Member of Group ›
Budapest Park rekord!
Szombat a zene napja. Figyeljetek és hallgassatok minket.
 PHENOM
phenom.hu
A magazin 2010-ben indult, fiatalokhoz szóló, független kulturális portál.

Budapest Park rekord!

 

A Budapest Park minden eddiginél nagyobb volumenű fejlesztésekkel vágott neki a 2023-as évadnak.

A rengeteg újítás és a páratlan szezonális line-up a bevételeket tekintve mindenképpen meghozta a gyümölcsét, hiszen a közleményük szerint idén több mint 690 000 néző látogatott el a helyszínre. Kérdés, hogy az egykori rozsdaövezetben épült koncerthelyszín mindennapos zajterhelését meddig tudják elviselni a szomszédjában épülő lakóparkok.

Teltházas koncertek, különleges programok

Áprilistól októberig 87 koncertnapon több mint 225 produkciót látott vendégül a színpadon a szórakozóhely és kulturális komplexum. Nem csak a nézőszámban, de teltházas események tekintetében is számottevő, 30%-os emelkedést értek el, összesen 30 db olyan eseményük volt, amelyre minden jegy elkelt.

Folyamatos fejlődés

A Budapest Park saját bevallása szerint egyik legfontosabb tudása a fejlődés képessége, és idén több látványos változást is észrevehetett a közönség. A legszembetűnőbb a főbejárat teljes megújulása volt, ami nem csak esztétikailag, de akusztikailag is fontos előrelépés volt. A Budapest Park ugyanis rendkívüli figyelmet fordít arra, hogy minél jobban alkalmazkodjon a környezetéhez – minimalizálják a zajterhelést, de emellett számos egyéb intézkedést is tesznek a közönség biztonságos és kényelmes szórakozásának érdekében. Többek között akusztikai szigeteléssel lezárták a vasúti töltés felőli oldalt, forgalomtechnikai eszközökkel biztonságosabbá tették a környező gyalogátkelő helyeket, sőt, a közösségi kerékpározás és rollerezés elősegítésére mobilitási pontokat is telepítettek. Ezen kívül fontos újítás volt a Vibe Team, amely úgy működik, mint egy helyszíni ügyfélszolgálat – ha bármilyen problémánk adódik, vagy információra van szükségünk, azonnal segítséget kapunk a helyszínen.

Fotó: Nagy Márton

Zajterhelés, bosszankodó környékbeli lakók

A Parknak némi problémát okozhat azonban, hogy az elmúlt négy évben légvonalban éppen szemben, a budai oldalon rohamos gyorsasággal közben szinte teljesen felépült egy új városnegyed BudaPart néven. A területen a kereskedelmi ingatlanok és irodaházak mellett tizenöt lakóépületben mintegy 3000 lakás fog 2030-ig otthont adni a beköltöző családoknak, akik valószínűleg a vízparti nyugalom miatt választják majd a Lágymányosi öblöt. Értesüléseink szerint az eddig átadott épületekben lakó több ezer lakástulajdonos már az idei koncertszezont is nehezen viselte, amire még egy lapáttal rátett az augusztusban megrendezett Atlétikai Világbajnokság zajterhelése. A tizenkét éve még az elhanyagolt Közvágóhíd mellé épült helyszín mára már egy olyan városnegyed mellett találta magát, ahol napi szinten kell megküzdenie az ott lakók bosszankodásával, akiknek a száma az újabb beköltözésekkel egyre inkább nőni fog. Ha még ez nem lenne elég, 2025-ig átadják a közvetlen szomszédságában épülő pesti, mintegy 700 lakást magába foglaló City Pearl lakóparkot is, amely szintén gondot okozhat egy esténként ilyen sok embert megmozgató, nagy hangerővel járó nyitott koncerthelyszínnek.

