Member of Group ›
Midnight Music
Szombat a zene napja. Figyeljetek és hallgassatok minket.
Hoffmann Petra
Petra
Ha pokolra jutsz, legmélyére térj: az már a menny. Mert minden körbe ér.

Midnight Music

 

Zenét hallgatni meg kell tanulni. Vagy leginkább meg kell szeretni, szerettetni, és ez nem minden esetben olyan egyszerű feladat. Hiszen aki gyerekkorában nem kerül komolyzene közelébe, később sokkal nehezebben barátkozik vele, hiszen sokszor türelmet, koncentrációt, odafigyelést igényel a klasszikus művek élvezete.

A Budapesti Fesztiválzenekar Fischer Iván vezetésével arra vállalkozott, hogy a fiatalok életritmusához illeszkedve, számukra könnyen élvezhető, szerethető programmal lép fel 2-3 havonta éjjel a Millenáris Parkban megrendezett Midnight Music keretében.

20

A Budapesti Fesztiválzenekar és vezetőjük, Fischer Iván nevét világszerte jól ismerik a klasszikus zene rajongói. Több mint 28 éve járja a világot a zenekar, amelyben Budapest legjobb muzsikusai zenélnek. 2011-ben százezer kilométert utaztak, s hatalmas sikereket arattak az európai és az amerikai kontinens 14 országában. A zenekar kvalitását jelzi, hogy a New York Times az év három legjobb operaelőadása közé választotta a Fischer Iván által rendezett és a fesztiválzenekar közreműködésével bemutatott Don Giovanni Kennedy center-béli előadását.

A Midnight Music az egyik legmenőbb komolyzenei program a városban.  Attól menő, hogy nyitott, értő és intelligens emberek szervezik, akik tökéletesen tisztában vannak vele, hogy manapság nem egyszerű feladat a fiatalokhoz komolyzenével betalálni, éppen ezért igyekeznek a repertoár, a kommunikáció, a szellemiség és a hangulat terén is hatékonyan elérni a fiatal felnőttek világát. A kezdeményezés sikerét semmi nem bizonyítja jobban, mint a Midnight Music péntek éjjeli telthézas koncertjei.

17 18 15 9 14

A Budapesti Fesztiválzenekar 2012-ben útjára indított koncertsorozata alapvetően különbözik minden más klasszikus zenei koncerttől. A zenészek kényelmes utcai ruhában játszanak (gondolhatnánk, hogy ez marginális részlet, de nem az – sokkal közvetlenebb viszony alakul ki a hallgatóság és a zenészek között ilyen formán, mintha a zenekar tagjai frakkban és estélyiben feszítenének), a közönség tagjai babzsákokon ülnek-fekszenek a Millenálris koncerttermében, sőt, gyakran előfordul, hogy a közönség egy része szokatlan módon a színpad és a zenészek mögött kap helyet, így a fizikai távolság is megszűnik zenekar és publikum között.

13

Aztán itt van Fischer Iván végtelenül szeretnivaló személyisége, aki természetes kedvességgel játszik, mesél, barátkozik a színpadon. Akár először jár az ember komolyzenei koncerten, akár rendszeres koncertre járó, épp úgy otthonérzi magát a közönség sorai között. A Midnight Music koncertsorozattal a Budapesti Fesztiválzenekar minden alkalommal bebizonyítja, hogy a komolyzene nem feltétlenül olyan komoly, és simán releváns alternatívája lehet egy pénteki éjszakába nyúló sörözésnek, és legalább olyan emlékezetes lehet, mint bármelyik kedvenc zenekarunk koncertje!

10

Legközelebb október 13-án találkozhatunk a Midnight Music keretében a Budapesti Fesztiválzenekarral, ráadásul egy igen különleges alkalom lesz az októberi, hiszen Fischer Iván saját szerzeményeit, köztük a magyar közönségnek íródott Vörös Tehén című operát hallhatjuk! És most is, mint mindig, a kerékpárral érkezők 30% kedvezményt kapnak a belépő árából!

Csapat

 ArtHungry
arthungry.com
Független portfólió építő felület alkotóművészek és a vizuális művészetek iránt érdeklődők részére.
Kutvölgyi Pál
Blogger42
Írni, olvasni, fotózni és motorozni szeretek, számolni tudok.
 Marvin
Marvin Says
Kedvelem a jó kérdéseket. Néha fontosabbak, mint a válaszok.
 PHENOM
phenom.hu
A magazin 2010-ben indult, fiatalokhoz szóló, független kulturális portál.
Schiffer Miklós
Schiffer Style
A stílusos élet fontosságának hirdetése.
Török András
Simplicissimus
Olvasni jó, a könyvet továbbadni kúl.
Korábbi vendégíróink
Balázsi Dia & Peti 
My Little Melbourne Family
Mindegy honnan jössz, a lényeg, hogy tudd hová tartasz, és míg odaérsz, légy jobb minden nap.
 Ernyey Béla
Ernyey Béla
Színész
 Erőss Zsolt
Eross Zsolt
Hegymászó
 Fabricius Gábor
Fabricius Gabor
Head of Innovation
 Dr. Farkas András
Farkas András
biztosítóalapító
Gecser Ottó
gecserotto
A kisnyugdíjas ahol tud, segít.
Guld Péter
GuldPeter
Kaotikus életet élő, szentimentális motorkerékpár-őrült.
Hoffmann Petra
Petra
Ha pokolra jutsz, legmélyére térj: az már a menny. Mert minden körbe ér.
Kertész Bálint
Videographer @ 42BIT
Tizennégyszer láttam a Keresztapa-trilógiát.
 Lakatos Márk
Lakatos Mark
Stylist
 Lang Viktória
Lang Viktoria
Lakberendező
 Litkey Farkas
Litkey Farkas
Vitorlázó
Mei Mei
Mei Mei
Stylist
Obersovszky Gyula
Magánzó
Szinteld magad a világra, légy magasabb, mint az árja.
Trunkó Bence
Shadowriter
Az vagy, amit nézel.
Pályázott vendégíróink
Hegedűs Ágota
hegedusagota
Hegedűs Ágota
Somogyi Richard
somogyirichard
Grafikus, belsőépítész.
Tóth Olivér
totholiver
Creative Image Artist
Vécsei Rita Andrea
vecseiritaandrea
Büntetőbíró, majd mindenféle szöveg író.
 
Smile
Culture
Shop
Photo
Video
Ride
Art