Member of Group ›
Apple újdonságokért őrül meg a világ
Csütörtökönként locsogunk/ fecsegünk az Életről. Meg mindenről.
Hoffmann Petra
Petra
Ha pokolra jutsz, legmélyére térj: az már a menny. Mert minden körbe ér.

Apple újdonságokért őrül meg a világ

 

Kedd este mutatták be az Apple várva-várt újdonságait a cupertinoi Flint Centerben, szuperbiztonságos és a márkához méltó látványos körülmények között. Nem vagyok az a megszállott Apple rajongó, akikvégig néz egy keynote-ot (így hívják azokat a világszámba menő termékbemutatókat, melyek műfaját anno Steve Jobs teremtette meg gyakorlatilag one man show jellegű előadásával), sokkal inkább érdekel a végeredmény, mert mint tudjuk, évek óta az Apple mondja meg, merre halad a technológia világa. Lehet ezzel vitatkozni, csak nem érdemes, amihez nyúlnak, az gyakorlatilag garantált siker, még a kevésbé sikeres termékek (iPhone 5C) is világszámnak számítanak. És nyilván van ebben nagy adag hype és a státusszimbólumokért való oktalan rajongás, az viszont egész biztos, hogy aki egyszer kipróbált egy Apple terméket, igen savanyú szájízzel áll át másra. Szóval nagyon kíváncsi voltam, merre tart a jövő az Apple szerint…

iPhone 6 és 6 Plus *

Jó hát ez nem kérdés, gyönyörű, vékony, finom, elegáns, és olyan felhasználói élményt garantál, mint amit telefon korábban soha. Nekem a méret a kérdés, hiszen már az iPhone 5-öt is nagynak éreztem, ez meg akkora, mint azok a hatalmas HTC-k, amiről tényleg egy vágódeszka jut az eszembe (főleg a 6 Plus, a sima 6 tényleg meseszerű), viszont ez megoldja a telefon vs. tablet dilemmát, az iPad mini létjogosultsága ezen a ponton értelmét veszti, szerintem.

82 1

Kvázi kompjuter, de aki egész nap a telefonján dolgozik, amikor nem a gépén dolgozik, annak biztosan indokolt ez a méret.

A processzor 50% gyorsabb, az akkumulátor idő 10-20%-kal nőtt a korábbi készülékekhez képest, az új iPhone retina HD kijelzővel érkezik és a készülék kapott egy speciális M8 elnevezésű chipet is, ami finom mozgások érzékelésésre alkalmas. Különbséget tud tenni futás és bringázás között például, így a fitness alkalmazások egészen pontos eredményeihez járul hozzá.

4 3 7

A kamera új szenzort kapott, amivel gyorsabb az autofókusz és nagyobb panorámaképek készítésére is alkalmas. az iPhone 6-tal pedig az optikai képstabilizátornak köszönhetően sötétebb körülmények között is éles képet készít. Az Apple ezen kívül kifejlesztette rendkívül biztonságos saját fizetési módszerét, az Apple Pay-t, mely a Touch ID ujjlenyomatolvasó és az NFC chip kettősét alkalmazva a bankkártyaadatokat és PIN kódokat biztonságban tudva teszi lehetővé az elektronikus fizetést. Ez azért nagyon menő!

6

* Részletes beszámolóért kattintsatok az iMagazin cikkére!

Apple Watch

Na ez viszont nekem nagy csalódás, pedig kíváncsian vártam, hogyan lép be erre a piacra az Apple, hiszen hasonló okos órákat gyártott már több cég. Nos szerintem az Apple Watch bumfordi lett és simán „túl sok”, minden szempontból. Eleve durva, hogy mindenki minden élethelyzetben állandóan a telefonját nyomkodja – félreértés ne essék, én is ezt csinálom, és talán versenyt is nyernék a műfajban – most pedig van még egy eszköz, amit a telefon mellett lehet folyamatosan piszkálni, a minimális szabadságtól is megfosztva a kommunikációs őrületben élő embert.

watch

Persze ez is egy döntés, meg az is, hogy szeretnénk-e hogy a barátaink kedves berregő üzenetekkel a csuklónkon jelezzék, hogy gondolnak ránk, vagy inkább kiülünk együtt a parkba és megiszunk egy sört telefonnyomkodás helyett. Nyilván ez demagóg és túlzás, de az irány kétségtelenül ez, és kétséges, hogy kell-e ez nekünk.

Amiben azonban klassz az Apple Watch az a fitnessz funkció (egyébként 3 különböző verzióban készül – Watch, Watch Sport és a luxus, 18 karátos arany bevonatú Watch Edition), amely a pulzus mérésvel és a mozgás érzékelésével együttesen (és valószínűleg az iPhone 6 M8-cal kommunikálva) pontos képet ad az általunk végzett testmozgásról. Sport órának azonban elég húzós a 350 USD árról induló darab.

A Dezeen órás blogja kifaggatta a világ legismertebb óratervezőit, hogyan vélekednek az Apple újdonságáról, ha érdekel a téma, érdemes elolvasni, tanulságos!

 

Csapat

 ArtHungry
arthungry.com
Független portfólió építő felület alkotóművészek és a vizuális művészetek iránt érdeklődők részére.
Kutvölgyi Pál
Blogger42
Írni, olvasni, fotózni és motorozni szeretek, számolni tudok.
 Marvin
Marvin Says
Kedvelem a jó kérdéseket. Néha fontosabbak, mint a válaszok.
 PHENOM
phenom.hu
A magazin 2010-ben indult, fiatalokhoz szóló, független kulturális portál.
Schiffer Miklós
Schiffer Style
A stílusos élet fontosságának hirdetése.
Török András
Simplicissimus
Olvasni jó, a könyvet továbbadni kúl.
Korábbi vendégíróink
Balázsi Dia & Peti 
My Little Melbourne Family
Mindegy honnan jössz, a lényeg, hogy tudd hová tartasz, és míg odaérsz, légy jobb minden nap.
 Ernyey Béla
Ernyey Béla
Színész
 Erőss Zsolt
Eross Zsolt
Hegymászó
 Fabricius Gábor
Fabricius Gabor
Head of Innovation
 Dr. Farkas András
Farkas András
biztosítóalapító
Gecser Ottó
gecserotto
A kisnyugdíjas ahol tud, segít.
Guld Péter
GuldPeter
Kaotikus életet élő, szentimentális motorkerékpár-őrült.
Hoffmann Petra
Petra
Ha pokolra jutsz, legmélyére térj: az már a menny. Mert minden körbe ér.
Kertész Bálint
Videographer @ 42BIT
Tizennégyszer láttam a Keresztapa-trilógiát.
 Lakatos Márk
Lakatos Mark
Stylist
 Lang Viktória
Lang Viktoria
Lakberendező
 Litkey Farkas
Litkey Farkas
Vitorlázó
Mei Mei
Mei Mei
Stylist
Obersovszky Gyula
Magánzó
Szinteld magad a világra, légy magasabb, mint az árja.
Trunkó Bence
Shadowriter
Az vagy, amit nézel.
Pályázott vendégíróink
Hegedűs Ágota
hegedusagota
Hegedűs Ágota
Somogyi Richard
somogyirichard
Grafikus, belsőépítész.
Tóth Olivér
totholiver
Creative Image Artist
Vécsei Rita Andrea
vecseiritaandrea
Büntetőbíró, majd mindenféle szöveg író.
 
Smile
Culture
Shop
Photo
Video
Ride
Art