Member of Group ›
BeoPlay H6 az ellenálló
Szerdánként a design „titkaiba" avatunk be Titeket. Wow!
Regős Dániel
The Dealer
A zene az se rossz, a zene az nagyon jó! Ezért csináljuk!

BeoPlay H6 az ellenálló

 
BeoPlay H6 Fekete

BeoPlay H6 Fekete

A fejhallgató napjaink egyik leggyakrabban használt tárgya, és mivel mindenhová magunkkal visszük, elengedhetetlen, hogy egyszerre legyen vonzó és ellenálló darab. Vonzó, hiszen folyamatosan fejünkön, vagy nyakunkba akasztva viseljük, ellenálló, mivel ki van téve a mindennapi használat gondos-bajos viszontagságainak. Akárcsak egy szemüveg, vagy egy ékszerdarab, a fejhallgató is alapvetően meghatározza megjelenésünket, és azt, hogyan szeretnénk bemutatkozni a világ előtt. Szuper vonzónak elég vonzó a H6, nagyon szeretem, igazából nem is tudok választani a fekete és a natúr verzió között de mit jelent az, hogy ellenálló?

BeoPlay H6 az ellenálló

BeoPlay H6 az ellenálló

A kérdés jogosan merülhet fel a laikusokban és még a gyakorlott fejhallgató használók is nézhetnek értetlenkedve, az ellenálló szó hallatán. Persze agyunk beindul és gyorsan hozzákapcsol praktikus funkciókat, vagy éppen csak szinonimákat, mint például strapabíróság, de ettől még mindig nem kerültünk közelebb a válaszhoz. Nem tudjuk, hogy Dániában milyen tartalmat tesznek/tettek az ellenálló tulajdonság mögé, hogy vajon egy gép a tesztüzem során többezerszer tekeri-e össze a fejhallgató kábelét, vagy épp egyfolytában a földre dobálja… Nos, a hosszú bevezető után szeretném leleplezni, megosztani a turpisságot. Ugyanis a Bang & Olufsen kutató-tesztelő üzemeiben félelmetes alapossággal támasztják alá önnön kijelentésüket, miszerint a H6 ellenálló és ennek megfelelően bizony hosszú életű lesz függetlenül attól, hogy gondos kezű gazdához kerül avagy sem.

Az alaposság még engem is meglepett, a H6-hoz használt bőrfelületek szelekciójáról már írtunk korábban, tudjuk, hogy a bőr Új-Zélandról származik ahol a legelőket nem szöges kerítések határolják, így semmiféle sérülés nem keletkezik a nyersbőr felületén. Ez már eleve kivételesen professzionális gyakorlat, hiszen nem is jutna eszünkbe ilyen követelményeket támasztani semmilyen bőráruval szemben.

Na de sétáljunk tovább a képzeletbeli gyárlátogatáson. Elérünk a „szolár szimulátor” részleghez, kezd érdekes lenni a dolog, már csak a kifejezés önmagában is. Itt kérem, a H6-hoz használt bőr felület színtartósságát vizsgálják a Nappal szemben, mégpedig úgy, hogy reprodukálják a napütés „káros” fakító hatását és ebben a környezetben végzik a tartós vizsgálatokat. Ezen teszteredmények támasztják alá, hogy hosszú évek használata során sem fog a H6 gyönyörű fekete vagy bézs színéből veszíteni.

A következő részleg a kemikáliák területe, van itt minden, különféle kézkrémek, testápolók, naptejek, napolajak és persze parfümök is. Tesztelik, hogy netán valamelyik nem marja-e meg a bőrfelületeket, vagy nem képez foltot az érintkezés helyén. Az alaposság újra alátámasztást nyer, a hétköznapi használatban millió élethelyzetbe keveredhetünk és még csak fel sem tűnik, hogy hányféleképpen támadjunk a H6 felületeit, most már tudjuk, nem tudunk kárt tenni benne.

Elérkeztünk az izzadság káros hatásait vizsgáló részleghez.

Elérkeztünk az izzadság káros hatásait vizsgáló részleghez.

A végére tartogattam a legizgalmasabbat és egyben finoman szólva legkevésbé gusztusosat is. Elérkeztünk az izzadság káros hatásait vizsgáló részleghez. Elárulom, amíg a nap káros hatásait szimulátorral modellezik addig az izzadsághoz semmiféle szimulátort nem használnak. Nem tudom és ők maguk sem árulják el, hogy honnan szerzik (izzadság bank?) de a vizsgálathoz különféle üveges kiszerelésben található izzadságból cseppentenek a bőr felületekre, reprodukálva a sportolás közbeni használatot. Elképesztő! Látva az elvégzett tesztek eredményeit megállapíthatjuk, hogy sportolás ide vagy oda, az izzadság meg sem kottyan a H6-nak.

Csapat

 ArtHungry
arthungry.com
Független portfólió építő felület alkotóművészek és a vizuális művészetek iránt érdeklődők részére.
Kutvölgyi Pál
Blogger42
Írni, olvasni, fotózni és motorozni szeretek, számolni tudok.
 Marvin
Marvin Says
Kedvelem a jó kérdéseket. Néha fontosabbak, mint a válaszok.
 PHENOM
phenom.hu
A magazin 2010-ben indult, fiatalokhoz szóló, független kulturális portál.
Schiffer Miklós
Schiffer Style
A stílusos élet fontosságának hirdetése.
Török András
Simplicissimus
Olvasni jó, a könyvet továbbadni kúl.
Korábbi vendégíróink
Balázsi Dia & Peti 
My Little Melbourne Family
Mindegy honnan jössz, a lényeg, hogy tudd hová tartasz, és míg odaérsz, légy jobb minden nap.
 Ernyey Béla
Ernyey Béla
Színész
 Erőss Zsolt
Eross Zsolt
Hegymászó
 Fabricius Gábor
Fabricius Gabor
Head of Innovation
 Dr. Farkas András
Farkas András
biztosítóalapító
Gecser Ottó
gecserotto
A kisnyugdíjas ahol tud, segít.
Guld Péter
GuldPeter
Kaotikus életet élő, szentimentális motorkerékpár-őrült.
Hoffmann Petra
Petra
Ha pokolra jutsz, legmélyére térj: az már a menny. Mert minden körbe ér.
Kertész Bálint
Videographer @ 42BIT
Tizennégyszer láttam a Keresztapa-trilógiát.
 Lakatos Márk
Lakatos Mark
Stylist
 Lang Viktória
Lang Viktoria
Lakberendező
 Litkey Farkas
Litkey Farkas
Vitorlázó
Mei Mei
Mei Mei
Stylist
Obersovszky Gyula
Magánzó
Szinteld magad a világra, légy magasabb, mint az árja.
Trunkó Bence
Shadowriter
Az vagy, amit nézel.
Pályázott vendégíróink
Hegedűs Ágota
hegedusagota
Hegedűs Ágota
Somogyi Richard
somogyirichard
Grafikus, belsőépítész.
Tóth Olivér
totholiver
Creative Image Artist
Vécsei Rita Andrea
vecseiritaandrea
Büntetőbíró, majd mindenféle szöveg író.
 
Smile
Culture
Shop
Photo
Video
Ride
Art