Lakatos Márk
Lakatos Mark
Stylist
 Lang Viktória
Lang Viktoria
Lakberendező
 Litkey Farkas
Litkey Farkas
Vitorlázó
Mei Mei
Mei Mei
Stylist
Obersovszky Gyula
Magánzó
Szinteld magad a világra, légy magasabb, mint az árja.
Trunkó Bence
Shadowriter
Az vagy, amit nézel.
Pályázott vendégíróink
Hegedűs Ágota
hegedusagota
Hegedűs Ágota
Somogyi Richard
somogyirichard
Grafikus, belsőépítész.
Tóth Olivér
totholiver
Creative Image Artist
Vécsei Rita Andrea
vecseiritaandrea
Büntetőbíró, majd mindenféle szöveg író.
 
Smile
Culture
Shop
Photo
Video
Ride
Art