Member of Group ›
A Balaton Sound jobban teljesít
Szombat a zene napja. Figyeljetek és hallgassatok minket.
Kutvölgyi Pál
Blogger42
Írni, olvasni, fotózni és motorozni szeretek, számolni tudok.

A Balaton Sound jobban teljesít

 

Holnap zár a 7. Balaton Sound Zamárdiban. Már több mint egy hónapja elfogyott az összes bérlet a fesztiválra, illetve kb. egy hete eladták már az összes mai jegyet is. Januárban az Európai Fesztiválszövetség a „közepes méretű” fesztiválok kategóriájában az első helyet adta a rendezvénynek. A nagytesó, a húszéves Sziget a legfölső kategóriában (Major Festival) nyert múlt évben.

Balaton Sound 2013

Balaton Sound 2013

Roppant népszerű és sikeres a BS. Ki van találva. Van koncepciója, arca, kommunikációja és szponzorai. Ugyanez azonban sem a Balatonról, sem az országunkról nem mondható el. Sajnos. Egyik sincs „kitalálva” igazán. Kampányszerűen (sic) balról vagy jobbról időnként felbukkan egy új koncepció és hol Tony „furcsafrizi” Curtis forog (kissé nehézkesen) a szépjányok után, hol a Happy End vagy a Klapp Kft. hivatott építeni hazánk imázsát, hol a NEXT szorgalmazza a magyar eredetjelzés használatát, hol az Országmárka Tanács újul meg nagy dérrel-dúrral, hol a BBC rádióműsorában röhögik szét a Magyar Turizmus Zrt., egy félrelépő férfival Balatonhoz látogatókat csábítani szándékozó vírus(nak mondott)reklámját.

Az Ország Márka Indexet (CBI, Country Brand Index) immáron nyolcadik éve a FutureBrand és a Weber Schandwick cégek készítik 3000 utazó megkérdezésével. Az elemzésben azt vizsgálják, hogy egy-egy ország milyen helyen szerepel az ismertség, az utazási motivációk, a látnivalók tekintetében, azaz mennyire sikeres márkanév az adott ország. Magyarország 2009-ben, a válság indulásakor, rajta sem volt a 102 tagú listán. A Slideshare-en érdemes „belekattintgatni” a legfrissebb adatokba.

CBI

CBI

Egy ország-márkát a száj(és billentyű)propaganda útján leginkább maguk a turisták népszerűsítenek, és „márka-evangélistákként” építik/rombolják az adott nemzet imázsát. A gyakori utazók sokszor online közösségek (pl. Tripadviser) tagjai, így gyorsan képesek befolyásolni a közvéleményt is.

Ezért fontos, hogy a Váci utcai “éttermekben”, ne magyar olívaként adják el az étolajos borsót. Ezért fontos, hogy Ferihegyen ne a schwehati árak duplájáért vehessenek az idetévedt turisták gumiszendvicset. (BTW Ezért fontos, hogy ne a külföldiek számára kimondhatatlan “Sólyom” legyen a megújult légitársaságunk új neve.)

A jó hír azonban az, hogy mi magunk is tehetünk az ügy érdekében. Akár holnaptól. Például nem toljuk le az útról a külföldi rendszámos totojázó autókat. (Nem a kisemberoffshore-regadóoptimalizáló magyar-szlovák autókra és magyar-német “bérelt” BMW-kre gondolok.) Odamehetünk a térképpel-tétovázó (Vigyázat! Hátha Burda!) külföldiekhez és segíthetünk nekik tájékozódni. Bedobhatjuk a szemétbe a kutyánk “piszkát”. (Mert még egy hiperintelligens mélymagyar budapesti vizsla sem tudja maga után megtenni ezt.)

Külföldön pedig hasonló eszközökkel tudjuk öregbíteni jó hírünket. Kivéve talán azt, hogy útbaigazítjuk sógorékat Bécsben, vagy nem vagyunk előzékenyek Dortmundban az X5-ös vezetőjével szemben, mert úgyis ő is magyar. Így a Magyarország Nyrt. (Zrt?) cég egyre versenyképesebb lesz és végre tényleg jól teljesít. Nem csak verbálisan, hanem gazdaságilag is. Ámen.

Csapat

 ArtHungry
arthungry.com
Független portfólió építő felület alkotóművészek és a vizuális művészetek iránt érdeklődők részére.
Kutvölgyi Pál
Blogger42
Írni, olvasni, fotózni és motorozni szeretek, számolni tudok.
 Marvin
Marvin Says
Kedvelem a jó kérdéseket. Néha fontosabbak, mint a válaszok.
 PHENOM
phenom.hu
A magazin 2010-ben indult, fiatalokhoz szóló, független kulturális portál.
Schiffer Miklós
Schiffer Style
A stílusos élet fontosságának hirdetése.
Török András
Simplicissimus
Olvasni jó, a könyvet továbbadni kúl.
Korábbi vendégíróink
Balázsi Dia & Peti 
My Little Melbourne Family
Mindegy honnan jössz, a lényeg, hogy tudd hová tartasz, és míg odaérsz, légy jobb minden nap.
 Ernyey Béla
Ernyey Béla
Színész
 Erőss Zsolt
Eross Zsolt
Hegymászó
 Fabricius Gábor
Fabricius Gabor
Head of Innovation
 Dr. Farkas András
Farkas András
biztosítóalapító
Gecser Ottó
gecserotto
A kisnyugdíjas ahol tud, segít.
Guld Péter
GuldPeter
Kaotikus életet élő, szentimentális motorkerékpár-őrült.
Hoffmann Petra
Petra
Ha pokolra jutsz, legmélyére térj: az már a menny. Mert minden körbe ér.
Kertész Bálint
Videographer @ 42BIT
Tizennégyszer láttam a Keresztapa-trilógiát.
 Lakatos Márk
Lakatos Mark
Stylist
 Lang Viktória
Lang Viktoria
Lakberendező
 Litkey Farkas
Litkey Farkas
Vitorlázó
Mei Mei
Mei Mei
Stylist
Obersovszky Gyula
Magánzó
Szinteld magad a világra, légy magasabb, mint az árja.
Trunkó Bence
Shadowriter
Az vagy, amit nézel.
Pályázott vendégíróink
Hegedűs Ágota
hegedusagota
Hegedűs Ágota
Somogyi Richard
somogyirichard
Grafikus, belsőépítész.
Tóth Olivér
totholiver
Creative Image Artist
Vécsei Rita Andrea
vecseiritaandrea
Büntetőbíró, majd mindenféle szöveg író.
 
Smile
Culture
Shop
Photo
Video
Ride
Art