Member of Group ›
Az illatos csókok palotája
Vasárnap a stílusról és az életről esik szó. Life/Style.
Schiffer Miklós
Schiffer Style
A stílusos élet fontosságának hirdetése.

Az illatos csókok palotája

 

Az IL BACIO DI STILE valóban a stílus csókja, egy hosszan tartó, átölelő és igen édes csók, amire sokáig vártunk, de amely, amikor megtörténik, elvarázsol és rabul ejt!

Az Andrássy úti palotát régen ismerem, valamikor a kilencvenes évek elején itt üzemelt a főváros első – eleinte zártkörű – klubja a Ballantines Club, aztán volt itt bankfiók és étterem is. Az épület egy  volt a város elhanyagolt, füst színű, korom fedte házai közül. Ma fényárban úszik, utcai boltíves ablakait a világ legjelentősebb tervezőinek alkotásai díszítik, nem beszélve a bejárati kapu pazar nagyvonalúságáról.

Elsétálva az Il bacio kirakatai előtt, megismerve a belső terek nagyvonalú világát és a kollekciók gazdagságát, nyugodtan kijelenthetjük, végre felkerültünk a világ nagybetűs divat- térképére. A szakmában eltöltött húsz aktív évem alatt sokszor élhettem meg a divatcégek embereinek, Budapestet elismerő, de a divat itteni színvonalát lekicsinylő megjegyzését: „Bécs és Prága, az igen, ott van választék, van színvonal, van divat… na de Budapest… ott leginkább csak a középvonal van jelen.” Nem tartozom azok közé, akiket csak a legmenőbb márkák, drága és naprakész darabjai érdekelnek, meggyőződésem, hogy a divat ennél több, ennél szélesebb, hiszek abban, hogy mindenkié, akit érdekel a kultúrának ez az igen izgalmas, állandóan változó, de a mindennapjaink szinte minden pillanatában jelen lévő ága.

Számomra a fiatal avantgárdok ötletei éppen annyira érdekesek, mint a feltörő tervezők kezdő lépései, a tömegeknek stílust biztosító megfizethető brendeket pedig kifejezetten szeretem, hiszen nekik köszönhető, ha az utcakép tömegesen változik, alakul, finomodik. Emellett természetesen tisztelem a nagy, stílusalkotó tervezőket, akik nem csak pillanatokra, hanem évtizedekre is meghatározták és meghatározzák az irányokat. Ez az, ami fontos számomra, a divaton túlmutató üzenet, a stílus, azaz  az igazi minőség, amikor a személyiség, az öltözet és a belső tartalom egy új valóságot hoz létre. Az Andrássy úton nyílt palota lényege éppen ez, van stílusa, van üzenete, van attitűdje.

A sereghajtókból most éllovasok lettünk, mert igaz, az egyes nagy cégek, mint a Gucci, Burberry, Louis Vuitton már megjelentek Budapesten, de ilyen választékban, ennyi vezető nagy márka első vonala, ráadásul egy ilyen varázslatos palotában, nem sok közeli városban érhető el. A londoni Harrods a berlini KDW, New York patinás Saks fifth és Bergdorf Goodman áruházai azok, ahol ilyen prezentálást, ilyen választékot és ilyen finomságot találhatunk. Most végre eséllyel vehetjük fel a versenyt Bécs üzleteivel, München választékával. Tényezők lettünk a magas presztízsű divat világában is.

Legyünk hát büszkék, örüljünk annak, hogy a pénz találkozott az ízléssel, az ízlés a kompromisszumot nem ismerő megvalósítással, a megvalósítás a részletek tökéletes kidolgozottságával. Személy szerint én nagyon örülök neki, hogy ez a csók Budapestre érkezett, és hogy mindez egy olyan épületben  kapott helyett, ahol elidőzni akkor is jó, ha nem akarunk Tom Ford öltönyt, Oscar de la Renta estélyit vagy Tod’s mokaszint venni.

A palota neoklasszikus stílusa az aprólékosan kidolgozott stukkós mennyezetek, a tompa színű nemes szőnyegek gazdag összhangját tökéletesen simítják le a ruháknak helyt adó vitrinek, a rafináltan megjelenő szív-motívumok, a férfi osztály tengerjáró luxushajókat idéző amerikai cseresznye borítása. Nem is említve a pazar csillárokat és a kiváló ízléssel válogatott kortárs művészeti alkotásokat és fotókat. Az Il bacionak nem csak stílusa de illata is van, hiszen az épület összes termében ugyanaz a tompa, édeskésen mély, a háznak tervezett egyedi illat ragadja magával az ide látogatókat.

