Member of Group ›
Hét filmről kárpótlásul
Péntekenként képekről értekezünk. Akár állnak, akár mozognak azok.
Kutvölgyi Pál
Blogger42
Írni, olvasni, fotózni és motorozni szeretek, számolni tudok.

Hét filmről kárpótlásul

 

Visszatekintve az elmúlt péntekekre, skorpió marásként hatott rám a felismerés, hogy kissé elhanyagoltam az „amatőr filmkritikákat”. Ma este hétre megyek a Toldiba Trier új filmjére (A nimfomániás első részére), ezért arról még nem tudok írni, de kárpótlásul az elmúlt ínséges hetekért, ezúttal hét filmről is írok, blogbarát, szubjektív távirati stílusban. A Birodalom I-II. (nem Star Wars) 566 percére sincs már jegy. Csak mondom.

Walter Mitty titkos élete

Ben Stillert nem bírom. Bensztilleres (majdnem) minden filmjében. Rendezhetné már valaki másnak. A giccses és hiteltelen film trailere jobb, mint maga a film. „Időhatékonyabb” és jobb megoldás csak azt megnézni. A longboardot pedig kéretik nem gördeszkának fordítani. Egy sk8board, vagy longboard is lehet a világot jelentő deszka, de azért két különböző műfajról beszélgetünk. A szép fotózás mellett talán az egyetlen előnye a filmnek, hogy a LIFE plakátból ki- és lelépve, végre egy dögös Stillert is láthatunk. (Sean Penn persze hozza magát, ahogy kell.) A Benjamin Button „paródia” pedig vér ciki, ahogy a cápás jelenet is az. Sztem.

Walter Mitty itkos élete

Walter Mitty itkos élete

A Wall Street farkasa

Jó film, ha nincs is a TOP3 Scorsese között. Közhelyes kijelentés, de tényleg az élet a legjobb rendező. Persze Jordan Belfort élete (önéletrajzi könyve) jó alapanyag egy ilyen szélsőséges karakter (506 db. Fuck-kal Spike Lee a fasorban sincs + kurtizán ánuszból kokózás stb.) kidolgozásához.

Érezhette ezt Caprio is, amikor Brad Pittel küzdött a megfilmesítés jogáért. Szerintem jutalomjátéknak (Gobbi Hilda – Csirkefej) szánta magának a szerepet, megajándékozva vadabbik énjét. (Néhány utcát ő is végigszimatolt már egy feltekert zöld hasúval, illetve ő is beszedett IRL pár marék quaalude-ot.) Ugyan Oliver Stone apja volt tőzsdeügynök, mégis jobb Scorsese filmje, mint a Tőzsdecápák II. (Az első film színvonalát nem hozza az a film sem. Kár érte.)

A Wall Street farkasa

A Wall Street farkasa

Hobbit – Smaug pusztasága

Semmi meglepő nem történik három órában. Peter Jackson korrekten, tökéletes trükk orgiával támogatva patchwork-ölte össze az új trilógiát (előlegezzük meg ezt a kijelentést még a 3. rész ismerete nélkül), a sokféle Tolkien anyagból. (A zseniális gyűrűk Ura könyvekkel valószínűleg könnyebb lehetett Jackson dolga.)

Hobbit - Smaug pusztasága

Hobbit – Smaug pusztasága

Last Vegas  (Örök hála, hogy nem „fordították le” a címet.)

Hiába a nagy nevek, sajnos a főszereplőkhöz hasonlatosan a nézők is csak (valószínűleg) Viagra segítségével állnak fel elégedetten. (A moziban. A végén.) Az biztos, hogy sokan ültek be a filmre a húzónevek miatt, a kérdés az, hogy milyen véleménnyel jöttek ki. (Ez persze örök rejtély. Nyilvánvalóan csapnivaló filmekért is folyik a tolongás. A kérdés persze az, hogy ajánlanád-e a tesódnak.)

Last Vegas

Last Vegas

Thor: Sötét világ

Tudom perverz, de nekem mindig Heyerdhal jut eszembe erről a filmről. Persze nem a (kalapácsos) skandináv csávó karaktere, hanem a druszaságuk miatt. Zseniális önirónia, amikor Thor illedelmesen felakasztja a szuper pörölyt a kislakás még kisebb előszobájában. Loki végre aktivizálhatja magát a fantasy világban, sőt egy komoly jellemfejlődésnek is tanúi lehetünk. Vivát!

