Member of Group ›
Szécsi Böbe keserédes popdala
Szombat a zene napja. Figyeljetek és hallgassatok minket.
 PHENOM
phenom.hu
A magazin 2010-ben indult, fiatalokhoz szóló, független kulturális portál.

Szécsi Böbe keserédes popdala

Szécsi Böbe budapesti énekes-dalszerző szólóprojektje 13 éves kora óta dédelgetett saját szerzeményeire épül. 16 évesen került bele a hazai könnyűzenei életbe, és az évek alatt számos hazai formációval dolgozott már együtt, különböző zenei stílusokból, mint a Brains, a BelauDiazMentha, aHalott Pénz, a Stamusic. vagy a Paperdeer.

E hosszú, közreműködésekkel teli időszak után azonban most első, saját szólódalát mutatja meg a nagyközönségnek, amely egy mérgező, kilátástalan párkapcsolat megpróbáltatásairól szól. A DÏE-t alább meghallgathatjátok! Szécsi Böbe nem véletlenül várt eddig saját projektje elindításával. Az elmúlt éveket a kísérletezgetésnek és a rutinszerzésnek szentelte. Mivel egészen fiatalon csöppent bele a zeneiparba, bőven volt ideje együttműködéseken keresztül lavírozgatni a zenei stílusok között, hogy kitalálja, mégis milyen irányba szeretne tartani zeneileg.

Közel három éve énekel a Belau élő formációjának élén; a közös munka során bejárta a csapattal a legnagyobb hazai fesztiválokat, és olyan külföldi showcase-ekre juthatott el, mint a holland Eurosonic, a német Reeperbahn, az osztrák Waves Vienna, az orosz Moscow Music Week vagy a texasiSXSW fesztivál, de felléphetett többek között a Budapest Parkban Parov Stelar előtt, a Papp László Budapest Sportarénában a Halott Pénz vagy Mike Shinoda előzenekaraként, a londoni Covent Gardenben és New Yorkban is.

„A Belauval közös utazások során – amellett, hogy nagyon jó barátok lettünk a srácokkal – rengeteget fejlődhettem/fejlődök szakmailag, a showcase fesztiválok különösen tanulságosak voltak a számomra.”

„Egyrészt elképesztő helyszíneken, a szakma nagyjai előtt zenélhettünk, másrészt rengeteg új zenekart és előadót ismerhettem meg. Kifejezetten figyeltem például, hogy a szóló női előadók hogyan viszik színpadra a produkciójukat, milyen hangszerelésekkel dolgoznak.”

Ezek az élmények mind formálták szólóprojektje világát és megjelenését. Dalait a „bittersweet pop” (azaz “keserédes pop”) jelzővel illeti, zenei stílusa a mainstream és az indie-pop határmezsgyéjén mozog, de számos más zenei stílusból merített inspirációt. Debütáló dala, a melankolikus hangulatú, elektro-indie DÏE egy mérgező párkapcsolatról szól, amelyből lehetetlennek tűnik kilépni. A szerzemény három éve született zongorán, a produceri munkát a Londonban élő, francia származású William Robertsonnal és Kosztyu Jánossal készítették, a keverés Simon István munkája.

A dalt évekkel ezelőtt, a környezetemben történt események alapján írtam.”

„A sors fintora, hogy a sztori velem is megtörtént egy hasonló párkapcsolat során. A DÏE üzenete természetesen nem az, hogy meghalni a célszerű egy ilyen helyzetben, csupán azt a szorongató érzést próbálja visszaadni, amit akkor érzünk, amikor valami többszöri próbálkozásra sem működik, egy ördögi kör, amibe belefáradtunk.”

A számhoz készült dalszöveges videót az énekesnő 16 éves képzőművészeti gimnazista öccse, Szécsi Ödön készítette. A videóban egy sötét, kihalt erdőben bolyongunk, ami azt jelképezi, hogy egy ilyen kapcsolatból nagyon nehezen találjuk a kiutat. A videóban nem véletlenül dominál a piros szín, Böbe a közelgő EP összes dalához társított egy árnyalatot, amely a legjobban passzol a dal hangulatához. A DÏE-nál a piros szín a veszélyt jelzi, amelyet egy ilyen mérgező kapcsolat rejt magában. Az énekesnő tervei között szerepel többek között egy négyszámos EP és egy élő felállás megalkotása is. Ötleteit szeretné egy EP, később pedig nagylemez formájában kiadni.

BÖBE: Facebook | Instagram | Spotify

Fotók: Buikó Márta

Csapat

 ArtHungry
arthungry.com
Független portfólió építő felület alkotóművészek és a vizuális művészetek iránt érdeklődők részére.
Kutvölgyi Pál
Blogger42
Írni, olvasni, fotózni és motorozni szeretek, számolni tudok.
 Marvin
Marvin Says
Kedvelem a jó kérdéseket. Néha fontosabbak, mint a válaszok.
 PHENOM
phenom.hu
A magazin 2010-ben indult, fiatalokhoz szóló, független kulturális portál.
Schiffer Miklós
Schiffer Style
A stílusos élet fontosságának hirdetése.
Török András
Simplicissimus
Olvasni jó, a könyvet továbbadni kúl.
Korábbi vendégíróink
Balázsi Dia & Peti 
My Little Melbourne Family
Mindegy honnan jössz, a lényeg, hogy tudd hová tartasz, és míg odaérsz, légy jobb minden nap.
 Ernyey Béla
Ernyey Béla
Színész
 Erőss Zsolt
Eross Zsolt
Hegymászó
 Fabricius Gábor
Fabricius Gabor
Head of Innovation
 Dr. Farkas András
Farkas András
biztosítóalapító
Gecser Ottó
gecserotto
A kisnyugdíjas ahol tud, segít.
Guld Péter
GuldPeter
Kaotikus életet élő, szentimentális motorkerékpár-őrült.
Hoffmann Petra
Petra
Ha pokolra jutsz, legmélyére térj: az már a menny. Mert minden körbe ér.
Kertész Bálint
Videographer @ 42BIT
Tizennégyszer láttam a Keresztapa-trilógiát.
 Lakatos Márk
Lakatos Mark
Stylist
 Lang Viktória
Lang Viktoria
Lakberendező
 Litkey Farkas
Litkey Farkas
Vitorlázó
Mei Mei
Mei Mei
Stylist
Obersovszky Gyula
Magánzó
Szinteld magad a világra, légy magasabb, mint az árja.
Trunkó Bence
Shadowriter
Az vagy, amit nézel.
Pályázott vendégíróink
Hegedűs Ágota
hegedusagota
Hegedűs Ágota
Somogyi Richard
somogyirichard
Grafikus, belsőépítész.
Tóth Olivér
totholiver
Creative Image Artist
Vécsei Rita Andrea
vecseiritaandrea
Büntetőbíró, majd mindenféle szöveg író.
 
Smile
Culture
Shop
Photo
Video
Ride
Art