Member of Group ›
DGR Budapest 2019
Keddenként tegyetek egy túrát velünk. Két-, vagy több keréken.
Kutvölgyi Pál
Blogger42
Írni, olvasni, fotózni és motorozni szeretek, számolni tudok.

DGR Budapest 2019

Ebben az évben várhatóan 110 ország több mint 700 városában, mintegy 130.000 motoros részvételével rendezik meg a DGR-t és 7.000.000 dollárt (több mint 2 milliárd forintot!) terveznek összegyűjteni a prosztatarák kutatására és a férfiak által elkövetett öngyilkosságok megelőzésére.

De ne szaladjunk ennyire előre! 

Napjainkban óriási reneszánsza van a sorozatoknak. Érthető. Egyrészt sokkal könnyebb egy könyv történetmesélési minőségéhez közelíteni, ha nem két órában, hanem évadokban tudják az írók építeni a történetet és a szereplők jellemfejlődését. Másrészt a lineáris tartalmat sugárzó kereskedelmi tévécsatornákkal szemben az új technológiák és csatornák segítségével mindenki a saját ízlése alapján tud tartalmat, időpontot és tartamot választani. Türelmetlen galaxisunkban pedig további előny, hogy kétórás filmek helyett kompakt 40-60 percben kapjuk meg a napi adagunkat. (Kivéve persze azokat, akik több epizódot szeretnek egyszerre lenyomni.)

Ráadásul nem (csak) dél-amerikai szappanopera minőségű mozgóképeket kapunk tonnaszámra, hanem igen magas minőségű anyagokat. Az egyik első fecske persze a „régi” Twin Peaks volt még a 90-es évek elején. A mostani menő sorozatok és Lynch mester remekműve között pedig „félúton”, kb. egy évtizede peregtek itthon az M1-en a Reklámőrültek (Mad Men) epizódjai. Imádtam őket! Egyébként a kinti zajos siker (13 Emmy és 4 Golden Globe díj!) itthon süket fülekre talált, a „nézetlenség” miatt hamar az M2-őn találta magát szegény Don Draper (AKA Dick Whitman).

Szerencsére azonban Don barátunk előtte még a tőle megszokott eleganciával ráült egy klasszikus, 1957-es Matchless G3L motorkerékpárra, hogy tudtán kívül később megihlessen Sidneyben egy Mark Hawwa nevű úriembert (e cikk címlapján ő látható), aki 2012-ben először szervezte meg a Distinguished Gentleman’s Ride nevű jótékonysági rendezvényt, klasszikus és vintage motorok tulajdonosainak. Mára ez a remek kezdeményezés bolygónk legnagyobb, klasszikus és épített motorok részvételével zajló jótékonysági rendezvényévé vált.

2019.09.29-én Budapesten is lehet csatlakozni a motoros vonuláshoz! A hazai túra folyamatosan frissülő részleteit (útvonal, időpontok stb.), regisztráció után itt lehet megtudni

Ezúton szeretnénk bátorítani a Gentlelady–ket is, hogy tiszteljenek meg minket a jelenlétükkel a rendezvényen, ezzel is emelve a Ride színvonalát!

Fontos elmondanunk továbbá, hogy bár a felvonulás célja a figyelemfelkeltés, hiszen céljaink népszerűsítését és a prevenciós törekvéseket éppen olyan fontosnak érezzük, mint az adománygyűjtést, de nem szeretnénk az Ice Bucket Challange (jegesvödör kihívás) hatékonyságának hazai sorsára jutni.

Kis hazánkban rengetegen (politikusoktól a celebekig bezárólag) nyakon öntötték magukat (jó buli), de közben sokan nem is tudták, hogy e kezdeményezés az amiotrófiás laterálszklerózis (ALS) nevű végzetes bénulással járó betegségben szenvedőket (pl. Stephen Hawking) segítő ALS Association támogatására jött létre. Adományozni pedig végképp kevesen adományoztak. Itthon. A világon közel 33 milliárd forint(nyi pénz) jött össze és azóta sikerült is ebből az összegből azonosítani egy gént, ami hozzájárul a kór kialakulásához.

www.urakmotoron.hu

„Amit tudni akarsz a DGR-ről, de sosem merted megkérdezni.”

Mi a rendezvény célja az adománygyűjtésen túl?

A felvonulás célja a figyelemfelkeltés, hiszen céljaink népszerűsítését és a prevenciós törekvéseket éppen olyan fontosnak érezzük, mint az adománygyűjtést. A DGR színház is. Fontos, hogy lássanak minket és hallják a hangunkat, az üzeneteinket.

Ki kapja az adományokat?

A DGR jótékonysági partnere a Movember Foundation, a világ legnagyobb, a férfiak egészségmegőrzésével foglalkozó alapítványa. A Movember Foundation gondoskodik róla, hogy a beérkező adományokból a DGR közösség és a férfiak világszerte a legtöbbet profitáljanak.

Feltétele az adományozás annak, hogy motorozhassak a rendezvényen?

