Member of Group ›
DGR 2021 Budapest – Motorozzunk egyedül, együtt!
Keddenként tegyetek egy túrát velünk. Két-, vagy több keréken.
Kutvölgyi Pál
Blogger42
Írni, olvasni, fotózni és motorozni szeretek, számolni tudok.

DGR 2021 Budapest – Motorozzunk egyedül, együtt!

„Ride Solo, Together!” Furcsa szlogen ugye? Éppoly furcsa, mint maszkot hordani, vagy már másodszor ebben a formában „megszervezni” ezt a jótékonysági futamot… 

Amikor 2020 szeptember végén a Hősök terén egyedül álltam a motorommal, álmomban sem gondoltam volna, hogy a 2021-es, jubileumi DGR-t is RIDE SOLO módban kell lebonyolítanunk Budapesten. Igaz, akkor még nem tudtam, hogy (vééégre) átkerül az éves gurulás nyárra. Továbbá azt sem sejt(h)ettem, hogy a „kórság” harmadik, legerősebb hullámával küzdünk majd éppen ebben az időszakban.

Az elmúlt négy évben sikerült a The Distinguished Gentlemens Ride hazai rendezvényét nemzetközi szintre emelnünk. (Ez a világ legnagyobb klasszikus/vintage motorkerékpáros felvonulása, amely a világ legnagyobb, a férfiak egészségmegőrzésével foglalkozó alapítványát, a Movember Foundationt támogatja.)

Az egyedülálló nemzetközi jótékonysági kezdeményezés az elmúlt tíz évben 27,81 millió dollárt (8,5 milliárd forint!) gyűjtött a nemes célokra és 107 ország többszáz városában, több mint 340.000 elegáns motoros csatlakozott az öröm-guruláshoz!

Másfél éve, a Motozin Magazinnak adott interjúban a hazai sikerek kapcsán (többek között) a következőket mondtam:

„…Négy-öt évvel ezelőtt ennek az óriási nemzetközi rendezvénynek a budapesti eseményéről szinte senki sem hallott és csak néhány tucat motoros gyűjtött néhány száz dollár adományt 2-3 év alatt. Az elmúlt három évben Magyarország az adományok és a részvevők számát tekintve is markánsan felkerült a nemzetközi „DGR térképre”, a média minden évben foglalkozik velünk, jelen van a Ride-on és örömmel számol be róla… 

…A résztvevők számát illetően elégedett vagyok a számokkal, az adományok összegét tekintve viszont „van hová fejlődni”. Előbbi a rendszeres prosztatarák szűrés fontosságára való figyelemfelhívás miatt, utóbbi a megelőzésre és kutatásra fordított összegek finanszírozása miatt fontos. 2019-ben 666 motoros vett részt a két hazai rendezvényen és 6.111 amerikai dollár adományt kapott a magyaroktól a Movember Foundation…”

Az idei gurulás azonban, ahogy múlt évben is, sok nemzetközi tömeg-eseményhez hasonlóan más lesz, mint az elmúlt években. Más lesz, de legalább nem marad el! Május 23-án tehát a világ többszáz városában ugyanúgy jól öltözött motoros hölgyek és urak tűnnek fel az utakon, hogy felhívják a figyelmet a prosztatarák veszélyeire, illetve a szűrés fontosságára és hogy pénzt gyűjtsenek a kutatásokra. Az elmúlt években megszokott regisztráció után tehát ugyanúgy gyűjtünk adományokat a Movember alapítvány számára a DGR nemzetközi oldalán. (Jobb felül a magyar nyelv is kiválasztható.)

Azonban ebben az évben, ahogy múlt évben is, nem szervezünk közös gurulást előre rögzített útvonalon és nem rendezünk utána bulikát, ahogy eddig tettük. „Vérzik a szívünk”, de nem tehetünk mást. A biztonságnál és az egészségnél nincs fontosabb!

