Member of Group ›
Budapest Design Hét
Csütörtökönként locsogunk/ fecsegünk az Életről. Meg mindenről.
Hoffmann Petra
Petra
Ha pokolra jutsz, legmélyére térj: az már a menny. Mert minden körbe ér.

Budapest Design Hét

 

Jubileumi évéhez érkezdett a budapesti Design Hét, tizedik alkalommal ünnepli Budapest szeptember 27-e és október 6-a között a magyar designt! Egy hétre ismét feje tetejére áll a budapesti design szcéna, a korábbi évekhez képest még színesebb a paletta, még több helyszín vesz részt a legrangosabb design esemény programjában, melyek közül ajánlunk most néhány különösen izgalmasat!

20

Metszéspontok X Crossovers

Kezdjük mindjárt a Crossovers X Metszéspontok című nyitókiállítással, mely a kortárs design határátlépéseit vizsgálja. A tárlat arra a kérdésre keresi a választ, milyen területeken és mi módon alkalmazható a design speciális gondolkodásmódja és tervezési módszertana, az úgy nevezett „design thinking”, milyen formában hordozzák magunkon korunk tárgyai aktuális társadalmi, kulturális kérdéseinket és hogyan formálják azokat? A kiállításon megtekinthető, számos országból válogatott, több mint ötven munka mögötti tervezői csúcsteljesítmények alapja a designerek saját működési területét kiterjesztő kíváncsiság. Egyedi tárgyak, kísérleti projektek és díjnyertes munkák mutatnak rá a tudományos kutatások, a biotechnológia, a digitális hátterű gyártási folyamatok, illetve a megújuló hagyományok, a kézművesség és a történetmesélés kölcsönhatásaira az emberi környezet alakításában. A Metszéspontok X Crossovers kiállítás a Design Terminálban – 1051 Budapest, Erzsébet tér 13. – 2013. szeptember 28. és november 3. között várja a látogatókat, minden nap 12:00 és 20:00 óra között.

13

Az idei Design Hét díszvendége Olaszország

A jubileumi Design Hét Budapest a világ egyik design nagyhatalmát, Olaszországot köszönti a fesztivál díszvendégeként, így számos olasz-tematikus esemény várja az olasz design rajongóit. Ma már történelem, hogy a 20. század derekán tehetséges formatervezők és ambiciózus gyártók együttműködésének eredményeként hogyan vált egy életstílus jelképévé az olasz design, és az is közismert, hogy az olasz formatervezés a mai napig olyan példamutató iparág, melyben harmonikusan simul össze művészet, kézművesség és sorozatgyártás, humor és funkció, stílus és kreatív szaktudás. Olasz programhoz pedig olasz sztárdesigner dukál – a kortárs olasz design egyik meghatározó alakját, Michele De Lucchi építész, formatervezőt látja vendégül idén a fesztivál. Michele De Lucchi látogatása során a design, a kézművesség és az ipar összekapcsolódásának szükségességéről tart előadást a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Auditóriumában – 1121 Budapest, Zugligeti út 9-25. – október 4-én, pénteken, 11:30 órai kezdettel.

hollán 9

Hollán9

A Design Hét egyik legizgalmasabb programja a Nyitott Stúdiók lehetőséget teremt az érdeklődők számára, hogy betekinthessenek a tervezőcsapatok munkájának világába. Az idei évben tizenhárom budapesti műhelybe látogathatunk el, csak néhány a legizgalmasabbak közül: Hollán9, TheBétaVersion, Absoloot, KOMOD, MINUSPLUS

Nyitott Stúdiók

Nyitott Stúdiók

A Design Hét ideje alatt lehetőségünk van a számtalan designtúra keretében a város titkos, eldugott helyeire betekinteni – meglátogathatjuk a Kelenföldi Hőerőmű gyönyörű épületét, beleshetünk a legmenőbb budapesti irodákba, de résztvehetünk éjszakai bringás városnézésen, vagy street food sétán is, hogy csak néhányat említsünk a rengeteg kínálkozó program közül.

17

Kelenföldi Hőerőmű

Akik szeretnének emlékbe hazavinni ezt-azt, azok számára ajánljuk a Design Hét ideje alatt megrendezett desigvásárokat – lesz Kreatim, Wamp és Stilblog design vásár is!

12

Budapest Design Map

A szeptember 27. és október 6. között felsorakozó számtalan budapesti design helyszín kavalkádjában való eligazodást kiválóan leegyszerűsíti a Budapest Design Map – térképre került az összes helyszín, program és röviden be is mutatkoznak az események. Az alkalmazás letölthető az AppStore-ból! Jó szórakozást!

Csapat

 ArtHungry
arthungry.com
Független portfólió építő felület alkotóművészek és a vizuális művészetek iránt érdeklődők részére.
Kutvölgyi Pál
Blogger42
Írni, olvasni, fotózni és motorozni szeretek, számolni tudok.
 Marvin
Marvin Says
Kedvelem a jó kérdéseket. Néha fontosabbak, mint a válaszok.
 PHENOM
phenom.hu
A magazin 2010-ben indult, fiatalokhoz szóló, független kulturális portál.
Schiffer Miklós
Schiffer Style
A stílusos élet fontosságának hirdetése.
Török András
Simplicissimus
Olvasni jó, a könyvet továbbadni kúl.
Korábbi vendégíróink
Balázsi Dia & Peti 
My Little Melbourne Family
Mindegy honnan jössz, a lényeg, hogy tudd hová tartasz, és míg odaérsz, légy jobb minden nap.
 Ernyey Béla
Ernyey Béla
Színész
 Erőss Zsolt
Eross Zsolt
Hegymászó
 Fabricius Gábor
Fabricius Gabor
Head of Innovation
 Dr. Farkas András
Farkas András
biztosítóalapító
Gecser Ottó
gecserotto
A kisnyugdíjas ahol tud, segít.
Guld Péter
GuldPeter
Kaotikus életet élő, szentimentális motorkerékpár-őrült.
Hoffmann Petra
Petra
Ha pokolra jutsz, legmélyére térj: az már a menny. Mert minden körbe ér.
Kertész Bálint
Videographer @ 42BIT
Tizennégyszer láttam a Keresztapa-trilógiát.
 Lakatos Márk
Lakatos Mark
Stylist
 Lang Viktória
Lang Viktoria
Lakberendező
 Litkey Farkas
Litkey Farkas
Vitorlázó
Mei Mei
Mei Mei
Stylist
Obersovszky Gyula
Magánzó
Szinteld magad a világra, légy magasabb, mint az árja.
Trunkó Bence
Shadowriter
Az vagy, amit nézel.
Pályázott vendégíróink
Hegedűs Ágota
hegedusagota
Hegedűs Ágota
Somogyi Richard
somogyirichard
Grafikus, belsőépítész.
Tóth Olivér
totholiver
Creative Image Artist
Vécsei Rita Andrea
vecseiritaandrea
Büntetőbíró, majd mindenféle szöveg író.
 
Smile
Culture
Shop
Photo
Video
Ride
Art