A felvonuláson való részvétel ingyenes, de mindenkit adományozásra buzdítunk, hiszen az adományok teszik lehetővé, hogy finanszírozzák azokat a kutatási projekteket és öngyilkosság-prevenciós programokat, melyekből a DGR-közösség tagjain túl minden férfi profitálhat világszerte.

Milyen elvárásokat támaszt a DGR a résztvevőkkel kapcsolatban?

Minden résztvevőnek a DGR hivatalos oldalán szükséges regisztrálnia magát, különben nem vehet részt a rendezvényen.

Figyelem! A magyar Facebook eseményen jelzett „ott leszek” nem váltja ki a honlapon való regisztrációt!

Az eseményen szigorúan csak klasszikus és vintage stílusú motorkerékpárokkal lehet részt venni és kizárólag emelt szintű, elegáns öltözékben lehet megjelenni. A felvezető motorost és az utat mutató rendezőket megelőzni tilos. A felvonulás nem verseny. Minden motorosnak a helyi szabályozásnak megfelelő bukósisakot kell viselnie. Csak regisztrált és biztosítással rendelkező motorkerékpárok vehetnek részt a rendezvényen. Kötelező betartani a KRESZ szabályokat. Célunk az, hogy a DGR továbbra is a világ leggondosabban szervezett és legbiztonságosabb motoros felvonulása maradjon. A felvonuláson a lehető leglassabb tempóban kell haladni, hiszen sokan csak öltönyt viselnek.

Hogyan tudok adakozni?

Az adományokat kizárólag az interneten, a DGR honlapján gyűjtjük, ahol egy gyors regisztráció után bankkártyával, vagy PayPal kontóval is lehet fizetni. A résztvevőket arra bátorítjuk, hogy osszák meg az oldalt barátaikkal, családtagjaikkal, munkatársaikkal, maguk is adományozzanak, vagy támogassanak más résztvevőket. A felvonulás napján készpénzben nem gyűjtünk adományokat!

Mikor rendezik meg a szervezők a felvonulást?

Minden szeptember utolsó vasárnapján, ebben az évben szeptember 29-én.

Milyen motorral lehet részt venni az eseményen?

Az eseményen csak klasszikus és vintage motorkerékpárokkal lehet részt venni. (Café Racer, Bobber, Classic, Tracker, Scrambler, Old School Chopper, Modern Classic, Sidecar, Classic Scooter, Brat Styled) A cruiserek, sportmotorok, dirt- és adventure motorkerékpárok, továbbá műanyag robogók nem indulhatnak. Fontos megjegyezni, hogy a felvonulás stílusára nincs hatással az, hogy a Triumph a rendezvény egyik nemzetközi szponzora. Tehát például Triumph Speed Triples, Triumph Rockets, Triumph Thunderbirds stb. motorokkal sem lehet részt venni a felvonuláson.

Csapat

 ArtHungry
arthungry.com
Független portfólió építő felület alkotóművészek és a vizuális művészetek iránt érdeklődők részére.
Kutvölgyi Pál
Blogger42
Írni, olvasni, fotózni és motorozni szeretek, számolni tudok.
 Marvin
Marvin Says
Kedvelem a jó kérdéseket. Néha fontosabbak, mint a válaszok.
 PHENOM
phenom.hu
A magazin 2010-ben indult, fiatalokhoz szóló, független kulturális portál.
Schiffer Miklós
Schiffer Style
A stílusos élet fontosságának hirdetése.
Török András
Simplicissimus
Olvasni jó, a könyvet továbbadni kúl.
Korábbi vendégíróink
Balázsi Dia & Peti 
My Little Melbourne Family
Mindegy honnan jössz, a lényeg, hogy tudd hová tartasz, és míg odaérsz, légy jobb minden nap.
 Ernyey Béla
Ernyey Béla
Színész
 Erőss Zsolt
Eross Zsolt
Hegymászó
 Fabricius Gábor
Fabricius Gabor
Head of Innovation
 Dr. Farkas András
Farkas András
biztosítóalapító
Gecser Ottó
gecserotto
A kisnyugdíjas ahol tud, segít.
Guld Péter
GuldPeter
Kaotikus életet élő, szentimentális motorkerékpár-őrült.
Hoffmann Petra
Petra
Ha pokolra jutsz, legmélyére térj: az már a menny. Mert minden körbe ér.
Kertész Bálint
Videographer @ 42BIT
Tizennégyszer láttam a Keresztapa-trilógiát.
 Lakatos Márk
Lakatos Mark
Stylist
 Lang Viktória
Lang Viktoria
Lakberendező
 Litkey Farkas
Litkey Farkas
Vitorlázó
Mei Mei
Mei Mei
Stylist
Obersovszky Gyula
Magánzó
Szinteld magad a világra, légy magasabb, mint az árja.
Trunkó Bence
Shadowriter
Az vagy, amit nézel.
Pályázott vendégíróink
Hegedűs Ágota
hegedusagota
Hegedűs Ágota
Somogyi Richard
somogyirichard
Grafikus, belsőépítész.
Tóth Olivér
totholiver
Creative Image Artist
Vécsei Rita Andrea
vecseiritaandrea
Büntetőbíró, majd mindenféle szöveg író.
 
Smile
Culture
Shop
Photo
Video
Ride
Art