Member of Group ›
A szakállas nőről először és utoljára
Csütörtökönként locsogunk/ fecsegünk az Életről. Meg mindenről.
Kutvölgyi Pál
Blogger42
Írni, olvasni, fotózni és motorozni szeretek, számolni tudok.

A szakállas nőről először és utoljára

 

fc-fae-srz-srz-1624632682

Eurovíziós Dalfesztivál. Már a neve is (magyarul) legalább annyira porosan hangzik, mintha valaki a jövő információs szupersztrádájáról beszélt volna pár nappal ezelőtt a Média Hungary rendezvényen. Tulajdonképpen írhatnék a dalfesztiválról szombatra is, de (!) az a ZENE napja. Itt a B42-őn. Ahogyan azt kórusban (persze) megénekelte már a zinternetek harcos (persze) népe (erős képzavarral: vérmérsékletéből és IQ-jából kevert cocktailjával lefröcskölt prizmáján keresztül) Thomas Neuwirth (itt még szakáll nélkül), a Szakállas Nő néven elhíresült marketing entitás ügyesen meghekkelte a s(z)avazók agyát. (Vagy szívét, de az a szervünk a lelketlenek szerint csak egy izmos falú tömlő.)

conchita-wurst-internal-selection

A közízlés és a képmutatás szokásos paradoxona, hogy kb. a nyilvánvalóan provokatív szakáll miatt nyert végül sógorék Thomasa, miközben éppen a szakáll miatt volt roppant hiteltelen (és persze jól kimunkáltan ügyes) a produkció. Mivel az átlagember nem ösmeri kellőképpen a híres viking kutatót, Gúgl Izjórfrendet, és nem tudja, hogy mi a különbség a transzvesztita és a transznemű között (leginkább ez utóbbiakat rúgta kegyetlenül homlokon, előre kitervelt módon és nyereségvágyból Fr. Conchita Wurst), nyilván kevesek tették fel a szakállas (mégse régi) kérdést:

“Frau Wurst! Ha gyakorló transzneműként eddig arról szólt az élete, hogy finom nőlelkét kiszabadítsa az alpári férfitest börtönéből és ezzel végre önazonossá váljon, miért növesztett alabástrombőrrel borított csini kis pofiján egy ennyire tolakodóan maszkulin szőrköteget?”

MIÉRT? Mondom mééééér’?

conchita_wurst_orf_06_orf_by_thomas_ramstorfer

Egyébként zenei értelemben szerintem nem is a labanc, Szakállas Kolbászné, vagy a (fél amerikai) magyar induló helyezése a lényeg. Ne arról polemizáljunk. Mondjuk ki végre, hogy az Eurovíziós monszter-izé (kb. en bloc) egy triplaübergiccses, nekifutásból indított nagy ívű forgórúgás a jó zenei ízlés ágyékán elhelyezve. A (ún.) „dalok” nagy része még a hütte-zenék színvonalát (ha már osztrák) sem éri el és még forraltbor-jágerté búfelejtő magic kombó sincs hozzá, hogy könnyebb legyen elviselni. A jó ízlés ellen elkövetett háborús bűnök perében az első sorba kellene ültetni a szerkesztőket. (de főleg a hallgatókat, hiszen t(ulajd)onképpen miattuk ilyen ez a formátum. Is. Mondom, is.

Ha nyilvánvalóan értelmetlen sportot akarok űzni, akkor már inkább Ryan Gossling és Macaulay Reszkessetekbetörők Heroin Culkin (mém generáló) póló-ping-pongját követem feszült figyelemmel. (Először Gossling jelent meg egy benzinkútnál a Culkint ábrázoló pólóban, mire Culkin, két fecskendő között, elkészítette az ironikus „Gossling Culkin polót visel” pólóját. A többi már mém történelem.) Bár lassan kezdek elveszni a rakétaelhárító rakétaelhárító rakéta … permutációkban. Lényem sötétebbik oldala (van másik?) ugyanakkor legalább olyan kíváncsi lenne egy Conchita Wurst vs Kiszel Tünde mutációra, vizes póló verzióval súlyosbítva, mint egy Tarlós Szigetmelegsátorbarát István vs Conchita Wurst oda-vissza pólóüzengetésre.

 

 

Home alone

Home alone

p.s. Miközben Koppenhágában szegény Sandersünk (-ünk!) egy közepesnek sem mondható dalfesztiválon ránin’ráningolt, (csak 650 kilométerre onnan) Stockholmban, bolygónk legnevesebb szakácsversenyén a druszámról elnevezett Bocuse d’Oron Molnár Gábor csapata kijutott a jövő évi lyoni világdöntőre! DuplaGrat! Pedig Gábornak még szakálla sincs! Úgy látszik sem a fine singinghez, sem a fine dininghoz nem kell az a szőrpamacs. Bőven elég, ha valaki simán (és tényleg) tehetséges és rengeteget dolgozik.

Csapat

 ArtHungry
arthungry.com
Független portfólió építő felület alkotóművészek és a vizuális művészetek iránt érdeklődők részére.
Kutvölgyi Pál
Blogger42
Írni, olvasni, fotózni és motorozni szeretek, számolni tudok.
 Marvin
Marvin Says
Kedvelem a jó kérdéseket. Néha fontosabbak, mint a válaszok.
 PHENOM
phenom.hu
A magazin 2010-ben indult, fiatalokhoz szóló, független kulturális portál.
Schiffer Miklós
Schiffer Style
A stílusos élet fontosságának hirdetése.
Török András
Simplicissimus
Olvasni jó, a könyvet továbbadni kúl.
Korábbi vendégíróink
Balázsi Dia & Peti 
My Little Melbourne Family
Mindegy honnan jössz, a lényeg, hogy tudd hová tartasz, és míg odaérsz, légy jobb minden nap.
 Ernyey Béla
Ernyey Béla
Színész
 Erőss Zsolt
Eross Zsolt
Hegymászó
 Fabricius Gábor
Fabricius Gabor
Head of Innovation
 Dr. Farkas András
Farkas András
biztosítóalapító
Gecser Ottó
gecserotto
A kisnyugdíjas ahol tud, segít.
Guld Péter
GuldPeter
Kaotikus életet élő, szentimentális motorkerékpár-őrült.
Hoffmann Petra
Petra
Ha pokolra jutsz, legmélyére térj: az már a menny. Mert minden körbe ér.
Kertész Bálint
Videographer @ 42BIT
Tizennégyszer láttam a Keresztapa-trilógiát.
 Lakatos Márk
Lakatos Mark
Stylist
 Lang Viktória
Lang Viktoria
Lakberendező
 Litkey Farkas
Litkey Farkas
Vitorlázó
Mei Mei
Mei Mei
Stylist
Obersovszky Gyula
Magánzó
Szinteld magad a világra, légy magasabb, mint az árja.
Trunkó Bence
Shadowriter
Az vagy, amit nézel.
Pályázott vendégíróink
Hegedűs Ágota
hegedusagota
Hegedűs Ágota
Somogyi Richard
somogyirichard
Grafikus, belsőépítész.
Tóth Olivér
totholiver
Creative Image Artist
Vécsei Rita Andrea
vecseiritaandrea
Büntetőbíró, majd mindenféle szöveg író.
 
Smile
Culture
Shop
Photo
Video
Ride
Art