Member of Group ›
Café Racer születik!
Keddenként tegyetek egy túrát velünk. Két-, vagy több keréken.
Kutvölgyi Pál
Blogger42
Írni, olvasni, fotózni és motorozni szeretek, számolni tudok.

Café Racer születik!

 

BMW R65

Naaaagy levegőt vettünk és végre elkezdtük Sapival! Ha a Motorépítő Európa-bajnoki és világbajnoki 5. helyet is begyűjtő Mester (Sapkaművek alapítója) mellett Szent Kolumbán, a motorosok védőszentje is úgy akarja, nyárra egy hamisítatlan, BMW R65-ösből épített café racer boldog tulajdonosa leszek!

Gondolkodtam R45-ös donoron is, de azt már túl nagy kompromisszumnak éreztem. Az R65-ösöket könnyű szerelni és karbantartani, hihetetlenül megbízhatóak, különösen a második generációs verziók. Az első generációs, ’81 előtt gyártott blokkok még nem voltak képesek ólommentes benzinnel működni, ezért könnyen döntöttem egy „fiatalabb”, 24 esztendős vas mellett. Két henger, két szelep (hengerenként), két Bing karburátor, (negyven)kettes rajtszám, de ne rohanjunk ennyire előre… Színről, „rajtszámról” és az ülésbőr minőségének kiválasztásáról még kissé korai beszélni. Sajnos!

A motorépítés markáns, első lépéseként az ormótlan szél- és figyelemterelő idomoktól, a segédváztól és az üléstől szabadult meg az örökifjú veterán. Az öreg mákdaráló roppant látványos metamorfózison esett át! A kevesebb általában több! Ez az örök érvényű kijelentés ismét beigazolódott!

Az első lépés.

A pocakos öregúr, miután kényelmes foteljétől megszabadulva ledobta elnyűtt kabátját és két műanyag „dipótáskáját”, izmos sportemberré vált. Boxere megmutatta magát teljes valójában és ez (meglepő módon) előnyére szolgált. A szerkezet, szemmel láthatólag jó állapotban van és a rajta elhelyezett decens BMW felirat is büszkén hirdeti, hogy tulajdonosát a szabadság élményével megajándékozva kívánja mentesíteni a BMV-vel (Busz, Metró, Villamos) való közlekedés honi viszontagságaitól és az ellenőr hordák összehangolt támadásaitól.

Az idomok levétele előtt gondosan, utána idétlen vigyorral az arcomon fotóztam körbe a vasat Sapi fantasztikus műhelyében, hogy beszámolhassak a B42 hűséges olvasóinak a folyamat visszavonhatatlan és örömteli elindulásáról. Mi tagadás, pikk-pakk beszippantott a projekt! Múlt hétvégén már bőszen a német, illetve brit eBay-t böngésztem és családom többszöri ebédre hívó szavát önkéntelenül figyelmen kívül hagyva merültem alá a retro diagonál gumik, Triton kipufogók, Pannónia lámpák, valamint egy két és fél inches gyönyörű tanksapka, továbbá egy remek fekete féknyereg és a hozzá passzoló dögös Ferodo féktárcsa bűvös/bűnös vonzásában.

Szerencsére az eredeti felnik mindkettőnknek megtetszettek, így nem kellett belebonyolódnunk két küllős kerék felkutatásának, vagy legyártásának időigényes és valószínűleg szövevényes útvesztőjébe. Színekről még korai beszélni, de feketére fújva, fekete féknyergekkel szerintem dögös lesz a végeredmény.

Mielőtt azonban azt gondolnátok, hogy habostorta a Sapkaművek alapítójának élete, egy múlt heti levélben Sapi szó szerint a következőt írta (ctrl C + ctrl V): „A légszűrőházat kivettem, egyeztetnünk kellene, hogy mit tegyünk, eléggé nagy a káosz arrafelé!” Következő alkalommal tehát beszámolok a légszűrőház hűlt helyén támadt zavarról az erőben, illetve remélhetőleg további képekkel gazdagíthatom a projekt dokumentációját és e blog motorépítésről szóló beszámolóinak sorát. Take a Ride! A tavasz megállíthatatlanul közeleg!

BMW R65

BMW R65

BMW R65

BMW R65

BMW R65

BMW R65

BMW R65

Csapat

 ArtHungry
arthungry.com
Független portfólió építő felület alkotóművészek és a vizuális művészetek iránt érdeklődők részére.
Kutvölgyi Pál
Blogger42
Írni, olvasni, fotózni és motorozni szeretek, számolni tudok.
 Marvin
Marvin Says
Kedvelem a jó kérdéseket. Néha fontosabbak, mint a válaszok.
 PHENOM
phenom.hu
A magazin 2010-ben indult, fiatalokhoz szóló, független kulturális portál.
Schiffer Miklós
Schiffer Style
A stílusos élet fontosságának hirdetése.
Török András
Simplicissimus
Olvasni jó, a könyvet továbbadni kúl.
Korábbi vendégíróink
Balázsi Dia & Peti 
My Little Melbourne Family
Mindegy honnan jössz, a lényeg, hogy tudd hová tartasz, és míg odaérsz, légy jobb minden nap.
 Ernyey Béla
Ernyey Béla
Színész
 Erőss Zsolt
Eross Zsolt
Hegymászó
 Fabricius Gábor
Fabricius Gabor
Head of Innovation
 Dr. Farkas András
Farkas András
biztosítóalapító
Gecser Ottó
gecserotto
A kisnyugdíjas ahol tud, segít.
Guld Péter
GuldPeter
Kaotikus életet élő, szentimentális motorkerékpár-őrült.
Hoffmann Petra
Petra
Ha pokolra jutsz, legmélyére térj: az már a menny. Mert minden körbe ér.
Kertész Bálint
Videographer @ 42BIT
Tizennégyszer láttam a Keresztapa-trilógiát.
 Lakatos Márk
Lakatos Mark
Stylist
 Lang Viktória
Lang Viktoria
Lakberendező
 Litkey Farkas
Litkey Farkas
Vitorlázó
Mei Mei
Mei Mei
Stylist
Obersovszky Gyula
Magánzó
Szinteld magad a világra, légy magasabb, mint az árja.
Trunkó Bence
Shadowriter
Az vagy, amit nézel.
Pályázott vendégíróink
Hegedűs Ágota
hegedusagota
Hegedűs Ágota
Somogyi Richard
somogyirichard
Grafikus, belsőépítész.
Tóth Olivér
totholiver
Creative Image Artist
Vécsei Rita Andrea
vecseiritaandrea
Büntetőbíró, majd mindenféle szöveg író.
 
Smile
Culture
Shop
Photo
Video
Ride
Art