Member of Group ›
Dél-koreai kortárs fotográfiai kiállítás
Szerdánként a design „titkaiba" avatunk be Titeket. Wow!
 ArtHungry
arthungry.com
Független portfólió építő felület alkotóművészek és a vizuális művészetek iránt érdeklődők részére.

Dél-koreai kortárs fotográfiai kiállítás

 

A koreai kortárs fotográfiáról nyújt átfogó képet a Koreai Kulturális Központ április 3-tól június 30-ig látogatható kiállítása.

A több mint száz képből álló válogatás a dél-koreai fotográfia elmúlt negyven évét öleli fel tizenkét ismert koreai művész személyes útkeresésén keresztül. A kiállítás kísérő eseménye volt egy kerekasztal-beszélgetés a kiállító művészekkel április 4-én a Koreai Kulturális Központban, valamint egy stúdió workshop Lee Jeonglok (I Dzsanglok) fotóművésszel április 6-án a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen. Dél-Korea kortárs fotóművészetével ismerkedhet a hazai közönség a budapesti Koreai Kulturális Központ áprilisban nyíló kiállításán. A több mint száz képből álló válogatás tizenkét nemzetközileg is elismert dél-koreai fotós munkáin keresztül a ’80-as évek végétől kezdve napjainkig követi nyomon a koreai kortárs fotográfia fejlődését. A dél-koreai fotóművészet elmúlt negyven évét feldolgozó kiállítás Európában elsőként Magyarországon mutatkozik be. A tárlat a Budapest FotóFesztivál 2023 programjának része, és a fesztivál történetében az első koreai szekció.

A kiállító művészek különböző generációkhoz tartoznak, és más témák foglalkoztatják őket, a válogatás mégis alapos benyomást ad mind a koreai fotóművészet alakulásáról, mind a koreai társadalmat és kultúrát meghatározó tényezőkről. Koo Bohnchang (Gu Boncsáng) egy évtizede örökíti meg az utolsó lélegzeteket, Jung Jihyun (Dzsang Dzsihjan), aki maga is „panelgyerekként” nőtt fel, az eltűnő és megújuló városi tereket dokumentálja, Kim Seunggu (Kim Szünggu) a koreaiak sajátos életvitelét és társadalmi trendjeit mutatja be munkáiban, míg Lee Sunmint (I Szanmin) a nők családon belüli helyzete és a nőkről való társadalmi gondolkodás foglalkoztatja.

Yoon Jeongmee (Jun Dzsangmi) a társadalmi nem és a konzumerizmus viszonyát vizsgálja. Area Park (Area Park/ eredeti nevén Pák Dzsinjang) Alzheimer-kórral diagnosztizált édesanyja valóságos és pszeudo emlékeit eleveníti fel képein.

Min Byunghun (Min Bjanghan) generációjának reprezentatív alakja, aki negyven éve foglalkozik a monokróm, tiszta fotográfiával. A kiállításon megtekinthető képein ledózerolt, külvárosi telkek emelkednek ontológiai síkra. Lee Jeonglok (I Dzsanglok) digitális kompozíciói, amellyel a mitikus világot igyekszik láthatóvá tenni, rituálisan, performansz-szerűen készülnek. Park Hyunggeun (Pák Hjanggün) kontemplatív képei az idő és jelentés problémájára reflektálnak.

Oh Heinkuhn (Ó Hjangün) híres Adzsumma-sorozata a házas, középkorú koreai nők rendkívüli portréja. Byun Sooncheol (Bjan Szuncsal) Korea legrégebben futó zenei tehetségkutató televíziós műsorának részvevőit fotózza, Han Sungpil (Hán Szangpil) pedig a digitaliztáció, a fotográfia és a festészet hibridizációjának a megszállottja.

A kiállítás kísérőeseménye egy kekerekasztal-beszélgetés a kiállító művészekkel április 4-én a Koreai Kulturális Központban, valamint egy stúdió workshop Lee Jeonglok (I Dzsanglok) fotóművésszel április 6-án a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen. Lee Jeonglok 1971-ben született Kvangdzsuban, és a New York-i Rochester Műszaki Intézet fotográfia szakán végzett. Finom érzékenységével, a mitikus világ iránti fogékonyságával a létező, de láthatatlan bizonyítására összpontosít. A MOME-n a fénnyel mint formanyelvvel ismerkedhetnek a résztvevői gyakorlati feladatokon keresztül.

Az Összefüggések: ember és természet című kiállítás és a kísérő események ingyenesek. Az egyetemi műhely bárki számára nyitott.

Alkotóművészek, kreatívok, művészeti iskolások! Ha szeretnétek online is megmutatni alkotásaitokat, regisztráljatok, és töltsétek fel ti is őket az ArtHungry.com oldalra!

Csapat

 ArtHungry
arthungry.com
Független portfólió építő felület alkotóművészek és a vizuális művészetek iránt érdeklődők részére.
Kutvölgyi Pál
Blogger42
Írni, olvasni, fotózni és motorozni szeretek, számolni tudok.
 Marvin
Marvin Says
Kedvelem a jó kérdéseket. Néha fontosabbak, mint a válaszok.
 PHENOM
phenom.hu
A magazin 2010-ben indult, fiatalokhoz szóló, független kulturális portál.
Schiffer Miklós
Schiffer Style
A stílusos élet fontosságának hirdetése.
Török András
Simplicissimus
Olvasni jó, a könyvet továbbadni kúl.
Korábbi vendégíróink
Balázsi Dia & Peti 
My Little Melbourne Family
Mindegy honnan jössz, a lényeg, hogy tudd hová tartasz, és míg odaérsz, légy jobb minden nap.
 Ernyey Béla
Ernyey Béla
Színész
 Erőss Zsolt
Eross Zsolt
Hegymászó
 Fabricius Gábor
Fabricius Gabor
Head of Innovation
 Dr. Farkas András
Farkas András
biztosítóalapító
Gecser Ottó
gecserotto
A kisnyugdíjas ahol tud, segít.
Guld Péter
GuldPeter
Kaotikus életet élő, szentimentális motorkerékpár-őrült.
Hoffmann Petra
Petra
Ha pokolra jutsz, legmélyére térj: az már a menny. Mert minden körbe ér.
Kertész Bálint
Videographer @ 42BIT
Tizennégyszer láttam a Keresztapa-trilógiát.
 Lakatos Márk
Lakatos Mark
Stylist
 Lang Viktória
Lang Viktoria
Lakberendező
 Litkey Farkas
Litkey Farkas
Vitorlázó
Mei Mei
Mei Mei
Stylist
Obersovszky Gyula
Magánzó
Szinteld magad a világra, légy magasabb, mint az árja.
Trunkó Bence
Shadowriter
Az vagy, amit nézel.
Pályázott vendégíróink
Hegedűs Ágota
hegedusagota
Hegedűs Ágota
Somogyi Richard
somogyirichard
Grafikus, belsőépítész.
Tóth Olivér
totholiver
Creative Image Artist
Vécsei Rita Andrea
vecseiritaandrea
Büntetőbíró, majd mindenféle szöveg író.
 
Smile
Culture
Shop
Photo
Video
Ride
Art