Member of Group ›
Ohnody
Szombat a zene napja. Figyeljetek és hallgassatok minket.
 PHENOM
phenom.hu
A magazin 2010-ben indult, fiatalokhoz szóló, független kulturális portál.

Ohnody

Hegyi Dóri, akit most már talán nemcsak a mïusos kollaborációk és a Belauval közös Island of Promise kapcsán lehet ismerni, a tavalyi évben OHNODY néven debütált EP-je után nemsokára egy hétdalos albummal ugrik vissza a köztudatba.

A 2018 márciusában kislemezként kiadott Hideg volt az első magyar nyelvű dala (amely nálunk premierezett); ennek sikerén felbuzdulva érkezik az Egy igaz szerelem című új hanganyag, amely várhatóan jövő év elején jelenik meg, és csak anyanyelvű szerzeményeket foglal magába. Az Egy másik életben az egyetlen dal, amely az album megjelenése előtt hallható lesz.

Ahogyan az egész lemezt, úgy Hegyi Dóri ezt a számot is Fodor Máriusszal (Magashegyi Underground) és Makumi Kamauval (Kama, Mary Popkids) gyúrta készre.

Fotó: Földi Ádám

A szerzemény hátteréről így mesél OHNODY:

„Analitikus a gondolkodásom, és a helyzeteket szeretem részletekre lebontani, ezért koncepciókban látom a művészetemet is. Az Egy másik életbennel azt az állapotomat akartam leírni, amikor már felismerem, hogy a kapcsolat, amiben vagyok, nem jó nekem, de még hezitálok. Azt figyeltem meg a környezetemben, hogy többen vannak és maradnak olyan kapcsolatban, amelyben egyértelműen szenvednek, és hiába történnek összesimulási törekvések, nem tudnak egyről a kettőre lépni. Nem azért, mert az egyik rossz, a másik meg jó, vagy fordítva. Hanem szerintem azért, mert torz elképzelés van a fejünkben arról, hogy milyen emberre vágyunk.

Vagy a szüleinkkel kapcsolatos sérüléseinket akarjuk megjavítani a párkapcsolatainkon keresztül, hogy ilyennek vagy olyannak láthassuk magunkat a másik cselekedetein vagy szavain keresztül. Vagy talán át sem gondoljuk azt, hogy milyen kvalitások és mérési pontok alapján választunk magunk mellé valakit, mert erősebb bennünk a magánytól való félelem. Közben szerintem az egyedüllétben tanuljuk meg saját magunkat. Nem tudom, hogy az ezt olvasók és a hallgatóim közül hányan tudnak ezzel a jelenséggel azonosulni, de én ebben voltam. Ez a dal annak a gyógyulási folyamatnak az egyik szegmense, amin keresztülmentem azért, hogy el tudjam engedni az engem hátráltató tényezőket.”

Arról, hogyan is állt össze a szám, így nyilatkozott az énekesnő:

„Az Egy másik életben úgy született, hogy lementünk egy agárdi nyaralóba lemezt szerezni a fiúkkal, és ez volt az első dal, amit megírtunk. Szinte kihánytuk magunkból, annyira gyorsan reagáltak a hangulatomra, és szavak nélkül értettük, hogy mik az elképzelések és az irányok. Érdekesség, hogy a bridge-ben a szólót Kama basszusgitárral játszotta fel. Egyébként szerintem annyira önazonos ez a dal, hogy sokat nem kellett azon gondolkodnunk, hogy milyen hangzásvilágú legyen. Nem nagyon beszéltük meg előre, hogy mi fog történni, inkább érzésből pakolgattuk a számba, ami jött.”

A klip sztorija pedig a következő, szintén Dóri tolmácsolásában:

Mindenképpen táncos klipet szerettem volna ehhez a dalhoz, mert az Instán rátaláltam Bettire (a klipben szereplő lány, Jurák Bettina), és beleszerettem a karakterébe és a mozgásába. Azt láttam rajta, hogy ő pont olyan szenvedéllyel táncol, ahogyan én énekelek. Nagy öröm volt vele a közös munka, nem tudtam másra figyelni, miközben imprózott, mert olyan átérzés volt az arcán és a mozdulataiban, hogy teljesen behúzott a világába.

Meg amúgy kivételesen csodálatos léleknek tartom őt. A palladiós Stámusz Dani vette fel a videót, nagy köszönet neki, mert szerintem profin és óriási rugalmassággal valósította meg azt, amit kitaláltunk. A videóhoz az animációt én készítettem, és talán erre vagyok a legbüszkébb, mert négy napot ültem egy szobában és ínhüvelygyulladásosra rajzoltam a kezemet napi kábé 18 órában, és szerintem kicsit a plafonra vittem a körülöttem lévőket.”

A dal a Théque Records gondozásában jelent meg. A masztert Deutsch Gábor, Anorganik készítette. Az Egy másik életben a nemrég zárult Magyar Klipszemle versenyprogramjába is bekerült.

Csapat

 ArtHungry
arthungry.com
Független portfólió építő felület alkotóművészek és a vizuális művészetek iránt érdeklődők részére.
Kutvölgyi Pál
Blogger42
Írni, olvasni, fotózni és motorozni szeretek, számolni tudok.
 Marvin
Marvin Says
Kedvelem a jó kérdéseket. Néha fontosabbak, mint a válaszok.
 PHENOM
phenom.hu
A magazin 2010-ben indult, fiatalokhoz szóló, független kulturális portál.
Schiffer Miklós
Schiffer Style
A stílusos élet fontosságának hirdetése.
Török András
Simplicissimus
Olvasni jó, a könyvet továbbadni kúl.
Korábbi vendégíróink
Balázsi Dia & Peti 
My Little Melbourne Family
Mindegy honnan jössz, a lényeg, hogy tudd hová tartasz, és míg odaérsz, légy jobb minden nap.
 Ernyey Béla
Ernyey Béla
Színész
 Erőss Zsolt
Eross Zsolt
Hegymászó
 Fabricius Gábor
Fabricius Gabor
Head of Innovation
 Dr. Farkas András
Farkas András
biztosítóalapító
Gecser Ottó
gecserotto
A kisnyugdíjas ahol tud, segít.
Guld Péter
GuldPeter
Kaotikus életet élő, szentimentális motorkerékpár-őrült.
Hoffmann Petra
Petra
Ha pokolra jutsz, legmélyére térj: az már a menny. Mert minden körbe ér.
Kertész Bálint
Videographer @ 42BIT
Tizennégyszer láttam a Keresztapa-trilógiát.
 Lakatos Márk
Lakatos Mark
Stylist
 Lang Viktória
Lang Viktoria
Lakberendező
 Litkey Farkas
Litkey Farkas
Vitorlázó
Mei Mei
Mei Mei
Stylist
Obersovszky Gyula
Magánzó
Szinteld magad a világra, légy magasabb, mint az árja.
Trunkó Bence
Shadowriter
Az vagy, amit nézel.
Pályázott vendégíróink
Hegedűs Ágota
hegedusagota
Hegedűs Ágota
Somogyi Richard
somogyirichard
Grafikus, belsőépítész.
Tóth Olivér
totholiver
Creative Image Artist
Vécsei Rita Andrea
vecseiritaandrea
Büntetőbíró, majd mindenféle szöveg író.
 
Smile
Culture
Shop
Photo
Video
Ride
Art