Member of Group ›
A gyönyörök kertje
Szerdánként a design „titkaiba" avatunk be Titeket. Wow!
 ArtHungry
arthungry.com
Független portfólió építő felület alkotóművészek és a vizuális művészetek iránt érdeklődők részére.

A gyönyörök kertje

A gyönyörök kertje (The Garden of Delight) című, köztereken megrendezett kiállítás a budapesti Holland Királyság Nagykövetsége megbízásából jött létre.

Budapest belvárosának 25 villamosmegállójában (a 47-49-es villamosok vonalán) 25 Citylight plakát hirdeti majd egész júliusban holland képzőművészek, fotóművészek és dizájnérek munkáit. Mindegyikük sajátos módon vonzódik a virágok iránt. Azon kívül, hogy a képek megjelennek a villamosmegállókban, a kiállítás teljes egészében megtekinthető az erre a célra létrehozott weboldalon is, amely a plakátokon lévő QR-kódon keresztül közvetlenül elérhető. Színes tulipánföldek, üvegházak, virágpiacok, virághagymák, virágtenyésztés, virágkiállítások, a világ legnagyobb virágárverése, egyszóval, a virág Hollandia egyik legfőbb szimbóluma.

Az ország globális nézőpontból egyet jelent a virágok hazájával, kulturális, gazdasági és történeti szempontból is.

A virág a holland mindennapok szerves része is, viszont a vázában díszelgő csokor nem csak ikonográfiai vagy történelmi jel. Az itt bemutatott munkák ezt a klisékkel teli konnotációt lépik túl, ugyanakkor arra is rávilágítanak, hogy a virág a művészet örök inspirációja. A mindennapi városi környezetében, a villamosvonal által összekötött képek gazdag sokszínűsége egy képzeleti kert séta élményét nyújtja: a kert közelsége belső békét és szépséget teremt. Megnyugtat, egyben energiát ad, gyógyító hatású, felébreszti bennünk a megértést és megtapasztalhatjuk általa az élet és a halál ciklikus körforgását.

A virág az emberi élet egyik legkifejezőbb szimbóluma és összetett metafórális jelrendszerén keresztül az érzelmek kifejező eszköze. Ünnepséget, boldogságot, a szerelem, a halál és a gyászhoz fűződő viszonyukat, mind virággal fejezzük ki, mint még sok egyebet is. Talán az elmúlt időszakban, mind arra kényszerültünk, hogy jobban megértsük a természet jelentőségét, mert a négy fal között töltött kényszerű idő, a korábbiaknál elementárisabb erővel tudatosította bennünk, hogy nem csupán túlélésünkhez, hanem általános jóllétünkhez is elengedhetetlen a természet.

A virágok szépségének empirikus tapasztalata és metaforikus jelentésük Hollandiában mindig is elválaszthatatlanul összekapcsolódott a művészettel és a vizuális kultúrával. Ahogy ezt a kiállítás is tükrözi, a kortárs képzőművészek, fotóművészek és dizájnérek szintén inspirálja a virágok buja gazdagsága és szimbolikája.

A spektrum széles, a vágy tárgyaitól és a múlékonyságunkra, sérülékenységükre emlékeztető csendéletektől kezdve a konceptuális munkákig. A virágot a médium sajátos problémáinak kifejezésére és ábrázolására alkalmazzák. Viszont akár képek, tárgyak vagy installációk, az esztétikai meg jelenés gyakran megtévesztő, sok esetben a háttérben meghúzódó üzenet környezetvédelmi, provokatív kérdésekre és a fenntarthatóságra hívja fel a figyelmet. Az alkotók koncepciója alternatív megközelítések javaslatát is magába foglalja, és ösztönzik a virágok és a növények egyedi tulajdonságain alapuló, innovatív technikák és fenntartható anyagok alkalmazását is.

A gyönyörök kertje vizuális látványosság, a releváns alkotók autentikus megközelítéseinek gazdag gyűjteménye, akik művészeti ágak sokaságát használva reflektálnak a virágok és a növények világának gazdagságára, és az ember természet viszonyára.

A gyönyörök kertje 2021.07.01. – 2021.07.31.

Broersen & Lukács, Ruth van Beek, Anne Geene, Iris van Herpen, Viviane Sassen, Scheltens & Abbenes, Marnix Goossens, Studio Droog, Erik Kessels, Elspeth Diederix, Willem de Rooij, Jaap Scheeren, Drift, Inez & Vinoodh, Thirza Schaap, Leendert Blok, Studio Tord Boontje, Batia Suter, Wandschappen, Kim Boske, Daan Roosegaarde, Richard Tepe, Piet Oudolf, Judith Jockel, Diana Scherer

Kurátor: Claudia Küssel

Weboldal: thegardenofdelight.hu

Kezdeményezte és támogatta: Holland Királyság Nagykövetsége

Alkotóművészek, kreatívok, művészeti iskolások! Ha szeretnétek online is megmutatni alkotásaitokat, regisztráljatok, és töltsétek fel ti is őket az ArtHungry.com oldalra!

Csapat

 ArtHungry
arthungry.com
Független portfólió építő felület alkotóművészek és a vizuális művészetek iránt érdeklődők részére.
Kutvölgyi Pál
Blogger42
Írni, olvasni, fotózni és motorozni szeretek, számolni tudok.
 Marvin
Marvin Says
Kedvelem a jó kérdéseket. Néha fontosabbak, mint a válaszok.
 PHENOM
phenom.hu
A magazin 2010-ben indult, fiatalokhoz szóló, független kulturális portál.
Schiffer Miklós
Schiffer Style
A stílusos élet fontosságának hirdetése.
Török András
Simplicissimus
Olvasni jó, a könyvet továbbadni kúl.
Korábbi vendégíróink
Balázsi Dia & Peti 
My Little Melbourne Family
Mindegy honnan jössz, a lényeg, hogy tudd hová tartasz, és míg odaérsz, légy jobb minden nap.
 Ernyey Béla
Ernyey Béla
Színész
 Erőss Zsolt
Eross Zsolt
Hegymászó
 Fabricius Gábor
Fabricius Gabor
Head of Innovation
 Dr. Farkas András
Farkas András
biztosítóalapító
Gecser Ottó
gecserotto
A kisnyugdíjas ahol tud, segít.
Guld Péter
GuldPeter
Kaotikus életet élő, szentimentális motorkerékpár-őrült.
Hoffmann Petra
Petra
Ha pokolra jutsz, legmélyére térj: az már a menny. Mert minden körbe ér.
Kertész Bálint
Videographer @ 42BIT
Tizennégyszer láttam a Keresztapa-trilógiát.
 Lakatos Márk
Lakatos Mark
Stylist
 Lang Viktória
Lang Viktoria
Lakberendező
 Litkey Farkas
Litkey Farkas
Vitorlázó
Mei Mei
Mei Mei
Stylist
Obersovszky Gyula
Magánzó
Szinteld magad a világra, légy magasabb, mint az árja.
Trunkó Bence
Shadowriter
Az vagy, amit nézel.
Pályázott vendégíróink
Hegedűs Ágota
hegedusagota
Hegedűs Ágota
Somogyi Richard
somogyirichard
Grafikus, belsőépítész.
Tóth Olivér
totholiver
Creative Image Artist
Vécsei Rita Andrea
vecseiritaandrea
Büntetőbíró, majd mindenféle szöveg író.
 
Smile
Culture
Shop
Photo
Video
Ride
Art