A kínálatában megtalálható termékek ára hűen tükrözi azok nemzetközi rangját és presztízsét, egy Tom Ford öltöny egy Valentino kisestélyi, Salvatore Ferragamo táska, Sergio Rossi csizma vagy egy Jacob Cohen farmer sehol a világos nem tartozik a mindennapi divattermékek közé. De e mellett számos, alacsonyabb árfekvésű második vonal és fiatalos márka is megtalálható a választékban, mint a Pinko, DKNY vagy a Guess.

A klasszikus nagy nevek mellett, mint a Giorgio Armani, Valentino, (Yves) Saint Laurent és Tom Ford, jelen van a casual klasszikus  Ralph Lauren, az amerikai Michael Kors, az olasz kasmír specialista Brunello Cucinelli, és olyan különleges finomságok is, mint a milánói Larusmiani vagy a Malo.

Persze olvastam már a csókra irigy megnyilvánulásokat, a minek ez ide, miért nem költötték a pénzt másra, megjegyzéseket, el is fogadom ezt, hiszen nem könnyű elviselni, hogy nem minden csók lehet a miénk, és hogy esetleg mások jobban élvezik, többet kapnak és többet is adhatnak, mint mi. Egyet tudok: ez a pénz ma egy a Földközi- tengeren himbálódzó  jachtban is pihenhetne, helyette nekünk, a mi Budapestünknek készült el valami. Az itthoni mindent lebecsmérlő és kritizáló világban, ki merem mondani, ami született az tökéletes, példamutató és lebilincselő.

A magam részéről a finanszírozónak, a szakértő csapatnak és a kivitelezőknek már átnyújtottam egy Budapestért emlékérmet, amit félek nem fognak megkapni. Köszönöm Gattyán Györgynek, Magyari Tamásnak, és mindazoknak, akiknek a nevét nem ismerem, hogy létrehozták ezt a pazar és illatos csókot Budapesten!

Csapat

 ArtHungry
arthungry.com
Független portfólió építő felület alkotóművészek és a vizuális művészetek iránt érdeklődők részére.
Kutvölgyi Pál
Blogger42
Írni, olvasni, fotózni és motorozni szeretek, számolni tudok.
 Marvin
Marvin Says
Kedvelem a jó kérdéseket. Néha fontosabbak, mint a válaszok.
 PHENOM
phenom.hu
A magazin 2010-ben indult, fiatalokhoz szóló, független kulturális portál.
Schiffer Miklós
Schiffer Style
A stílusos élet fontosságának hirdetése.
Török András
Simplicissimus
Olvasni jó, a könyvet továbbadni kúl.
Korábbi vendégíróink
Balázsi Dia & Peti 
My Little Melbourne Family
Mindegy honnan jössz, a lényeg, hogy tudd hová tartasz, és míg odaérsz, légy jobb minden nap.
 Ernyey Béla
Ernyey Béla
Színész
 Erőss Zsolt
Eross Zsolt
Hegymászó
 Fabricius Gábor
Fabricius Gabor
Head of Innovation
 Dr. Farkas András
Farkas András
biztosítóalapító
Gecser Ottó
gecserotto
A kisnyugdíjas ahol tud, segít.
Guld Péter
GuldPeter
Kaotikus életet élő, szentimentális motorkerékpár-őrült.
Hoffmann Petra
Petra
Ha pokolra jutsz, legmélyére térj: az már a menny. Mert minden körbe ér.
Kertész Bálint
Videographer @ 42BIT
Tizennégyszer láttam a Keresztapa-trilógiát.
 Lakatos Márk
Lakatos Mark
Stylist
 Lang Viktória
Lang Viktoria
Lakberendező
 Litkey Farkas
Litkey Farkas
Vitorlázó
Mei Mei
Mei Mei
Stylist
Obersovszky Gyula
Magánzó
Szinteld magad a világra, légy magasabb, mint az árja.
Trunkó Bence
Shadowriter
Az vagy, amit nézel.
Pályázott vendégíróink
Hegedűs Ágota
hegedusagota
Hegedűs Ágota
Somogyi Richard
somogyirichard
Grafikus, belsőépítész.
Tóth Olivér
totholiver
Creative Image Artist
Vécsei Rita Andrea
vecseiritaandrea
Büntetőbíró, majd mindenféle szöveg író.
 
Smile
Culture
Shop
Photo
Video
Ride
Art