Member of Group ›
A Szíriusz küldötte
Szombat a zene napja. Figyeljetek és hallgassatok minket.
Obersovszky Gyula
Magánzó
Szinteld magad a világra, légy magasabb, mint az árja.

A Szíriusz küldötte

 
A 6 szűz megmenti Minotauruszt

A 6 szűz megmenti Minotauruszt

M.S.L. művészete nagy titkokat sejtet. Mint ama földön kívüliek, ő is kódolt formában hagyja hátra nyomait, hogy majdan, a messzi jövőben, késői leszármazottaink törhessék fejüket miféle tudásról akartak tudósítani csillagközi vendégeink, kik itt jártak, s hogy itt jártak, arról kódolt üzeneteik tanúskodnak. M.S.L. üzenetei festményekben vannak elrejtve.

M.S.L. elmúlt öt év során készült műveinek válogatásából készült kiállítás a nemrég felújított és részben átépített Kempinski szállodában tekinthető meg. A szálloda halljában már most két hatalmas M.S.L festmény díszeleg, amiket a hotel saját dekoráció céljára vásárolt meg. A kiállítás jövő héten kezdődik és júniusig tart. A tárlaton a művész kb. harminc kisebb nagyobb festménye tekinthető meg különböző témakörből és korszakból.

Szárnyas Nike

Szárnyas Nike

M.S.L. valódi neve nem titok, de kifejezésformájához híven, azt is kódolja. Művészetére – noha az stilisztikai értelemben nehezen behatárolható – egyfajta minimalizmus jellemző. Képein egy vonallal sincs több, mint amit a tartalom megkövetel, de ami van, az kivétel nélkül jelentőséggel bír. Természetesen a művész festményei ettől nem szimplifikálódnak egy képrejtvény szintjére, a kompozíció, a színek és a kép festését inspiráló gondolat egyfajta esztétikai szintézissé áll össze, s önálló életre kel.

Grande Jetee

Grande Jetee

M.S.L. bár roppant tudatos, mondhatni racionális alkotó, igencsak fogékony a misztikumra. E két tényező sajátosan keveredik munkásságában, de a végeredmény mégis hordoz magában valami magától értetődően modern, huszonegyedik századit, ami harmonikusan simul a korszellem képi kifejeződésének síkjába. Színei, formái, kompozíciói minden különösebb magyarázat és anélkül, hogy a titkokat felfednénk, már önmagukban is gyönyörködtetnek, s értékükön mit sem változtatna, ha teljesen ösztönös alkotás végeredményei lennének.

M.S.L. azonban absztrakt „önarcképeket“ fest. Az absztrakció az ő esetében nem a formáktól való elvonatkoztatást, hanem lelki képletek figurális megjelenítését jelenti. Képeiben ugyanis belső vívódásai, világnézete, és a világ dolgaihoz való hozzáállása nyernek kifejezést. Ez persze önmagában még nem újdonság, hiszen ez nagyjából minden képzőművész önkifejezési képlete, de nála a gondolati struktúrák két dimenziós síkba való átültetése egy stílusmeghatározó elem.

Csók

Csók

M.S.L. klasszicista alkat, az élet lényegi részének a profán földi dolgokkal szemben az olimposzi dimenzióban található ideákat tartja – ahol, rend, mérték, arányosság, szimmetria, letisztultság uralkodik – ezért nyúl előszeretettel mitológiai, szakrális, vagy heroikus történelmi témákhoz. Ez a rend, arányosság, ritmus, letisztultság – a nagy titkok képleteivel megfűszerezve – nyer aztán alakot a festő korunkkal és stílusaival igencsak konform képeiben.

Apropó ritmus és szombat, a Blogger42 naptárban a zene napja!

M.S.L. alkotói módszeréhez tartozik, hogy munkájához adekvát zenét hív segítségül. Miközben dolgozik, az éppen készülő képpel számára hangulatában és érzésvilágában passzoló zenét hallgat. A zene ritmusa a kép dinamikájával szervesül – konstruktív eszközzé válik az alkotási folyamatban. M.S.L. fő műveihez az inspiráló zene felhasználásával sokszor a soundtrack-et is elkészíti. A művész terveihez tartozik, egy zenei aláfestésű kiállítás – a képek megtekintése közben a kapcsolódó (inspiráló) zene úgyszintén meghallgatható. A látvány és zene hologramjában keletkező audiovizuális asszociáció emelni hivatott a pusztán látványba zárt élményszintet.

Szent György

Szent György

A zeneszerzőket többnyire a látvány inspirálja a zene megírására. M.S.L. esetében ez fordítva van. Szokatlan alkotói módszere minden esetre arról árulkodik, hogy az élet alapvető paradoxonja a teremtés folyamatától sem idegen. Nem csak az ok idézi elő az okozatot, az okozat is visszahat az okra.

Csapat

 ArtHungry
arthungry.com
Független portfólió építő felület alkotóművészek és a vizuális művészetek iránt érdeklődők részére.
Kutvölgyi Pál
Blogger42
Írni, olvasni, fotózni és motorozni szeretek, számolni tudok.
 Marvin
Marvin Says
Kedvelem a jó kérdéseket. Néha fontosabbak, mint a válaszok.
 PHENOM
phenom.hu
A magazin 2010-ben indult, fiatalokhoz szóló, független kulturális portál.
Schiffer Miklós
Schiffer Style
A stílusos élet fontosságának hirdetése.
Török András
Simplicissimus
Olvasni jó, a könyvet továbbadni kúl.
Korábbi vendégíróink
Balázsi Dia & Peti 
My Little Melbourne Family
Mindegy honnan jössz, a lényeg, hogy tudd hová tartasz, és míg odaérsz, légy jobb minden nap.
 Ernyey Béla
Ernyey Béla
Színész
 Erőss Zsolt
Eross Zsolt
Hegymászó
 Fabricius Gábor
Fabricius Gabor
Head of Innovation
 Dr. Farkas András
Farkas András
biztosítóalapító
Gecser Ottó
gecserotto
A kisnyugdíjas ahol tud, segít.
Guld Péter
GuldPeter
Kaotikus életet élő, szentimentális motorkerékpár-őrült.
Hoffmann Petra
Petra
Ha pokolra jutsz, legmélyére térj: az már a menny. Mert minden körbe ér.
Kertész Bálint
Videographer @ 42BIT
Tizennégyszer láttam a Keresztapa-trilógiát.
 Lakatos Márk
Lakatos Mark
Stylist
 Lang Viktória
Lang Viktoria
Lakberendező
 Litkey Farkas
Litkey Farkas
Vitorlázó
Mei Mei
Mei Mei
Stylist
Obersovszky Gyula
Magánzó
Szinteld magad a világra, légy magasabb, mint az árja.
Trunkó Bence
Shadowriter
Az vagy, amit nézel.
Pályázott vendégíróink
Hegedűs Ágota
hegedusagota
Hegedűs Ágota
Somogyi Richard
somogyirichard
Grafikus, belsőépítész.
Tóth Olivér
totholiver
Creative Image Artist
Vécsei Rita Andrea
vecseiritaandrea
Büntetőbíró, majd mindenféle szöveg író.
 
Smile
Culture
Shop
Photo
Video
Ride
Art