Member of Group ›
Új év – Új tervek
Csütörtökönként locsogunk/ fecsegünk az Életről. Meg mindenről.
 Lang Viktória
Lang Viktoria
Lakberendező

Új év – Új tervek

 
Új év - Új tervek

Új év - Új tervek

Miért pont most? Miért nem október elsején fogadjuk meg, hogy innentől jó leszek/ lefogyok/ többet foglalkozom a családommal vagy magammal? Miért kellett egy egész évet várnom arra, hogy elhiggyem most biztosan sikerülni fog?

Olyan ez a január elseje, mint nekünk tervezőknek a fehér papírlap. Még bármi lehet. Még nem kötnek gúzsba a realitások, a határidők vagy a költségkeret. Még szabadon kószálnak a fejünkben az álmok, jól esik csukott szemmel az újévi koncertet hallgatni. Minden terv életében ez a legszebb időszak – a súlytalan lebegés állapota. A papírlap kárpótolva a kinti szürkeségért türelmesen fehérlik előttem. Még egyikünk sem tudja mi lesz a sorsa. Leírom és összegyűrve kidobom, vagy egy szép nap ujjongva lobogtatom, hogy sikerült?

Egy lista a 2012-es tervekről, ami egész évben a naptáromban lesz összehajtva időnként elővéve, áthúzva, kipipálva a sorokat. Szeretem ezt az időszakot, nekem lételemem a tervezés. Naponta több órát töltök azzal, hogy terveket gyártok. Alaprajzok, vázlatok, lámpák és elektromos csatlakozások helye, konszignációs listák, mit hol mennyiért vásárolunk vagy gyártatunk le. Rendszerint megtervezem a napom, listát írok az elvégzendő feladatokról, leadandó tervekről, ajánlatokról magamnak vagy a kollégáimnak – e nélkül képtelenség 2-3 kivitelezést menedzselni egyszerre.

Új év - Új tervek

Új év - Új tervek

Az új „2012-es terveim” mégis más, mint amit az év többi napján írok. Ez nekem készül, személyes, nem kimagyarázható, bármikor számon kérhető. Épp ezért nézem az A4-es lapot és hezitálok. Leírjam, hogy „több időt tölteni a lányokkal”? Vagy „kedd délután négytől családi program” – ezt egyszerűbb betartani és főként kontrolálni. A „nagyobb szakmai jelenlét” helyett „havonta 2 publikáció a médiában” jobb kiindulási alap.

A „weboldalaim rendbetétele” alatt 11 alpontban konkrét feladatok sorakoznak. A „rendszeres testedzés” konkrétabban „hetente 3x hiltonfitness” – ha vidéken vagyunk lovaglás vagy séta. A „megszeretek biciklizni”-t kihúzom. Miután lecsendesedik a fejemben zakatoló millió ötlet, már nem ijesztő összeírni mit lehet megvalósítani egy év alatt. Apró változások – okulva az előző évekből és a napi rutinból, vagy korszakalkotó tervek – lényegében mindegy. Minden ma dől el, itt a leírt sorok között a papíron.

Új év - Új tervek

Új év - Új tervek

Holnaptól már nem foglalkoztat mit és miért választottam a lehetőségek sokaságából. Holnap egyszerűen csak elkezdem megvalósítani a listán lévő terveket. Március elején szembesítéssel sokkolom magam – előbb semmi értelme, a félig kész lakások is elég lelombozóak, bármilyen szép látványterveket mutogattam előtte – de két hónap elég arra, hogy lássam mit sikerült rutinként beépíteni és mi lett tárgytalan. Az életem átgondolva bekerülhetnek új megoldásra váró feladatok is. Munkám során számtalanszor megtapasztaltam, a jó terv azon kívül, hogy tökéletes és szemet gyönyörködtető – rendelkezik egyfajta kreatív rugalmassággal. Nem gátol, hanem szabaddá tesz. Nem korlátoz – utat mutat és biztonságérzetet ad.

Új év - Új tervek

Új év - Új tervek

Álmodozni jó dolog. Megtervezni valamit kicsit nehezebb, de hálás feladat. Megvalósítani az álmainkat néha nehéz, néha unalmas, de nagyrészt kihívásokkal és örömökkel teli. 2012 decemberében végignézni a mai listánkat és látni a megoldott feladatok melletti pipákat, dátumokat, az felemelően ragyogó érzés. Még emlékszem rá, nem rég néztem át a „2011-es tervek” listát. A nagy része át van húzva, alig maradt rajta „idén újra nekifutunk” feladat.

Csapat

 ArtHungry
arthungry.com
Független portfólió építő felület alkotóművészek és a vizuális művészetek iránt érdeklődők részére.
Kutvölgyi Pál
Blogger42
Írni, olvasni, fotózni és motorozni szeretek, számolni tudok.
 Marvin
Marvin Says
Kedvelem a jó kérdéseket. Néha fontosabbak, mint a válaszok.
 PHENOM
phenom.hu
A magazin 2010-ben indult, fiatalokhoz szóló, független kulturális portál.
Schiffer Miklós
Schiffer Style
A stílusos élet fontosságának hirdetése.
Török András
Simplicissimus
Olvasni jó, a könyvet továbbadni kúl.
Korábbi vendégíróink
Balázsi Dia & Peti 
My Little Melbourne Family
Mindegy honnan jössz, a lényeg, hogy tudd hová tartasz, és míg odaérsz, légy jobb minden nap.
 Ernyey Béla
Ernyey Béla
Színész
 Erőss Zsolt
Eross Zsolt
Hegymászó
 Fabricius Gábor
Fabricius Gabor
Head of Innovation
 Dr. Farkas András
Farkas András
biztosítóalapító
Gecser Ottó
gecserotto
A kisnyugdíjas ahol tud, segít.
Guld Péter
GuldPeter
Kaotikus életet élő, szentimentális motorkerékpár-őrült.
Hoffmann Petra
Petra
Ha pokolra jutsz, legmélyére térj: az már a menny. Mert minden körbe ér.
Kertész Bálint
Videographer @ 42BIT
Tizennégyszer láttam a Keresztapa-trilógiát.
 Lakatos Márk
Lakatos Mark
Stylist
 Lang Viktória
Lang Viktoria
Lakberendező
 Litkey Farkas
Litkey Farkas
Vitorlázó
Mei Mei
Mei Mei
Stylist
Obersovszky Gyula
Magánzó
Szinteld magad a világra, légy magasabb, mint az árja.
Trunkó Bence
Shadowriter
Az vagy, amit nézel.
Pályázott vendégíróink
Hegedűs Ágota
hegedusagota
Hegedűs Ágota
Somogyi Richard
somogyirichard
Grafikus, belsőépítész.
Tóth Olivér
totholiver
Creative Image Artist
Vécsei Rita Andrea
vecseiritaandrea
Büntetőbíró, majd mindenféle szöveg író.
 
Smile
Culture
Shop
Photo
Video
Ride
Art