Marvelék eközben pedig szedik a pénzt rendesen a karaktereikkel a mozikban és a témaparkokban. A merchandise üzlet bevételeiről pedig pusztán irigységből nem is akarok hallani. Attól azért kicsit tartok, hogy egy következő hollywoodi eposzban Pókember megcsípi Farkast, aki Hulkká válik és Amerika kapitánnyal támogatott Vasemberrel (újra) megmentik New Yorkot a Nagy Sötét Gomolygó Izétől.

Thor - Sötét világ

Thor – Sötét világ

Az éhezők viadala: Futótűz

Tetszett, de miért bántják szegény Lenny Kravitzet? Meanwhile, Jennifer Lawrence az interjúk és egyéb talk show haknik során (Jennifer Lawrence szerepében), szemmel láthatólag egyre ügyesebben lubickol a maga teremtette (+PR tanácsadók?) őszinte, fiatal színészlány szerepében. Well done! A casting egyébként is tűpontos. Továbbá van mondanivaló, erős a story, árnyaltak a karakterek és bátor a film, nem mindig a tutira játszik. Kíváncsian várom a harmadikat.

Éhezők viadala

Éhezők viadala

A jogász

Valószínűleg velem van a baj. A Szárnyas fejvadász óta Ridley Scott minden filmjét sóvárogva várom. Ráadásul a Jogász szereposztása parádés, a könyv (by Cormac McCarthy!) zseniális. A filmet megnézve azonban csalódtam. Pitt persze remekül hozza a cinikus lazát, Javier Bardemet imádom a Bond gonoszként már megszeretett excentrikus „üzletember” karakterében. Annyira azért nem extrém laza, hogy ne vágjon elképzelhetetlenül buta képet, amikor Diaz (SPOILER!) szexszel az autójával. Pontosabban annak szélvédőjével. Nem értitek? Nem baj. Ha már McCarthy story és Bardem, akkor inkább a Coen testvérek „Nem vénnek való vidéke”. Sokkal jobb film!

A jogász

A jogász

Csapat

 ArtHungry
arthungry.com
Független portfólió építő felület alkotóművészek és a vizuális művészetek iránt érdeklődők részére.
Kutvölgyi Pál
Blogger42
Írni, olvasni, fotózni és motorozni szeretek, számolni tudok.
 Marvin
Marvin Says
Kedvelem a jó kérdéseket. Néha fontosabbak, mint a válaszok.
 PHENOM
phenom.hu
A magazin 2010-ben indult, fiatalokhoz szóló, független kulturális portál.
Schiffer Miklós
Schiffer Style
A stílusos élet fontosságának hirdetése.
Török András
Simplicissimus
Olvasni jó, a könyvet továbbadni kúl.
Korábbi vendégíróink
Balázsi Dia & Peti 
My Little Melbourne Family
Mindegy honnan jössz, a lényeg, hogy tudd hová tartasz, és míg odaérsz, légy jobb minden nap.
 Ernyey Béla
Ernyey Béla
Színész
 Erőss Zsolt
Eross Zsolt
Hegymászó
 Fabricius Gábor
Fabricius Gabor
Head of Innovation
 Dr. Farkas András
Farkas András
biztosítóalapító
Gecser Ottó
gecserotto
A kisnyugdíjas ahol tud, segít.
Guld Péter
GuldPeter
Kaotikus életet élő, szentimentális motorkerékpár-őrült.
Hoffmann Petra
Petra
Ha pokolra jutsz, legmélyére térj: az már a menny. Mert minden körbe ér.
Kertész Bálint
Videographer @ 42BIT
Tizennégyszer láttam a Keresztapa-trilógiát.
 Lakatos Márk
Lakatos Mark
Stylist
 Lang Viktória
Lang Viktoria
Lakberendező
 Litkey Farkas
Litkey Farkas
Vitorlázó
Mei Mei
Mei Mei
Stylist
Obersovszky Gyula
Magánzó
Szinteld magad a világra, légy magasabb, mint az árja.
Trunkó Bence
Shadowriter
Az vagy, amit nézel.
Pályázott vendégíróink
Hegedűs Ágota
hegedusagota
Hegedűs Ágota
Somogyi Richard
somogyirichard
Grafikus, belsőépítész.
Tóth Olivér
totholiver
Creative Image Artist
Vécsei Rita Andrea
vecseiritaandrea
Büntetőbíró, majd mindenféle szöveg író.
 
Smile
Culture
Shop
Photo
Video
Ride
Art