Member of Group ›
Design Hét Budapest 2014 – Ajánló
Csütörtökönként locsogunk/ fecsegünk az Életről. Meg mindenről.
Hoffmann Petra
Petra
Ha pokolra jutsz, legmélyére térj: az már a menny. Mert minden körbe ér.

Design Hét Budapest 2014 – Ajánló

 

Csütörtök este nyílik meg az idei Budapest Design Hét, melynek keretében idén soha nem látott mennyiségben szerveződnek a jobbnál jobb programok, melyek közül választani sem könnyű! Ha csak egy gyors pillantást vetünk a Design Hét weboldalára, azonnal érzékelhetővé válik, hogy a budapesti design élet élénkebb és mozgalmasabb, mint valaha, és ez hatalmas öröm! Az alábbiakban minden napra választottam egy-egy olyan programot, melyet nagy kár lenne kihagyni! Jó szórakozást!

Október 2. – Csütörtök – Átvitt Értelem – Nyitókiállítás

1

Az idei Design Hét nyitókiállítása már a helyszínválasztás okán is különleges – a Design Terminál kiállító tere helyett az idei évben a Várkert Bazárban kap helyet a fesztivál saját gyűjteménye, melynek címe Átvitt Értelem. Idén a Design Hét ünnepélyes megnyitója egyben a fesztivál két kiemelt programjának, az Átvitt Értelem nyitókiállításnak és a holland díszvendégség keretében megvalósuló, A mindennapok intelligenciája című designtárlat megnyitója is.

Október 3. – Péntek – Goldberger Textilipari Gyűjtemény

3

Az Óbudai Múzeum–Goldberger Textilipari Gyűjteménye új, állandó kiállításával méltó emléket kíván állítani az 1784-ben alapított textilgyár történetének. Az állandó kiállításban a Design Hét alkalmából tárlatvezetéseket tartanak, időpontok: október 4. (11:00), október 7. (14:00), október 8. (11:00), október 9. (14:00). Emellett a Gyűjtemény a Design Hét alkalmából négy tervezőnek ad lehetőséget egy pop-up kiállításban való részvételre. A négy márka – Panni Véssey, Twofold Concept, Alma Abonyi és Oh my deer! – termékei meg is vásárolhatók.

Október 4. – Szombat – Central European Fashion Days

4

A Central European Fashion Days célja, hogy lehetőséget nyújtson Közép-Európa (pontosabban a visegrádi négyek: Csehország, Lengyelország, Szlovákia és Magyarország) legtehetségesebb tervezőinek, hogy kollekcióikat egy olyan platformon mutassák be, ahol nemzetközi buyerek, valamint concept store-k és showroom-ok vezetői is megjelennek. Így a tervezőknek esélyük nyílik arra, hogy kollekcióik globális szinten is megvásárolhatóak legyenek, ezáltal bekapcsolva őket a nemzetközi divatvilág áramlatába.

Október 5. – Vasárnap – Stilblog Design Weekend

5

A Stilblog azzal talán már nem okoz meglepetést, hogy a Design Hét apropójából idén is design vásárral örvendezteti meg leendő és jövendőbeli olvasóit, a kínálat azonban idén tele lesz meglepetésekkel, és budapesti vásárokon még sosem látott újdonságokkal! Október 5-én a látogatók tucatnyi olyan tervezővel találkozhatnak a Király utcai Central Passage-ban, akikkel még egyik korábbi Stilblog rendezvényen sem, sőt a tervezők között akad olyan is, akiről még majd csak ezután írnak cikket a stílusos nőszemélyek. Szóval vasárnap a múltat, a jelent és a jövőt is megelevenítik a Stilblog Design Weekend szereplői.

