Member of Group ›
A Budapest Park kilencedik dimenziója
Szerdánként a design „titkaiba" avatunk be Titeket. Wow!
 ArtHungry
arthungry.com
Független portfólió építő felület alkotóművészek és a vizuális művészetek iránt érdeklődők részére.

A Budapest Park kilencedik dimenziója

Mint ahogy azt megszokhattuk, a Budapest Park évről évre szinte a nulláról épül újra, ráadásul egy teljesen új, komoly üzenetet is közvetítő köntösben.

Habár a 2020-as évad kicsit rövidebb-csendesebb a megszokottnál, a Park most sem maradt megújult megjelenés nélkül. Az idei arculatot a fiatal grafikus, Juhász Levente álmodta meg, központi témája pedig a belső utazás. Bár ez a véletlen műve, a Budapest Park idei vadonatúj arculata mögötti gondolatiság tökéletesen reflektál a világban kialakult furcsa helyzetre. A szórakozóhely április 23-án indította volna el kilencedik szezonját, ez azonban az ismert okok miatt most várhatóan augusztus 16-án történhet meg. Az arculat megtervezése pedig – mint mindig – már tavaly elkezdődött. Ahogy a Park művészeti kurátora, Etentuk Inemesit meséli, a folyamat már az előző szezon kiértékelése után azonnal elkezdődik – ilyenkor a nemzetközi kreatív színtér felmérése után készít trendelőrejelzést, majd a Park irányelveihez igazítva választja ki a vezető grafikust.

Fotó: sinco

A művészeti kurátor elmondta:

„Fontos, hogy ugyanazt a vizuális nyelvet beszéljük, és rendelkezzen megfelelő technikai tudással. Még fontosabb azonban, hogy a leendő lead grafikus személyiségében is legyen valami unikális, valami rendkívüli. Levente animációinak a képi világa azonnal megfogott, és úgy gondoltam, hogy az erős kontúrvonalakkal rendelkező, csupán néhány színnel megjelenített, meghökkentő karakterei tökéletesen fognak illeszkedni az előző három évben már kiválasztott grafikusok által megteremtett hagyományokhoz.”

Juhász Levente saját elmondása szerint tinédzserként rengeteg rajzfilmsorozatot nézett, és ő maga is szívesen ragadott ceruzát – valahogy így jutott el oda, hogy a MOME animáció szakára jelentkezzen, ahol most éppen végzős. Emellett dolgozott a CUB animációs stúdióban, az Átjáró Másvárosba című sorozatban animátorként, majd később storyboard/animatik gyártóként. Nagyjából decemberben kezdett el közösen dolgozni Inemesit, illetve a Budapest Park művészeti vezetője, Rimóczi Imre útmutatása alapján, és saját bevallása szerint a tervezéssel nagyságrendileg ugyanannyi időt töltöttek, mint a kivitelezéssel:

„Igyekeztem egy olyan képi nyelvvel kommunikálni, amely egyszerre letisztult és pszichedelikus, kedves, mégis bizarr; kevés, mégis sok. A feketén és a fehéren kívül összesen négy színnel és ezeknek átmeneteivel operáltam, a kompozíciókra pedig a szuprematista festmények és a poszt-internet illusztrációk rácsozott felosztása volt jellemző.”

Így született meg a kilencedik dimenzió világa, illetve ezzel párhuzamosan a belső utazás gondolatisága, ami a karantén alatt talán még aktuálisabb téma lett a közönség számára.

“Az én ötletem az volt, hogy idén saját magunkba utazzunk. Rendkívül fontos és nem eleget beszélt téma, hogy a figyelemkapitalizmus korában mindenki meg tudja engedni magának azt, hogy egy pillanatra lekapcsolódjon a külvilág disztrakcióiról és türelmesen, rezignáltan tudjon gondolkodni olyan dolgokról, amelyekre másképpen nem nyílik alkalom.”

Ez a szellemiség pedig tovább boncolgatja a Park lead ügynöksége, az ABSTRCT Group által kitalált, sokrétű Hagyd kint a valóságot” szlogent. A Budapest Park 9. dimenziója teljes valójában tehát várhatóan augusztus 16-án nyitja meg kapuit.

Csapat

 ArtHungry
arthungry.com
Független portfólió építő felület alkotóművészek és a vizuális művészetek iránt érdeklődők részére.
Kutvölgyi Pál
Blogger42
Írni, olvasni, fotózni és motorozni szeretek, számolni tudok.
 Marvin
Marvin Says
Kedvelem a jó kérdéseket. Néha fontosabbak, mint a válaszok.
 PHENOM
phenom.hu
A magazin 2010-ben indult, fiatalokhoz szóló, független kulturális portál.
Schiffer Miklós
Schiffer Style
A stílusos élet fontosságának hirdetése.
Török András
Simplicissimus
Olvasni jó, a könyvet továbbadni kúl.
Korábbi vendégíróink
Balázsi Dia & Peti 
My Little Melbourne Family
Mindegy honnan jössz, a lényeg, hogy tudd hová tartasz, és míg odaérsz, légy jobb minden nap.
 Ernyey Béla
Ernyey Béla
Színész
 Erőss Zsolt
Eross Zsolt
Hegymászó
 Fabricius Gábor
Fabricius Gabor
Head of Innovation
 Dr. Farkas András
Farkas András
biztosítóalapító
Gecser Ottó
gecserotto
A kisnyugdíjas ahol tud, segít.
Guld Péter
GuldPeter
Kaotikus életet élő, szentimentális motorkerékpár-őrült.
Hoffmann Petra
Petra
Ha pokolra jutsz, legmélyére térj: az már a menny. Mert minden körbe ér.
Kertész Bálint
Videographer @ 42BIT
Tizennégyszer láttam a Keresztapa-trilógiát.
 Lakatos Márk
Lakatos Mark
Stylist
 Lang Viktória
Lang Viktoria
Lakberendező
 Litkey Farkas
Litkey Farkas
Vitorlázó
Mei Mei
Mei Mei
Stylist
Obersovszky Gyula
Magánzó
Szinteld magad a világra, légy magasabb, mint az árja.
Trunkó Bence
Shadowriter
Az vagy, amit nézel.
Pályázott vendégíróink
Hegedűs Ágota
hegedusagota
Hegedűs Ágota
Somogyi Richard
somogyirichard
Grafikus, belsőépítész.
Tóth Olivér
totholiver
Creative Image Artist
Vécsei Rita Andrea
vecseiritaandrea
Büntetőbíró, majd mindenféle szöveg író.
 
Smile
Culture
Shop
Photo
Video
Ride
Art