Member of Group ›
Free Your Music!
Szerdánként a design „titkaiba" avatunk be Titeket. Wow!
Regős Dániel
The Dealer
A zene az se rossz, a zene az nagyon jó! Ezért csináljuk!

Free Your Music!

 
Bang & Olufsen Playmaker

Bang & Olufsen Playmaker

Minden csapatban van egy „ügyesebb fiú”, aki technikásabban kezeli a labdát, aki jobban lát a pályán, aki pontosan tudja mikor kit lehet helyzetbe hozni, kinek van jó, esetleg rossz napja, ismeri a csapat teljes taktikai arzenálját, aki játszva oldja meg a helyzeteket, akinek mozdulatai végtelenül egyszerűnek tűnnek még a legnehezebb szituációkban is. Általában ezek a srácok a vezérek, ők irányítják a csapatot, az edző pályán levő nádorai, általuk lesznek jobbak a közepesek és a fantasztikusak a tehetségesek. Ők a playmakerek!

A Bang & Olufsen is leszerződtetett egy roppant tehetséges, technikás vezért csapatába, akit csak nemes egyszerűséggel úgy neveztek el: Playmaker.

A Playmaker nem tesz mást, mint egyszerűen megemeli a színvonalat, élvezetesebbé teszi a csapattársak és a néző számára egyaránt a játékot. Sőt, ami igazán érdekes még valahogy a játékszer is jobban pattog miatta.

Bang & Olufsen Playmaker

Bang & Olufsen Playmaker

De ki is ő valójában? Pontosabban mi is ez valójában?

A Playmaker nem más, mint egy portál, vagy nevezhetjük csak egyszerűen közvetítőnek. A fizikai valóságban nem létező digitálisan tárolt zenei fájlok közvetítője, némaságukból szabadítja fel a fájlokat, hangot ad nekik, továbbítja azokat a Bang & Olufsen hangsugárzókra. Viszont maga a közvetítés vezeték nélkül jön létre, úgy továbbítja a zenei fájlokat a hangsugárzókhoz, hogy a zenei fájlokkal nem kell fizikai kapcsolatot létesítenie, csak kedvenc B&O hangsugárzónkat kell hozzá csatlakoztassuk és már létre is jött a kapcsolat, kiszabadulhatnak, megszólalhatnak a hangok.

Itt kezd érdekes lenni a produkció, hiszen bármilyen formátumban, bármilyen adathordozón is tároljuk digitális zenéinket, a Playmaker végtelen egyszerűséggel továbbítja azokat a B&O hangsugárzókra. Az adathordozó tényleg bármilyen lehet, ha elfogult és megrögzött Apple felhasználók vagyunk, akkor az Apple AirPlay funkciót kiválasztva bármely AirPlay kompatibilis Apple termékről küldhetjük a zenéinket a Playmakernek. Ez azonban még nem minden, létezik egy másik szabvány is, amit úgy neveznek, hogy DLNA. Gyakorlatilag az összes gyártó ezt a szabványt alkalmazza ha a digitális média tárolásáról és annak lejátszásáról esik szó, kivéve az előbb említett Apple (nekik saját szabványuk van) de az valójában most mindegy is, mert a Playmaker nem a szabványháborút akarja eldönteni, hanem csak egyszerűen kompatibilis a DLNA szabvánnyal is. Mindegy hogy, miben tartjuk rabláncon a digitális audió fájlokat, iPad, PC, MAC, okostelefon, a Playmaker segítségével bármelyikből ideiglenesen szabadlábra helyezhetjük zenéinket.

Bang & Olufsen Playmaker

Bang & Olufsen Playmaker

Tehát a Playmaker bevonja az összes szereplőt, azt mondja nekik: gyertek játszani, mindenki élvezni fogja. Legjobban viszont mi magunk fogjuk élvezni a most már tökéletesen összeállt csapat játékát, mert kimondottan a digitális zenei fájlok feldolgozására kifejlesztett processzor (legyen inkább professzor) fáradhatatlanul végzi a dolgát. Dániában nem elégedtek meg csupán azzal funkcióval, hogy vezeték nélkül küldhetjük zenéinket, roppant figyelmet fordítottak arra, hogy a digitális zene tényleg kiszabaduljon, áradjon és árasztva töltse meg a teret. A kiszabadítás kettős, a Playmaker nem csak a média tárolók fogságából szökteti meg átmenetileg a zeneszámokat, hanem a futkározás, játszadozás idejére még azokat az ólomsúlyokat is levágja, amiket mindeddig a veszteségmentes formátumoknak sem sikerült.

Csak rajtunk múlik, hogy a jövőben milyen gyakorisággal és mennyi időre engedjük ki kedvenc zenéinket levegőzni: Free Your Music!

Csapat

 ArtHungry
arthungry.com
Független portfólió építő felület alkotóművészek és a vizuális művészetek iránt érdeklődők részére.
Kutvölgyi Pál
Blogger42
Írni, olvasni, fotózni és motorozni szeretek, számolni tudok.
 Marvin
Marvin Says
Kedvelem a jó kérdéseket. Néha fontosabbak, mint a válaszok.
 PHENOM
phenom.hu
A magazin 2010-ben indult, fiatalokhoz szóló, független kulturális portál.
Schiffer Miklós
Schiffer Style
A stílusos élet fontosságának hirdetése.
Török András
Simplicissimus
Olvasni jó, a könyvet továbbadni kúl.
Korábbi vendégíróink
Balázsi Dia & Peti 
My Little Melbourne Family
Mindegy honnan jössz, a lényeg, hogy tudd hová tartasz, és míg odaérsz, légy jobb minden nap.
 Ernyey Béla
Ernyey Béla
Színész
 Erőss Zsolt
Eross Zsolt
Hegymászó
 Fabricius Gábor
Fabricius Gabor
Head of Innovation
 Dr. Farkas András
Farkas András
biztosítóalapító
Gecser Ottó
gecserotto
A kisnyugdíjas ahol tud, segít.
Guld Péter
GuldPeter
Kaotikus életet élő, szentimentális motorkerékpár-őrült.
Hoffmann Petra
Petra
Ha pokolra jutsz, legmélyére térj: az már a menny. Mert minden körbe ér.
Kertész Bálint
Videographer @ 42BIT
Tizennégyszer láttam a Keresztapa-trilógiát.
 Lakatos Márk
Lakatos Mark
Stylist
 Lang Viktória
Lang Viktoria
Lakberendező
 Litkey Farkas
Litkey Farkas
Vitorlázó
Mei Mei
Mei Mei
Stylist
Obersovszky Gyula
Magánzó
Szinteld magad a világra, légy magasabb, mint az árja.
Trunkó Bence
Shadowriter
Az vagy, amit nézel.
Pályázott vendégíróink
Hegedűs Ágota
hegedusagota
Hegedűs Ágota
Somogyi Richard
somogyirichard
Grafikus, belsőépítész.
Tóth Olivér
totholiver
Creative Image Artist
Vécsei Rita Andrea
vecseiritaandrea
Büntetőbíró, majd mindenféle szöveg író.
 
Smile
Culture
Shop
Photo
Video
Ride
Art