Október 6. – Hétfő – artKRAFT Workshopok az újrahasznosítás jegyében

6

Az artKRAFT a Design Hét kapcsán pop-up store-ral várja látogatóit. Ez idő alatt az eseményen szereplő tárgyak 20% kedvezménnyel vásárolhatók meg. Az artKRAFT számára fontos az újrahasznosítás, ezért a pop-up store-ban rendszeresen egymást érik iparművészek ilyen témájú megnyilvánulásai: lesznek gyerekfoglalkozások, készíthető lesz majd ékszer és válltáska, betonlámpa és még sok minden más. A mintegy tucatnyi különböző workshopra előzetes regisztráció szükséges! – press@artkraft.hu

Október 7. – Kedd – Esőkabát, Boldogság, NON+

7

A Design Héten debütál a NON+ első esőkabát kollekciója, mely a MOM Parkban található NON+ üzletben lesz elérhető a Design Hét alatt. Ha nehezen hangolódsz az őszre, nem tetszik, ahogy halványodik a bikinid nyoma a bőrödön, és a nyaralás is egyre távolibb emlék, akkor irány a NON+ MOM! Mi vár rád? Őszi hangulat, ahogy Kiss Sarolta, a NON+ tervezője képzeli. Ez a NON+ őszi 10 parancsolata. Semmi konvenció, letargia vagy unalom. Helyette zene – by Planet Love, színes esőkabát kavalkád, kedvenc forró italaink és egy egyedülálló NON+ moodpack, ami segít abban hogyan tedd élménnyé az esős őszi napokat!  A NON+ hangulatcsomagja egy személyes ajándék minden vásárlónak, aki a Design hét alatt ellátogat a MOM Parkban található üzletünkbe. A csomag tartalmaz egy speciálisan erre az alkalomra összeállított Rainy Mood Mixet, amely a Design Hét alatt debütál a Planet Love-nak köszönhetően, és egyéb NON+ meglepetéseket, őszi inspirációkat. Az eseményen való részvétel regisztrációhoz kötött. Részvételi szándékodat kérlek itt jelezzétek: kisss@nonplusz.hu

Október 8. – Szerda – Holland Designklasszikusok a Mobili Maniaban

8

A Mobili Mania bútorstúdió a holland design egykori és kortárs nagyjainak munkáiból kíván designtörténeti metszetet nyújtani. A tárlat egyik része Gerrit Thomas Rietveld építész-designer munkássága előtt tiszteleg és az általa tervezett, elmúlt évtizedekben ikonikussá vált bútorokra épül, melyek a Cassina együttműködésével kerülnek bemutatásra, és az ’”I MAESTRI” sorozat részét képezik. Ezek a történelmi darabok kerülnek párhuzamba napjaink holland tervezőinek munkáival, így Marcel Wanders, Ineke Hans, Maarten Baas formatervezett darabjaival a Mobili Mania kiállításán. A kiállítást a design világában vezető szerepet betöltő Cassina márka képviselője, Doris Sturm és Szalai András okleveles művészettörténész nyitja meg.

Október 9. – Csütörtök – Inspiráló Designelmélet – Átvitt Értelem

9

Átvitt értelem – ki viszi át az értelmet? Hova? Mikor és miként? És leginkább: miért és mivel? Az Inspiráló Designelmélet estjén a MOME Designelmélet szakos oktatói és hallgatói tárgyak, kontextusok, közegek és közösségek elemzésén keresztül annak járnak utána, hogy miképpen is vannak a dolgok – asztalok és táskák, táblák és táblagépek, gördeszkák és interfészek – közöttünk. És hogy miképpen lesznek ezek a dolgok mássá: értelemmé és érzelemmé. Az este során bemutatkozik három friss design-tematikus kiadvány, a Hungarian Design Yearbook, a Disegno című designkultúra folyóirat és a MOME Design is So elnevezésű blogja. 

Október 10. – Péntek – BomoArt Workshopok – Telefon. Könyv. Kötés.

