Member of Group ›
Big Crunch
Szerdánként a design „titkaiba" avatunk be Titeket. Wow!
 ArtHungry
arthungry.com
Független portfólió építő felület alkotóművészek és a vizuális művészetek iránt érdeklődők részére.

Big Crunch

 

Farkas Júlia az első magyar animációs alkotó, aki kisfilmet készített az Adult Swim Smalls sorozatába, méghozzá egy óriási vizuális őrületet a rá jellemző színes világgal és végtelenül aranyos figurákkal.

Részlet a Big Crunchból.

A 2001-ben indult Adult Swim a merészebb mozgóképes tartalmairól ismert, akik a nagysikerű Robot Chicken vagy a Rick & Morty mellett ifjú animációsnak is lehetőséget adnak kibontakozni: fiatal alkotókat kérnek fel kisfilmet, ID szpotot vagy promót gyártani – utóbbit Bucsi Réka is animált a Rick & Morty sorozat negyedik évadához. 2018-ban elindult az Adult Swim Smalls, melyben fiatal rendezők szerte a világból készíthetnek kisfilmet teljesen szabad kezet kapva. A mozgókép-, de különösen a televízió iparban óriási dolog, hogy a megrendelő nem szól bele az alkotói folyamatba, hanem csak a pénzbeli keretet adja hozzá. Ráadásul a nézőknek sem kell éveket várnia a filmekre, hiszen egyből elérhetővé válnak a csatorna YouTube platformján. Mivel az Adult Swimen nincsenek reklámok, ezért ezek a kisfilmek a reklámhelyek kitöltésére készülnek.

Dave Hughes, az Adult Swim producere szerint a Smalls projektek remek lehetőséget jelentenek új ötletek kipróbálására, valamint új alkotók megismerésére, akik aztán később dolgozhatnak a csatornánál. Farkas Júliát az Adult Swim csapata kereste meg 2019 tavaszán, aki először egy minisorozat ötletét mutatta meg nekik, de a keret végül egy kisfilmre volt elég, és ez lett a Big Crunch. A kétperces film egy teljesen spontán, szabad asszociációs vizuális őrület, melyben a különböző szituációkat a morfolódó alakok kötik össze egyetlen folyamatos jelenetté. Addiktív, intenzív és futurisztikus jelenetek épülnek egymásra, mindehhez pedig egy különös, sötét hangi világ társul. Mókás karakterek és helyek, változó fizikai állapotok és mitológiai szimbólumok találkoznak ebben a szürreális világban.

„Már az ötletelés fázisában tudtam, hogy olyan filmet szeretnék, aminek nincs klasszikus narratívája, inkább a fizika és vizuális furcsaságok érdekeltek.” – mesélte Farkas Júlia.

„Mivel alapvetően intuitív alkotó vagyok, ezért azt gondoltam, hogy erre kell hagyatkoznom; ez engedte a filmbéli furcsa világot felépíteni, ez adott egyfajta univerzális következetességet. A hangdizájnban határozott elképzelésem volt, néhány helyen sikerült is a megfelelő hangot megtalálnom, de ez inkább csak játék volt számomra.”

A hangsáv végleges formáját Lukács Péter készítette, akinek a nevéhez olyan, sokszorosan díjnyertes filmek hangi világa is fűződik, mint Bucsi Réka LOVE, Andrasev Nadja Szimbiózis, vagy Tóth Luca Superbia című animációja.

A MOME-n végzett rendező az Izmos királylányok című diplomafilmjével hívta fel magára a figyelmet 2009-ben, azóta többek közt adaptálta Kukorelly Endre Rengete című versét, de leginkább a GIF-jeivel keltett feltűnést az interneten, melyek már több mint 2 milliárdos nézettségnél tartanak a Giphy oldalán.

Alkotóművészek, kreatívok, művészeti iskolások! Ha szeretnétek online is megmutatni alkotásaitokat, regisztráljatok, és töltsétek fel ti is őket az ArtHungry.com oldalra!

Csapat

 ArtHungry
arthungry.com
Független portfólió építő felület alkotóművészek és a vizuális művészetek iránt érdeklődők részére.
Kutvölgyi Pál
Blogger42
Írni, olvasni, fotózni és motorozni szeretek, számolni tudok.
 Marvin
Marvin Says
Kedvelem a jó kérdéseket. Néha fontosabbak, mint a válaszok.
 PHENOM
phenom.hu
A magazin 2010-ben indult, fiatalokhoz szóló, független kulturális portál.
Schiffer Miklós
Schiffer Style
A stílusos élet fontosságának hirdetése.
Török András
Simplicissimus
Olvasni jó, a könyvet továbbadni kúl.
Korábbi vendégíróink
Balázsi Dia & Peti 
My Little Melbourne Family
Mindegy honnan jössz, a lényeg, hogy tudd hová tartasz, és míg odaérsz, légy jobb minden nap.
 Ernyey Béla
Ernyey Béla
Színész
 Erőss Zsolt
Eross Zsolt
Hegymászó
 Fabricius Gábor
Fabricius Gabor
Head of Innovation
 Dr. Farkas András
Farkas András
biztosítóalapító
Gecser Ottó
gecserotto
A kisnyugdíjas ahol tud, segít.
Guld Péter
GuldPeter
Kaotikus életet élő, szentimentális motorkerékpár-őrült.
Hoffmann Petra
Petra
Ha pokolra jutsz, legmélyére térj: az már a menny. Mert minden körbe ér.
Kertész Bálint
Videographer @ 42BIT
Tizennégyszer láttam a Keresztapa-trilógiát.
 Lakatos Márk
Lakatos Mark
Stylist
 Lang Viktória
Lang Viktoria
Lakberendező
 Litkey Farkas
Litkey Farkas
Vitorlázó
Mei Mei
Mei Mei
Stylist
Obersovszky Gyula
Magánzó
Szinteld magad a világra, légy magasabb, mint az árja.
Trunkó Bence
Shadowriter
Az vagy, amit nézel.
Pályázott vendégíróink
Hegedűs Ágota
hegedusagota
Hegedűs Ágota
Somogyi Richard
somogyirichard
Grafikus, belsőépítész.
Tóth Olivér
totholiver
Creative Image Artist
Vécsei Rita Andrea
vecseiritaandrea
Büntetőbíró, majd mindenféle szöveg író.
 
Smile
Culture
Shop
Photo
Video
Ride
Art