Member of Group ›
DAIGE nyári kollekció
Vasárnap a stílusról és az életről esik szó. Life/Style.
 PHENOM
phenom.hu
A magazin 2010-ben indult, fiatalokhoz szóló, független kulturális portál.

DAIGE nyári kollekció

Kifinomult és stílusos nőiesség, lazán áramló sziluettek, izgalmas printek – a DAIGE márka szezonról szezonra elkápráztat minket kreatív ötleteivel és önazonos, mégis mindig újdonságként ható kollekcióival.

A márka tervezője, Tóth Melinda határtalan művészi stílusérzékét dicséri, hogy változatos inspirációs forrásokkal dolgozik – hol a keleti blokk szocialista divatjának esztétikája, hol egy ezeréves vallás és kultúra, jelen esetben a hinduizmus és India világa ihleti meg. Idei nyári ruhaválogatásával egy távoli indiai útra invitál bennünket.

Akárcsak Sívának, a DAIGE 2019-es nyári kollekciójának is több karja van. A hármas egységre épülő kollekció egyik meghatározó eleme az angol gyarmati idők eleganciája, amelyet a könnyű, pihe-puha gyűrt textúrájú viszkóz és batiszt darabok képviselnek. Színekben a bézs és ekrü dominál, kiegészülve a narancs és a lila színek vibráló tónusaival. A sarong kendőszoknyákat és az indiai jógik által viselt gamcsákat idéző csomózások, izgalmas vállmegoldások teljes egészében végigvonulnak a kollekción.

A gyakran szubkontinensként is emlegetett ország hosszú történelme tette Indiát a sokszínű értékek országává. A színes csíkos, szövetszerű darabok hangulatukban leginkább az élénk színeket kedvelő modern indiai divatra reflektálnak, kiegészítve a rojtozással és körzsebekkel, illetve a culotte nadrágfazonnal és az oversize kabáttal.

A tervező, Tóth Melinda így beszélt az aktuális kollekcióról:

India rejtett arca is hatással volt rám, amikor dolgoztam a kollekción. A The True Cost című dokumentumfilm ráébresztett, hogy nem szentelünk elég időt arra, hogy a dolog mögé nézzünk, és hogy számomra fontos a fair trade hozzáállás. A film bemutatja az indiai farmergazdákat, akik genetikailag módosított gyapotmagokkal kénytelenek dolgozni, toxinokkal, amelyek megbetegedésekhez vezethetnek. A film hatására – tervezőként és magánemberként is – sokkal tudatosabban koncentrálok az anyaghasználatra.

Ezért a kötött darabokhoz biopamutot használtunk. A biopamut minőségének a jelentősége, hogy a gyártó igazolja, biztonságos és tisztességes munkakörülményeket biztosít mind a gyapotgyártók, mind a textillánc munkavállalói számára. Ez a termék lehetővé teszi a fenntartható fejlődés iránti elkötelezettségünket abban, hogy csökkentett környezeti hatással előállított alapanyagot alkalmazzunk, megvédve az emberek egészségét: a munkavállalóktól a végső fogyasztókig.

A harmadik vonal az indiai hinduizmusra épül, amely egy változatos és nehezen definiálható hitrendszer. Nehéz európai szemmel értelmezni, mert alulról szerveződő vallás, a kultúra szerves része, amely napjainkban is alakul, formálódik.

„A kollekció printjéhez Ganesha alakját választottam, az elefántfejű istent. Mivel nagyon emblematikus és felismerhető az alakja, nem szerettem volna egy az egyben használni, így kifinomultan, csak körvonalakban ismerhető fel a printelt darabokon”. 

Egy ideje megjelentek a kínálatban a DAIGE-pólók; az ikonikus, „Úgysem hiszek a férfiaknak” feliratú darab után most négy új minta érkezett: kettőn festett ujjú mudra kéztartások láthatók, amelyek Buddha bölcsességét és a rossz szellemek elleni védelmet szimbolizálják, emellett Suriya, a Napistenről elnevezett darab és Makara, a Gangesz istennő krokodilszerű lényét ábrázoló póló közül lehet válogatni inspirációért.

Csapat

 ArtHungry
arthungry.com
Független portfólió építő felület alkotóművészek és a vizuális művészetek iránt érdeklődők részére.
Kutvölgyi Pál
Blogger42
Írni, olvasni, fotózni és motorozni szeretek, számolni tudok.
 Marvin
Marvin Says
Kedvelem a jó kérdéseket. Néha fontosabbak, mint a válaszok.
 PHENOM
phenom.hu
A magazin 2010-ben indult, fiatalokhoz szóló, független kulturális portál.
Schiffer Miklós
Schiffer Style
A stílusos élet fontosságának hirdetése.
Török András
Simplicissimus
Olvasni jó, a könyvet továbbadni kúl.
Korábbi vendégíróink
Balázsi Dia & Peti 
My Little Melbourne Family
Mindegy honnan jössz, a lényeg, hogy tudd hová tartasz, és míg odaérsz, légy jobb minden nap.
 Ernyey Béla
Ernyey Béla
Színész
 Erőss Zsolt
Eross Zsolt
Hegymászó
 Fabricius Gábor
Fabricius Gabor
Head of Innovation
 Dr. Farkas András
Farkas András
biztosítóalapító
Gecser Ottó
gecserotto
A kisnyugdíjas ahol tud, segít.
Guld Péter
GuldPeter
Kaotikus életet élő, szentimentális motorkerékpár-őrült.
Hoffmann Petra
Petra
Ha pokolra jutsz, legmélyére térj: az már a menny. Mert minden körbe ér.
Kertész Bálint
Videographer @ 42BIT
Tizennégyszer láttam a Keresztapa-trilógiát.
 Lakatos Márk
Lakatos Mark
Stylist
 Lang Viktória
Lang Viktoria
Lakberendező
 Litkey Farkas
Litkey Farkas
Vitorlázó
Mei Mei
Mei Mei
Stylist
Obersovszky Gyula
Magánzó
Szinteld magad a világra, légy magasabb, mint az árja.
Trunkó Bence
Shadowriter
Az vagy, amit nézel.
Pályázott vendégíróink
Hegedűs Ágota
hegedusagota
Hegedűs Ágota
Somogyi Richard
somogyirichard
Grafikus, belsőépítész.
Tóth Olivér
totholiver
Creative Image Artist
Vécsei Rita Andrea
vecseiritaandrea
Büntetőbíró, majd mindenféle szöveg író.
 
Smile
Culture
Shop
Photo
Video
Ride
Art