Member of Group ›
Kiskarácsony – A legjobb Adventi vásárok Budapesten
Csütörtökönként locsogunk/ fecsegünk az Életről. Meg mindenről.
Hoffmann Petra
Petra
Ha pokolra jutsz, legmélyére térj: az már a menny. Mert minden körbe ér.

Kiskarácsony – A legjobb Adventi vásárok Budapesten

 

Az egyik legjobb dolog az adventi időszakban a belvárosi karácsonyi vásárokon való forraltborozás, nézelődés, készülődés az ünnepre. Legyünk akár Óbudán, a Hegyvidéken, vagy az belvárosban, egészen biztos, hogy néhány lépés távolságra adódik egy kisebb-nagyobb adventi vásár. Ezek közül gyűjtöttük össze a legjobbakat, kiegészítve a sort néhány karácsonyi design vásárral!

Induljunk Budáról: Óbudán a sok éves hagyományt követve idén is iparművészek és népi iparművészek által készített portékák széles kínálata vonul fel a Szentlélek téren. A gyerekeket századfordulós műemlék körhinta, valamint fából és nemezből készült játékok, ingyenes korcsolyapálya, a felnőtteket pedig a századforduló polgári konyháinak hangulatát megidéző hagyományos karácsonyi étkek kínálata várja.

A Hegyvidék amúgy is olyan, mint egy kisváros a városban, ha pedig ellátogatunk az Önkormányzat mellett évek óta és idén is megrendezett hegyvidéki adventi vásárba, végképp úgy érezzük, hogy egy kisváros karácsonyi készülődésének forgatagába csöppentünk. December 21-ig minden kedden, csütörtökön, szombaton és vasárnap kulturális programok tömkelege csalogatja a XII. kerületi Önkormányzat melletti kis térre a karácsonyra készülőket. A kézműves árusok, valamint a kürtős kalács, sült kolbász és egyéb ünnepi finomságok készítői persze a hét minden napján kínálják majd portékáikat és étkeiket, úgyhogy érdemes lesz többször is kilátogatni a Kiss János altábornagy utca – Böszörményi út kereszteződéséhez.

hegyvidék2

Aztán gyerünk át Pesre: idén sem maradhat el az Advent a Palotanegyedben – a Karácsonyi kézműves és gasztronómiai vásár! Az adventi hétvégéken gyerek, családi kulturális programok, a finn Mikulás, koncertek, betlehemes találkozó, templomi hangversenyek, századelős múltidéző karácsonyi hangulat és vásári barangolás csalogatja a közönséget a Kálvin tér – Szabó Ervin téri vásárutcába és a Horváth Mihály téri színpadi programokra. A Horváth Mihály tér és a Vásárutca a Kálvin tértől a Szabó Ervin térig különleges fénydekorációba öltözik november végétől januárig.

A belvárosban természetesen idén is megtelt a Vörösmarty tér, a Bazilika előtti Szent István tér (idén is van korcsolyapálya!) és a Városháza Park, amit kiemelnénk a környékről azonban egy idén először megszervezett különleges karácsonyi vásár, nem máshol, mint a Gresham palotában! Idén először a Four Seasons Hotel Gresham Palota saját Karácsonyi Vásárral ünnepli a varázslatos szezont, amelyet az épület szívében, a Zrínyi Passage-on állított fel a szálloda kreatív csapata. A Vásárt a nyüzsgő Zrínyi utca felől lehet megközelíteni, amely szívmelengető karácsonyi dallamokkal, magyar kulináris különlegességekkel, helyi kézműves termékekkel és nemzetközi márkák ünnepi kollekcióival várja látogatóit.

gresham

A Deák tér és a Király utca irányában tovább haladva a Király utca felől nyíló Central Passage idén is különleges vásárral várja termelői finomságok és kézműves ajándékok rajongót karácsonyig minden hétvégi napon. A Király Utcai Karácsonyi Vásár idén még nagyobb lesz, és még hosszabb ideig tart majd, gasztro és design termékeket egyaránt megtalálnak a látogatók.

