Member of Group ›
A tökéletes fejhallgató
Szerdánként a design „titkaiba" avatunk be Titeket. Wow!
Regős Dániel
The Dealer
A zene az se rossz, a zene az nagyon jó! Ezért csináljuk!

A tökéletes fejhallgató

 

Bizony nem könnyű feladat megtalálni azt a fejhallgatót, amellyel legkellemesebb az együttélés. A fejhallgatósok sokszor éveken át gyűjtik a tapasztalatot saját zenehallgatási szokásaik, ízlésük, életmódjuk összefüggésében ahhoz, hogy egyszer csak megtalálják az igazit. Most spórolunk az Olvasónak egy kis időt és a Bang & Olufsen történetének tapasztalatait felhasználva összegyűjtjük azokat a praktikus szempontokat, melyeket érdemes figyelembe venni fejhallgatóválasztás előtt.

On-Ear fejhallgatók

Az on-ear, azaz fülre helyezkedő fejhallgatók úgynevezett fülpárnával rendelkeznek, melyek a fülre helyezve nem teljesen zárják ki és be a hangokat – a külvilág hangjai finoman beszűrődnek és a környezetünk is részesül valamelyest azt általunk hallgatott zenéből. Ezek a darabok könnyebbek és általában kissebbek a masszívabb over-ear (teljes fület lefedő) daraboknál, de hogy ez valóban megfelelően kényelmes-e számunkra, csak alapos

próba után derül ki. Az on-ear fejhallgató ideális városi használat esetén, amikor a biztonságos közlekedés érdekében nem szeretnénk teljesen elzárkózni a város zajától. Kerékpározáshoz, motorozáshoz, rollerezéshez, vagy más alternatív városi közlekedéshez azonban az on-ear fejhallgatót nem javasoljuk, ahogy semmilyen más típust sem! Az on-ear típust a BeoPlay kínálatában a Form 2 és méltó utódja, a Form 2i képviseli.

2

Over-ear fejhallgatók

Az over-ear, azaz a fület teljesen lefedő darabok fülpárnája a fület körülölelve zárja ki a külvilág zaját, így biztosít maximális élményt a zenehallgatásban. Ez a típus ideális repüléshez, vagy olyan helyzetben, ahol a zajos környezet zavarhat bennünket. Amikor over-ear fejhallgatók között válogatunk, vegyük figyelembe a füles súlyát és a fülpárnák komfortfokozatát, hogy megbizonyosodjunk róla, hogy hosszabb időn keresztül sem válik kényelmetlenné a kiválasztott típus. Szemüvegesek figyelem – a fejhallgatót szemüveggel együtt próbáljátok fel, mert néhány darab egészen kényelmetlen lehet szemüveggel együtt viselve! A BeoPlay H6 fejhallgatója a piacon kapható egyik legszebb és legkényelmesebb darab, részletgazdag, finom kidolgozása és nemes anyaghasználata a fergeteges hangzás mellett rendkívül esztétikus kiegészítővé varázsolja a darabot!

1

Around-ear fülhallgatók

A fülhallgatóknak alapvetően két változatát különböztetjük meg: a külső fülre helyezkedő, illetve a fülbe dugható típusokat. Ezek mindegyike kis méretű, fejpánt nélküli, rugalmas és sportoláshoz kifejezetten alkalmas darab. A külső fülre helyezhető fülhallgatók mellett beszűrődnek a külvilág hangjai, a fülbe dugható változat azonban sok esetben teljesen kizárja a külső hangokat, ami nem feltétlenül biztonságos a városban közlekedve, emellett előfordul, hogy kényelmetlen és szokatlan érzést nyújt ez a fajta elszigeteltség, ami leginkább a víz alatti léthez hasonlítható.

Ha around-ear fülhallgatót keresünk, mindenképp érdemes kipróbálni a BeoPlay Earset 3i-t!

In-ear fülhallgató

Az in-ear, azaz fülbe dugható fülhallgatók rendkívül praktikus tulajdonsága lehet a fent említett specifikum, hogy a hallójáratot elzárva tökéletesen kiszűrik a külvilág hangjait. Stabil elhelyezkedésükből adódóan mozgáshoz, sportoláshoz is tökéletesen alkalmasak, ezen kívül praktikusak is, hiszen az összes fejhallgatótípus közül ez a változat foglalja a legkisebb helyet, ami női táskák vonatkozásában kifejezetten fontos szempont lehet! Az in-ear fejhallgató legproblemitkusabb pontja a kényelem – ahány fül, annyi forma, éppen ezért nem könnyű ebből a típusból megtalálni a legkényelmesebb típust.

3

Előszeretettel ajánljuk a BeoPlay H3 fülest, mely három különböző színben kapható és természetesen a többi BeoPlay darabhoz hasonlóan kipróbálható a Bang & Olufsen budapesti bemutatótermében és az iSTYLE üzletekben!

Csapat

 ArtHungry
arthungry.com
Független portfólió építő felület alkotóművészek és a vizuális művészetek iránt érdeklődők részére.
Kutvölgyi Pál
Blogger42
Írni, olvasni, fotózni és motorozni szeretek, számolni tudok.
 Marvin
Marvin Says
Kedvelem a jó kérdéseket. Néha fontosabbak, mint a válaszok.
 PHENOM
phenom.hu
A magazin 2010-ben indult, fiatalokhoz szóló, független kulturális portál.
Schiffer Miklós
Schiffer Style
A stílusos élet fontosságának hirdetése.
Török András
Simplicissimus
Olvasni jó, a könyvet továbbadni kúl.
Korábbi vendégíróink
Balázsi Dia & Peti 
My Little Melbourne Family
Mindegy honnan jössz, a lényeg, hogy tudd hová tartasz, és míg odaérsz, légy jobb minden nap.
 Ernyey Béla
Ernyey Béla
Színész
 Erőss Zsolt
Eross Zsolt
Hegymászó
 Fabricius Gábor
Fabricius Gabor
Head of Innovation
 Dr. Farkas András
Farkas András
biztosítóalapító
Gecser Ottó
gecserotto
A kisnyugdíjas ahol tud, segít.
Guld Péter
GuldPeter
Kaotikus életet élő, szentimentális motorkerékpár-őrült.
Hoffmann Petra
Petra
Ha pokolra jutsz, legmélyére térj: az már a menny. Mert minden körbe ér.
Kertész Bálint
Videographer @ 42BIT
Tizennégyszer láttam a Keresztapa-trilógiát.
 Lakatos Márk
Lakatos Mark
Stylist
 Lang Viktória
Lang Viktoria
Lakberendező
 Litkey Farkas
Litkey Farkas
Vitorlázó
Mei Mei
Mei Mei
Stylist
Obersovszky Gyula
Magánzó
Szinteld magad a világra, légy magasabb, mint az árja.
Trunkó Bence
Shadowriter
Az vagy, amit nézel.
Pályázott vendégíróink
Hegedűs Ágota
hegedusagota
Hegedűs Ágota
Somogyi Richard
somogyirichard
Grafikus, belsőépítész.
Tóth Olivér
totholiver
Creative Image Artist
Vécsei Rita Andrea
vecseiritaandrea
Büntetőbíró, majd mindenféle szöveg író.
 
Smile
Culture
Shop
Photo
Video
Ride
Art