Az idei különleges esemény remek alkalom tehát minden felelősen gondolkodó résztvevő számára, hogy markánsan megmutathassa, hogy valóban fontosnak tartja-e a nemes ügyet, vagy az elmúlt években csak néhány „jó-ember-vagyok” szelfiért, „nézzétek-milyen-menő-a-motorom” villantásért és a cool helyeken megrendezett bulikákért vett részt az eseményen.

Ahogy egy korábbi cikkemben írtam:

„Bár a felvonulás célja a figyelemfelkeltés is, hiszen céljaink népszerűsítését és a prevenciós törekvéseket éppen olyan fontosnak érezzük, mint az adománygyűjtést, de nem szeretnénk az Ice Bucket Challange (jegesvödör kihívás) hazai hatékony(talan)ságának sorsára jutni. Kis hazánkban rengetegen (politikusoktól a celebekig bezárólag) nyakon öntötték magukat (jó buli), de közben sokan nem is tudták, hogy e kezdeményezés az amiotrófiás laterálszklerózis (ALS) nevű végzetes bénulással járó betegségben szenvedőket (pl. Stephen Hawking) segítő ALS Association támogatására jött létre. Adományozni pedig végképp kevesen adományoztak. Itthon. A világon közel 33 milliárd forint(nyi pénz) jött össze és azóta (többek között) sikerült ebből az összegből azonosítani a gént, ami hozzájárul a kór kialakulásához.”

46 nap múlva tehát feketén fehéren kiderül, hogy az adományozási ranglista hányadik helyén végzünk majd. Alain-René Lesage-tól pedig régen tudjuk, hogy:

„A tények makacs dolgok.”

https://gfolk.me/PalKutvolgyi

Csapat

 ArtHungry
arthungry.com
Független portfólió építő felület alkotóművészek és a vizuális művészetek iránt érdeklődők részére.
Kutvölgyi Pál
Blogger42
Írni, olvasni, fotózni és motorozni szeretek, számolni tudok.
 Marvin
Marvin Says
Kedvelem a jó kérdéseket. Néha fontosabbak, mint a válaszok.
 PHENOM
phenom.hu
A magazin 2010-ben indult, fiatalokhoz szóló, független kulturális portál.
Schiffer Miklós
Schiffer Style
A stílusos élet fontosságának hirdetése.
Török András
Simplicissimus
Olvasni jó, a könyvet továbbadni kúl.
Korábbi vendégíróink
Balázsi Dia & Peti 
My Little Melbourne Family
Mindegy honnan jössz, a lényeg, hogy tudd hová tartasz, és míg odaérsz, légy jobb minden nap.
 Ernyey Béla
Ernyey Béla
Színész
 Erőss Zsolt
Eross Zsolt
Hegymászó
 Fabricius Gábor
Fabricius Gabor
Head of Innovation
 Dr. Farkas András
Farkas András
biztosítóalapító
Gecser Ottó
gecserotto
A kisnyugdíjas ahol tud, segít.
Guld Péter
GuldPeter
Kaotikus életet élő, szentimentális motorkerékpár-őrült.
Hoffmann Petra
Petra
Ha pokolra jutsz, legmélyére térj: az már a menny. Mert minden körbe ér.
Kertész Bálint
Videographer @ 42BIT
Tizennégyszer láttam a Keresztapa-trilógiát.
 Lakatos Márk
Lakatos Mark
Stylist
 Lang Viktória
Lang Viktoria
Lakberendező
 Litkey Farkas
Litkey Farkas
Vitorlázó
Mei Mei
Mei Mei
Stylist
Obersovszky Gyula
Magánzó
Szinteld magad a világra, légy magasabb, mint az árja.
Trunkó Bence
Shadowriter
Az vagy, amit nézel.
Pályázott vendégíróink
Hegedűs Ágota
hegedusagota
Hegedűs Ágota
Somogyi Richard
somogyirichard
Grafikus, belsőépítész.
Tóth Olivér
totholiver
Creative Image Artist
Vécsei Rita Andrea
vecseiritaandrea
Büntetőbíró, majd mindenféle szöveg író.
 
Smile
Culture
Shop
Photo
Video
Ride
Art