2013_karacsony

Aki a hagyományőrző vásárok helyett a kortárs design világát részesíti előnyben, szintén számos helyszín közül válogathat. Az idei évben az Ajándék Terminál, a Design Terminál hagyományossá vált karácsonyi design vására öt különböző helyszínen várja az érdeklődőket: a Design Terminál 1. emeleti konferenciatermében, a Liszt Ferenc Repülőtéren, a Westend City Centerben, a Magyar Nemzeti Galéria Múzeum shopjában, és a Four Seasons Hotel Gresham Palotában. 

ajándékterminál

És természetesen idén is lesz WAMP minden adventi vasárnap, Az Iparművészeti Múzeum hagyományos karácsonyi vására pedig idén december első hétvégéjén várja vendégeit az Üllői út 33-37. alatti főépületének első emeletén és a múzeum lenyűgöző Üvegcsarnokában. Ezen kívül van ám még egy csuda hely a belvárosban, ahová mindenképp el kell látogatni, hiszen egészen biztos, hogy a család nagy részének itt találunk szuper ajándékokat, ez nem más, mint a Projekt Showroom harmadik karácsonyi Ajándékboltja!

projektshowroom

A Projekt Showroom karácsonyi pop-up boltja több mint 90 hazai és külföldi márkából válogatott repertoárban nagy hangsúlyt fektet a gyerekeknek szánt kreatívitást és esztétikai érzéket fejlesztő meglepetésekre, csakúgy mint a szép különleges felnőtt ajándékötletekre. Hagyományaikhoz híven megkapó látvánnyal, nyugodt karácsonyi atmoszférával és rendhagyó melódiákkal várják az érdeklődőket a december 11-től 22-ig a Dessewffy utca 18-20. szám alatt!

Csapat

 ArtHungry
arthungry.com
Független portfólió építő felület alkotóművészek és a vizuális művészetek iránt érdeklődők részére.
Kutvölgyi Pál
Blogger42
Írni, olvasni, fotózni és motorozni szeretek, számolni tudok.
 Marvin
Marvin Says
Kedvelem a jó kérdéseket. Néha fontosabbak, mint a válaszok.
 PHENOM
phenom.hu
A magazin 2010-ben indult, fiatalokhoz szóló, független kulturális portál.
Schiffer Miklós
Schiffer Style
A stílusos élet fontosságának hirdetése.
Török András
Simplicissimus
Olvasni jó, a könyvet továbbadni kúl.
Korábbi vendégíróink
Balázsi Dia & Peti 
My Little Melbourne Family
Mindegy honnan jössz, a lényeg, hogy tudd hová tartasz, és míg odaérsz, légy jobb minden nap.
 Ernyey Béla
Ernyey Béla
Színész
 Erőss Zsolt
Eross Zsolt
Hegymászó
 Fabricius Gábor
Fabricius Gabor
Head of Innovation
 Dr. Farkas András
Farkas András
biztosítóalapító
Gecser Ottó
gecserotto
A kisnyugdíjas ahol tud, segít.
Guld Péter
GuldPeter
Kaotikus életet élő, szentimentális motorkerékpár-őrült.
Hoffmann Petra
Petra
Ha pokolra jutsz, legmélyére térj: az már a menny. Mert minden körbe ér.
Kertész Bálint
Videographer @ 42BIT
Tizennégyszer láttam a Keresztapa-trilógiát.
 Lakatos Márk
Lakatos Mark
Stylist
 Lang Viktória
Lang Viktoria
Lakberendező
 Litkey Farkas
Litkey Farkas
Vitorlázó
Mei Mei
Mei Mei
Stylist
Obersovszky Gyula
Magánzó
Szinteld magad a világra, légy magasabb, mint az árja.
Trunkó Bence
Shadowriter
Az vagy, amit nézel.
Pályázott vendégíróink
Hegedűs Ágota
hegedusagota
Hegedűs Ágota
Somogyi Richard
somogyirichard
Grafikus, belsőépítész.
Tóth Olivér
totholiver
Creative Image Artist
Vécsei Rita Andrea
vecseiritaandrea
Büntetőbíró, majd mindenféle szöveg író.
 
Smile
Culture
Shop
Photo
Video
Ride
Art