10

Ismerkedj meg a klasszikus könyvkötészet kulisszatitkaival, és nyerj betekintést egy igazi kézműves műhelyünkbe, ahol már az angol anyakirálynő születésnapjára is kötöttek könyvet! A workshopok alkalmával mindenki saját kezűleg készíthet el egy félbőr/vászon kötésű naplót, vagy egy félbőr/vászon kötésű egyedi mobiltokot. Az egyedi tárgyakhoz a Bomo Art saját tervezésű csomagolópapírjaiból lehet válogatni. Résztvételi díj: 4900 Ft (tartalmazza a program és az alapanyagok árát). Regisztráció (szeptember 25-től, max. létszám alkalmanként 10 fő) – sales@bomoart.com

Október 11. – Szombat – Beérkező Levelek

Egyetlen doboz papír megmunkálásával több száz köbméternyi teret tudunk drámaian átváltoztatni, azt sugallva ezzel, hogy a design mindennapjaink része, de legalábbis könnyedén azzá tudjuk tenni. A papír, mint anyag, melynek szerepe digitális korunkban változóban van, tökéletes médium ennek bizonyítására. Ennek az anyagnak másik, kevésbé ismert arcát igyekeznek bemutatni az installáció tervezői: Szigeti Zsófi és Bánlaki Kata (Karcsi Papírboltja). A Beérkező levelek digitális korunkat szimbolizálja, melyben a papír, mint természetes eredetű anyag, és a kézírás kreatív eszközzé változott, felcserélve eredeti információ átadó szerepét. Az installációhoz workshop is kapcsolódik. Az installációra a belépődíj 700 Ft/fő, amellyel a múzeum összes kiállítása és a workshop is látogatható.

Október 12. – Vasárnap – Cellux Piknik

12

A Cellux Csoport szeretettel vár mindenkit a Fekete Kutyában egy egész napos piknikre. Gyerekprogrammal, tervezői villám workshoppal és mini kiállítással mutatkozik be megújult működésük: a Közösségi Műhely, az Elméleti Labor és a Design Stúdió. A közös alkotás, tervezés és falatozás közben lehetőség nyílik a Cellux-tagokkal való beszélgetésre és munkájuk megismerésére. Részletes program a weboldalon! 

Csapat

 ArtHungry
arthungry.com
Független portfólió építő felület alkotóművészek és a vizuális művészetek iránt érdeklődők részére.
Kutvölgyi Pál
Blogger42
Írni, olvasni, fotózni és motorozni szeretek, számolni tudok.
 Marvin
Marvin Says
Kedvelem a jó kérdéseket. Néha fontosabbak, mint a válaszok.
 PHENOM
phenom.hu
A magazin 2010-ben indult, fiatalokhoz szóló, független kulturális portál.
Schiffer Miklós
Schiffer Style
A stílusos élet fontosságának hirdetése.
Török András
Simplicissimus
Olvasni jó, a könyvet továbbadni kúl.
Korábbi vendégíróink
Balázsi Dia & Peti 
My Little Melbourne Family
Mindegy honnan jössz, a lényeg, hogy tudd hová tartasz, és míg odaérsz, légy jobb minden nap.
 Ernyey Béla
Ernyey Béla
Színész
 Erőss Zsolt
Eross Zsolt
Hegymászó
 Fabricius Gábor
Fabricius Gabor
Head of Innovation
 Dr. Farkas András
Farkas András
biztosítóalapító
Gecser Ottó
gecserotto
A kisnyugdíjas ahol tud, segít.
Guld Péter
GuldPeter
Kaotikus életet élő, szentimentális motorkerékpár-őrült.
Hoffmann Petra
Petra
Ha pokolra jutsz, legmélyére térj: az már a menny. Mert minden körbe ér.
Kertész Bálint
Videographer @ 42BIT
Tizennégyszer láttam a Keresztapa-trilógiát.
 Lakatos Márk
Lakatos Mark
Stylist
 Lang Viktória
Lang Viktoria
Lakberendező
 Litkey Farkas
Litkey Farkas
Vitorlázó
Mei Mei
Mei Mei
Stylist
Obersovszky Gyula
Magánzó
Szinteld magad a világra, légy magasabb, mint az árja.
Trunkó Bence
Shadowriter
Az vagy, amit nézel.
Pályázott vendégíróink
Hegedűs Ágota
hegedusagota
Hegedűs Ágota
Somogyi Richard
somogyirichard
Grafikus, belsőépítész.
Tóth Olivér
totholiver
Creative Image Artist
Vécsei Rita Andrea
vecseiritaandrea
Büntetőbíró, majd mindenféle szöveg író.
 
Smile
Culture
Shop
Photo
Video
Ride
Art