Member of Group ›
A Silver Sting és megálmodója
Keddenként tegyetek egy túrát velünk. Két-, vagy több keréken.
Obersovszky Gyula
Magánzó
Szinteld magad a világra, légy magasabb, mint az árja.

A Silver Sting és megálmodója

 

Bódis Kálmán barátom Jászárokszálláson született, ott is gyerekeskedett rendkívül szerény körülmények közt, és valószínűleg a kor nagy autóversenyzőinek még nevét sem hallotta. Pedig jószerével már akkor csak az autók érdekelték, s a rendelkezésre álló anyagokból járgányokat fabrikált. Sok anyag persze nem állt rendelkezésre, s „művei“ alapján alighanem senki sem feltételezte volna róla, hogy egy napon majd saját építésű autójával versenyez, mégpedig a nemzetközi élmezőnyben.

Bódis Kálmán, a Silver Sting megalkotója

Bódis Kálmán, a Silver Sting megalkotója

Hosszú volt az út idáig, az élet nem adott semmit ingyen Kálmánunknak sem, aki az elmúlt évtizedekben csak akasztott ember nem volt – minden más igen. De ahogy anyagi helyzete engedte, mindjárt a versenyzéssel kacsintgatott és huszonegynéhány évvel ezelőtt megvette első Ford Formula 2-es versenyautóját. Azóta következetesen verekszi fel magát – később Porsche Szuperkupára váltva – és meglett korára fel is jutott a csúcsra. Ragyogó eredményei mellett az év autóversenyzőjének úgyszintén megválasztották, vége-hossza nincs diadalainak, háza kupákkal van teletömve.

BROKERNET Silver Sting

Silver Sting

Ez már önmagában szép karrier, de Kálmán ennyivel nem érte be. Neki saját építésű autó kellett, mert érzett magában annyi elhivatottságot és képességet, hogy saját gyártású autójával a gyári autókat maga mögé utasíthatja. Hosszú kálváriának bizonyult, mire a prototípust megépítette, nem kevés pénzt emésztett fel a fejlesztés, nem kevés problémával kellett megküzdeni, de elkészült. Az autót a büszke Silver Sting (ezüst fullánk) névre keresztelték. Magyarországon előtte még soha senki ilyen autót nem épített. A Silver Sting beváltotta Kálmán reményeit. Kiváló tulajdonságokkal rendelkezik és évek óta a versenypályákon is bizonyít.

Kálmán most új autót épít. Ahogy ő fogalmaz – közben majd tíz év telt el, fejlődtek a technológiák, neki is lépni kell, ha autójával az élvonalban kíván maradni. – Javulnak a paraméterek, a menettulajdonságok, gyorsabb lesz az autó. Én csak a külső alapján tudok véleményt formálni, de az már önmagában is sokat elárul. Sajnos a karosszéria a végleges fényezését még nem kapta meg, így kész képek sem állnak rendelkezésre, de ahogy az autó debütál, pótoljuk a hiányosságot, hogy ti is meggyőződhessetek róla, nem akármilyen járműről van szó.

Kálmántól, aki egy nappal idősebb nálam, sokszor kérdeztem, meddig akarja ezt csinálni, meddig kínozza magát huszonnégy órás versenyeken, meddig teszi még ki magát az autóversenysportban szokásos veszélynek? Csak mosolyog mindig, mint aki küldetéstudatát felületes viccelődéssel igyekszik avatatlan földi halandóknak érthetővé tenni. – Jó balhé ez hidd el! –

http://vimeo.com/29966495

Kálmán, akire nem mosolyog vissza nagy család, alkotótársait, teamkollégáit, versenyzőtársait tekinti családtagjainak. Neki az autósport a mindene, ez élteti, fiatalos kedvének, lendületének is ez ad szárnyakat. Nem gondolkodik el azon, vajon meddig képes még a küzdőtéren helyt állni, mert számára ez olyan, mintha azon tűnődne, vajon meddig élhet még egyáltalán.

Az autósporton túl is van élet, de nem neki. Sokszor elgondolkodom Kálmánt elnézve, vajon mi tarja életben az embereket egy bizonyos kor után. Tudjuk, hogy a nyugdíjasok – miután vakvágányra tolják őket – sokszor viszonylag hamar és váratlanul halnak meg, anélkül, hogy valami indokolná korai halálukat. Egy embert bizonyos kor után a feladat motivál, a feladat ad értelmet életének és az, hogy másoknak is szükségük van rá.

Kálmán egyebekben nagyon él, mindenre kapható és minden hülyeségben benne van. Nem hagy ki semmit, s sokan azt gondolhatnák versenyzés nélkül is kerek és tartalmas lenne az élete. Nem lenne az. Számára az autósport a klejszter, az tarja egyben. Minden más szép és jó, de csak addig, amíg kvintesszenciája – a motorsport – életének értelmet ad.

 

Csapat

 ArtHungry
arthungry.com
Független portfólió építő felület alkotóművészek és a vizuális művészetek iránt érdeklődők részére.
Kutvölgyi Pál
Blogger42
Írni, olvasni, fotózni és motorozni szeretek, számolni tudok.
 Marvin
Marvin Says
Kedvelem a jó kérdéseket. Néha fontosabbak, mint a válaszok.
 PHENOM
phenom.hu
A magazin 2010-ben indult, fiatalokhoz szóló, független kulturális portál.
Schiffer Miklós
Schiffer Style
A stílusos élet fontosságának hirdetése.
Török András
Simplicissimus
Olvasni jó, a könyvet továbbadni kúl.
Korábbi vendégíróink
Balázsi Dia & Peti 
My Little Melbourne Family
Mindegy honnan jössz, a lényeg, hogy tudd hová tartasz, és míg odaérsz, légy jobb minden nap.
 Ernyey Béla
Ernyey Béla
Színész
 Erőss Zsolt
Eross Zsolt
Hegymászó
 Fabricius Gábor
Fabricius Gabor
Head of Innovation
 Dr. Farkas András
Farkas András
biztosítóalapító
Gecser Ottó
gecserotto
A kisnyugdíjas ahol tud, segít.
Guld Péter
GuldPeter
Kaotikus életet élő, szentimentális motorkerékpár-őrült.
Hoffmann Petra
Petra
Ha pokolra jutsz, legmélyére térj: az már a menny. Mert minden körbe ér.
Kertész Bálint
Videographer @ 42BIT
Tizennégyszer láttam a Keresztapa-trilógiát.
 Lakatos Márk
Lakatos Mark
Stylist
 Lang Viktória
Lang Viktoria
Lakberendező
 Litkey Farkas
Litkey Farkas
Vitorlázó
Mei Mei
Mei Mei
Stylist
Obersovszky Gyula
Magánzó
Szinteld magad a világra, légy magasabb, mint az árja.
Trunkó Bence
Shadowriter
Az vagy, amit nézel.
Pályázott vendégíróink
Hegedűs Ágota
hegedusagota
Hegedűs Ágota
Somogyi Richard
somogyirichard
Grafikus, belsőépítész.
Tóth Olivér
totholiver
Creative Image Artist
Vécsei Rita Andrea
vecseiritaandrea
Büntetőbíró, majd mindenféle szöveg író.
 
Smile
Culture
Shop
Photo
Video
Ride
Art