Egy 2022-es index.hu interjúban Rimóczi Imre művészeti és üzemeltetési igazgató még arról beszélt, hogy milyen fejlesztéseket végeztek az új helyzet megoldására:

„A hangra mindig van panasz: Amikor elkezdtük a vállalkozást, ez a helyszín még rozsdaövezet volt. Azt gondolom, hogy a környező beruházások azért figyelembe vesznek minket – egyébként is így tesznek szerintem, mert mi már tíz évvel ezelőtt is itt működtünk, amikor lakóházak még sehol sem voltak. Most kifejezetten azért is tettük meg ezeket a fejlesztéseket, mert úgy szeretnénk szolgáltatni befelé normális hangerőt, hogy kifelé az ne legyen zavaró. Ezek a modern rendszerek pedig ezt már tudják.”

A jövő kérdése, hogy a folyamatos technikai újítások mennyire szüntetik meg a zajproblémákat, és az egyik kedvenc fővárosi koncerthelyünk megtarthatja-e jelenlegi helyszínét, vagy a kerület korábbi szórakozóhelyeinek (Zöld Pardon, Rio, Barba Negra) sorsára jut. A Budapest Park mindenesetre optimista, programnaptárjuk 70%-ban már készen áll, és idén először rögtön a jövő évi nyitóhétvégét is meghirdették, amely 2024. április 25-27. között lesz elvileg. Meglátjuk hogy alakul a jövő évi szezon, mindenesetre decembertől a szokásos téli üzemmódra váltva korcsolyapályával várják a látogatókat.

Budapest Park Hivatalos | Facebook | Instagram

Csapat

 ArtHungry
arthungry.com
Független portfólió építő felület alkotóművészek és a vizuális művészetek iránt érdeklődők részére.
Kutvölgyi Pál
Blogger42
Írni, olvasni, fotózni és motorozni szeretek, számolni tudok.
 Marvin
Marvin Says
Kedvelem a jó kérdéseket. Néha fontosabbak, mint a válaszok.
 PHENOM
phenom.hu
A magazin 2010-ben indult, fiatalokhoz szóló, független kulturális portál.
Schiffer Miklós
Schiffer Style
A stílusos élet fontosságának hirdetése.
Török András
Simplicissimus
Olvasni jó, a könyvet továbbadni kúl.
Korábbi vendégíróink
Balázsi Dia & Peti 
My Little Melbourne Family
Mindegy honnan jössz, a lényeg, hogy tudd hová tartasz, és míg odaérsz, légy jobb minden nap.
 Ernyey Béla
Ernyey Béla
Színész
 Erőss Zsolt
Eross Zsolt
Hegymászó
 Fabricius Gábor
Fabricius Gabor
Head of Innovation
 Dr. Farkas András
Farkas András
biztosítóalapító
Gecser Ottó
gecserotto
A kisnyugdíjas ahol tud, segít.
Guld Péter
GuldPeter
Kaotikus életet élő, szentimentális motorkerékpár-őrült.
Hoffmann Petra
Petra
Ha pokolra jutsz, legmélyére térj: az már a menny. Mert minden körbe ér.
Kertész Bálint
Videographer @ 42BIT
Tizennégyszer láttam a Keresztapa-trilógiát.
 Lakatos Márk
Lakatos Mark
Stylist
 Lang Viktória
Lang Viktoria
Lakberendező
 Litkey Farkas
Litkey Farkas
Vitorlázó
Mei Mei
Mei Mei
Stylist
Obersovszky Gyula
Magánzó
Szinteld magad a világra, légy magasabb, mint az árja.
Trunkó Bence
Shadowriter
Az vagy, amit nézel.
Pályázott vendégíróink
Hegedűs Ágota
hegedusagota
Hegedűs Ágota
Somogyi Richard
somogyirichard
Grafikus, belsőépítész.
Tóth Olivér
totholiver
Creative Image Artist
Vécsei Rita Andrea
vecseiritaandrea
Büntetőbíró, majd mindenféle szöveg író.
 
Smile
Culture
Shop
Photo
Video
Ride
Art