Member of Group ›
Jutland.42
Kutvölgyi Pál
Blogger42
Írni, olvasni, fotózni és motorozni szeretek, számolni tudok.

Jutland.42

 

Szóval az úgy történt kérem, hogy három éve, a CaféRacer.42 és a Tracker.42 projektek között találtam a Bike Exif-en egy remek, kettőötvenes Yamaha XS-ből épített pompás kis ‘Brat styled’ street trackert.

A jármű a tulajdonosváltást megelőző 25 esztendőben (!) Dániában, Jutland szigetén teljesített szolgálatot egy férfinál, aki egészségi okokból volt kénytelen megválni szeretett járművétől.

A Yamahát egy koppenhágai lány vette meg és kezelésbe. Hellének (és barátjának Jespernek) nem ez volt az első átépítése, korábban már egy Suzuki GN250, illetve egy Kawasaki Kz400-ast is átszabott a saját ízlésére. A „szabott” ige ebben az esetben szó szerint is értendő, hiszen a motor ülését ő maga gyártotta le speciális, ipari Pfaff varrógépén. “I found out I’m pretty good at sewing in leather, so I have now invested in an old industrial Pfaff sewing machine so I can make my own seats.”

Hellétől persze a családneve kapcsán meg kellett kérdeznem, hogy „ahhoz a bizonyos” Bang családhoz tartozik-e, akiknek jeles sarja, Peter Bang, 1925-ben Svend Olufsennel megalapította a Bang & Olufsen vállalatot. „Well, I am related to the Bang family, but unfortunately it is very far out.” – hangzott a válasz.  Miután tehát tisztáztuk a távoli (sajnálatos) rokonság (üdvös) tényét, már a motorról kezdtem faggatni. Először az átalakítás előtti állapot érdekelt. Helle, a motorról korábban megjelent cikkekből magát idézte: „Too thin tires, boring black handlebars, big old-fashioned instruments, way too much chrome; big chrome fenders, chrome chainguard and shiny rims. So I got rid of all the things I did not like. I like when a bike shines, but the motor was glossy enough in itself. Very clean and shiny, like a diamond.”

A gyémánt téma tehát adta magát, így az ülések és markolat mintája is ezt a koncepciót követte. „Of course the theme should also be reflected there. I ripped my old couch for leather and made this nice natural brown seat with diamond pattern in beige stitches. I thought it was crème for my eyes. The bike was so nice and clean you could lick it. So of course the colour of the tank should be like vanilla ice crème.”

Helle ipari varrógépe az ülés alatti bőr aksitároló táska megalkotásában is segített. A kis lítium akkumulátor ennél méltóbb helyet valószínűleg nem is kaphatott volna! A nyereg alatti luxus lakóhelyéről minden bizonnyal vidáman látja el energiával a motort. A „brat tracker” Tommaselli kormányt és Coker Diamond gumikat (4,5×18) kapott, az átépítés után már egy Triumph kipufogódob gondoskodik a megfelelő hangról, Biltwell fogantyúba kapaszkodik a motoros és Hagon lengéscsillapítók segítik a megfelelő rugózást.

Az ülésen pedig egy egészen pici, decens címkét találtam ’Bang Seat’ felirattal! Helle tehát rendületlenül gyártja a jövőben is „békebeli” Pfaff varrógépével a klassz bőrüléseket. A kadmium sárga első lámpa pedig üdítő színfolt, amely végleg unikálissá tette az elkészült motort. „It got this Beefy look that I like so much.” Egyetértünk!

P.S. Vasárnap a DGR-en, ezzel a motorral kapcsolatban nagy bejelentést teszünk!

Csapat

 ArtHungry
arthungry.com
Független portfólió építő felület alkotóművészek és a vizuális művészetek iránt érdeklődők részére.
Kutvölgyi Pál
Blogger42
Írni, olvasni, fotózni és motorozni szeretek, számolni tudok.
 Marvin
Marvin Says
Kedvelem a jó kérdéseket. Néha fontosabbak, mint a válaszok.
 PHENOM
phenom.hu
A magazin 2010-ben indult, fiatalokhoz szóló, független kulturális portál.
Schiffer Miklós
Schiffer Style
A stílusos élet fontosságának hirdetése.
Török András
Simplicissimus
Olvasni jó, a könyvet továbbadni kúl.
Korábbi vendégíróink
Balázsi Dia & Peti 
My Little Melbourne Family
Mindegy honnan jössz, a lényeg, hogy tudd hová tartasz, és míg odaérsz, légy jobb minden nap.
 Ernyey Béla
Ernyey Béla
Színész
 Erőss Zsolt
Eross Zsolt
Hegymászó
 Fabricius Gábor
Fabricius Gabor
Head of Innovation
 Dr. Farkas András
Farkas András
biztosítóalapító
Gecser Ottó
gecserotto
A kisnyugdíjas ahol tud, segít.
Guld Péter
GuldPeter
Kaotikus életet élő, szentimentális motorkerékpár-őrült.
Hoffmann Petra
Petra
Ha pokolra jutsz, legmélyére térj: az már a menny. Mert minden körbe ér.
Kertész Bálint
Videographer @ 42BIT
Tizennégyszer láttam a Keresztapa-trilógiát.
 Lakatos Márk
Lakatos Mark
Stylist
 Lang Viktória
Lang Viktoria
Lakberendező
 Litkey Farkas
Litkey Farkas
Vitorlázó
Mei Mei
Mei Mei
Stylist
Obersovszky Gyula
Magánzó
Szinteld magad a világra, légy magasabb, mint az árja.
Trunkó Bence
Shadowriter
Az vagy, amit nézel.
Pályázott vendégíróink
Hegedűs Ágota
hegedusagota
Hegedűs Ágota
Somogyi Richard
somogyirichard
Grafikus, belsőépítész.
Tóth Olivér
totholiver
Creative Image Artist
Vécsei Rita Andrea
vecseiritaandrea
Büntetőbíró, majd mindenféle szöveg író.
 
Smile
Culture
Shop
Photo
Video
Ride
Art