Member of Group ›
A buszsáv és a magyar valóság
Csütörtökönként locsogunk/ fecsegünk az Életről. Meg mindenről.
Schiffer Miklós
Schiffer Style
A stílusos élet fontosságának hirdetése.

A buszsáv és a magyar valóság

 

image

Ez a blog hál’istennek nem a politikáról szól, hanem az élet szép dolgairól, amibe az itthoni politika-csinálás nem tartozik bele. Az élet most mégis úgy hozta, hogy nem tudok szó nélkül elmenni a sávháború mellett. Magam is hetente többször kényszerülök arra, hogy a fővárost ezen a bizonyos MÉLTATLAN útvonalon közelítsem meg. Világvárosban élünk, hallom már évtizedek óta, nos ezt a világvárost nyugat felől egy kétsávos szűk utacska köti össze a pályák kiszélesedő úthálózatával. Két sáv, mindazon járművek ezreinek, akik Budapestre a fővárosba jönnek dolgozni, élni, ügyet intézni, mert, hogy a főváros a központja mindennek, itt zajlik az élet sava, no meg a borsa.

image

Mert bors az van elég, az aktuális városvezetésben mindig feltűnnek a címzetes okosok, akik folyamatos kényszert éreznek arra, hogy kellemetlenebbé tegyék az életünket, egy egy új ötlettel, szabállyal és tiltással… Nem is emlékszem arra, hogy volt-e valaha példa arra, hogy az autós kapott volna itt valamit, az általa befizetett különböző adókért, járulékokért, regisztrációs ezért azért, az üzemanyagban befizetett súlyos milliárdokért és a parkolási díjakért.

image

Az autós itt közellenség, lassan már bűnösnek érezhetjük magunkat, mert használni szeretnénk azt a közlekedési eszközt, melyet súlyos pénzért megvettünk, kötelezően meg egyébként is biztosítjuk, tankoljuk…

Az azért illetékeseknek már régen a sávok számának bővítésén kellene gondolkodniuk, volt rá 20 év, ez sajnos még nem jutott az eszükbe! Persze tudom, a jelenlegi városvezetésnek elég dolga van, súlyos gondokat örököltek, de ez nem ad felmentést, a rossz tanácsadókat már meneszteni kellett volna, újakat felvenni meg kár volt!

image

 

Egy pihent agyú gondolat, már megint rendszabályozni akar minket, és pimasz módon még ki is mondják, hogy a cél az, hogy az autós társadalom megelégelje a nehézségeket, és ne használja azt, amit használni joga van. (ki ne emlékezne még a két évvel ezelőtti fővárosi ötletre, a mű-dugós dolgozatra…. Remélem, aki azt akkor kitalálta, most is egy jó fizető poszton görgeti a hülyeséget. A középkorban ezért még kaloda járt volna….) Felháborító ez a cinizmus, ez a mindent félretoló pimasz arrogancia, ez a súlyos hozzá nem értés!

Van hülyeség, amit el kell szenvedni, de legalább ingyen van. Gondolok itt  a  médiákból áradó mély igénytelenségre, a  bárgyú butaságra …  Ezt a hülyeséget viszont komoly havi pénzekért és még ki tudja hány szakértői dolgozatért követik el, olyan emberek, akiknek a problémák kezelése ,  megoldása, a jó ötletek kitalálása és megvalósítása lenne a dolga!

image

Örülök annak, hogy pár felelősen gondolkodó ember (politikus és polgármester is)  felemelte a szavát ebben a kérdésben és a buszsáv, ha átmenetileg is, de megszűnt a Budaörsi úton!  Nincs kétségem, afelől, hogy az „okosok” majd megint kitalálnak valamit, most jön a három ember egy autóban elmélet. Már lelki szemeim előtt látom, a sáv végén „posztoló” rendőröket, akik miközben szolgálnak és védenek, egy kicsit majd büntetnek is…

Apropó van egy jó ötletem, kezdjünk el gumibabákat gyártani, akiket a hátsó ülésre ültetve, majd szabadon autózhatunk a MI VÁROSUNKBAN!

 

Csapat

 ArtHungry
arthungry.com
Független portfólió építő felület alkotóművészek és a vizuális művészetek iránt érdeklődők részére.
Kutvölgyi Pál
Blogger42
Írni, olvasni, fotózni és motorozni szeretek, számolni tudok.
 Marvin
Marvin Says
Kedvelem a jó kérdéseket. Néha fontosabbak, mint a válaszok.
 PHENOM
phenom.hu
A magazin 2010-ben indult, fiatalokhoz szóló, független kulturális portál.
Schiffer Miklós
Schiffer Style
A stílusos élet fontosságának hirdetése.
Török András
Simplicissimus
Olvasni jó, a könyvet továbbadni kúl.
Korábbi vendégíróink
Balázsi Dia & Peti 
My Little Melbourne Family
Mindegy honnan jössz, a lényeg, hogy tudd hová tartasz, és míg odaérsz, légy jobb minden nap.
 Ernyey Béla
Ernyey Béla
Színész
 Erőss Zsolt
Eross Zsolt
Hegymászó
 Fabricius Gábor
Fabricius Gabor
Head of Innovation
 Dr. Farkas András
Farkas András
biztosítóalapító
Gecser Ottó
gecserotto
A kisnyugdíjas ahol tud, segít.
Guld Péter
GuldPeter
Kaotikus életet élő, szentimentális motorkerékpár-őrült.
Hoffmann Petra
Petra
Ha pokolra jutsz, legmélyére térj: az már a menny. Mert minden körbe ér.
Kertész Bálint
Videographer @ 42BIT
Tizennégyszer láttam a Keresztapa-trilógiát.
 Lakatos Márk
Lakatos Mark
Stylist
 Lang Viktória
Lang Viktoria
Lakberendező
 Litkey Farkas
Litkey Farkas
Vitorlázó
Mei Mei
Mei Mei
Stylist
Obersovszky Gyula
Magánzó
Szinteld magad a világra, légy magasabb, mint az árja.
Trunkó Bence
Shadowriter
Az vagy, amit nézel.
Pályázott vendégíróink
Hegedűs Ágota
hegedusagota
Hegedűs Ágota
Somogyi Richard
somogyirichard
Grafikus, belsőépítész.
Tóth Olivér
totholiver
Creative Image Artist
Vécsei Rita Andrea
vecseiritaandrea
Büntetőbíró, majd mindenféle szöveg író.
 
Smile
Culture
Shop
Photo
Video
Ride
Art