Member of Group ›
Idén 25 éves a Művészetek Völgye
Csütörtökönként locsogunk/ fecsegünk az Életről. Meg mindenről.
Hoffmann Petra
Petra
Ha pokolra jutsz, legmélyére térj: az már a menny. Mert minden körbe ér.

Idén 25 éves a Művészetek Völgye

 

A hétvégétől kezdve tíz napon át a magyar design színe-java leköltözik Kapolcsra, az idén 25 éves Művészetek Völgyébe, ahol a Design Terminál szervezésében formabontó beszélgetések, pajta mozi, koncertek és remek hazai designtermékek várják a látogatókat.

A Design Terminál célja, hogy a növekvő népszerűségű kapolcsi fesztivál közönsége is találkozhasson a leginnovatívabb hazai vállalkozásokkal, az elmúlt évek izgalmas magyar termékeivel és a kreatív iparágakat foglalkoztató aktuális kérdésekkel.

Design Terminal Udvar_foto_Design Terminal (2)

Idén 25 éves a Művészetek Völgye

A Design Terminál Udvarban tervezők, innovátorok, civilek és döntéshozók cserélnek véleményt többek között a korszerű oktatás titkairól, a jövő múzeumáról, a nők munkában betöltött szerepéről, vagy épp a kudarcról, mint inspirációról. A rendhagyó beszélgetések mellett több mint 30 hazai designer vására várja az érdeklődőket, és lehetőség nyílik közösen alkotni a Design Terminál által mentorált fiatal tervezőkkel is. A Pajta Moziban válogatás látható a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Animáció tanszékén készült legfrissebb filmekből. Esténként a Design Terminál színpadán fellép többek között Sena, az Anima Sound System, a Wellhello, a Budapest SKA Nu-Jazz Orchestra, a Bermuda és a Hősök. A Design Terminál önálló helyszínének kialakításáért idén is a Hello Wood csapata felel.

Design Terminal Udvar_foto_Design Terminal (13)

Idén 25 éves a Művészetek Völgye

PROGRAMOK NAPONTA | 07.25. – 08-01.

Design vásár I 11:00-19:00 Hazai tervezők különleges és egyedi darabjainak vására

Mini Terminál I 11:00 – 15:00 Kreatív műhely (fotós, animációs és kézműves foglalkozás) a design iránt fogékony gyerekek részére, melynek célja egyrészről a kicsik kreatív késségének fejlesztése, másfelől a szülők bevonása és a közös alkotás élményének elősegítése.

Pajta Mozi I 12:00-18:00 Animációs filmvetítés gyerekeknek a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem válogatásában. | Kezdés: minden egész órában. | Hossza: 30 perc. | Befogadóképesség: 20 fő

DT Café I 18:00-20:00 Ismerd meg a hazai és nemzetközi kreatívipar trendjeit és irányait. Meghívott vendégeinkkel, a szakma képviselőivel közösen beszélgetünk; gyere és kérdezz!

Koncertek I 21:00 | 23:00

 

PROGRAMOK NAPI BONTÁSBAN

JÚLIUS 24. péntek 

Design pop-up store I 16:00-19:00

Pajta Mozi I 16:00-18:00

DT Café I 18:00-20:00 „A jövő múzeuma” – A 21. században is érdekes, inspiráló múzeum formátumáról beszélgetünk Cosovan Attila, (Co&Co Communication, ügyvezető igazgató), Cselovszki Zoltán (Iparművészeti Múzeum, főigazgató), Frazon Zsófia (Néprajzi Múzeum, etnográfus)  és Szemerey Samu (Design Terminal, tanácsadó) társaságában. Közreműködik a Momentán Társulat.

JumoDaddy I 21:00 | Dj set

Sena I 23:00 | koncert

 

JÚLIUS 25. szombat

Workshop I 15:30-17:30 Tervezz együtt a The Four tervezőivel, a Design Terminál mentorprogramjában résztvevő fiatal magyar designerekkel!

DT Café I 18:00-20:00 „IoT – Internet of Things” – Nemsokára nem csak egymással, hanem a hűtőnkkel és a mosógépünkkel is csetelhetünk. Erről beszélgetünk Biás Csongor (Inkubációs menedzser|Technológia), Pap Dávid (FabLab Budapest, vezető), Dobó Mátyás (Magyar Telekom, termékfejlesztési vezető) és Békés Márton (történész) társaságában. Közreműködik a Momentán Társulat.

Passed I 21:00 | koncert

Anima Sound System I 23:00| koncert

Design Terminal Udvar_foto_Design Terminal (1)

Idén 25 éves a Művészetek Völgye

JÚLIUS 26. vasárnap

Workshop I 15:30-17:30 Tervezz együtt a Plié by Atelier csapatával, a Design Terminál mentorprogramjában résztvevő fiatal magyar designerekkel!

DT Café I 18:00-20:00 „Design cégek inkubációja” – A design fókuszú cégek inkubációjáról beszélgetünk Oszkó Péter (OXO Labs, vezető), Nagy Péter (Colabs, co-founder), Kiss-Gal Gergely (Plié by Atelier, alapító) és Pistyur Vera (Bridge Budapest, alapító) társaságában. Közreműködik a Momentán Társulat.

The Immigrants I 21:00 | koncert

Fran Palermo I 23:00 | koncert

 

JÚLIUS 27. hétfő

DT Café I 18:00-20:00 „Nők az üzleti életben” – A nők a munka világában betöltött szerepéről beszélget Novák Katalin (EMMI, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár), a Pető-Dickinson Andrea (Dickinson Consluting, tulajdonos, ügyvezető), Martényi Zita (ÁERON, ügyvezető) valamint Veiszer Alinda (riporter).

Szipka Loops I 21:00 | koncert

Wellhello I 23:00 | koncert

 

JÚLIUS 28. kedd 

DT Café I 18:00-20:00 „Mitől indul be a hype?” – Mitől kerül egy új és fiatal vállalkozás hamar a hullám tetejére? Erről beszélgetünk Kiss Miklós (designer, grafikus), Gulyás Sári (Pikkpack Shoes, tervező), Ráday Dávid (Hello Wood, alapító), és Ács Zoltán (Design Terminal, inkubációs program vezető) társaságában.

Budapest SKA Nu-Jazz Orchestra I 21:00 | koncert

Margaret Island I 23:00 | koncert

 

JÚLIUS 29. szerda

DT Café I 18:00-20:00 „A kudarc, mint lehetőség” – A kudarc méltatlanul lesajnált esemény életünkben. Beszélgetés Füleki Bálint (Mobilsofa, alapító), Molnár L. Péter (Maform, társalapító), Radácsi László (kutató, tanácsadó) és Buda Márton (műsorvezető).

Bagossy Brothers Company I 21:00 | koncert

Hungariddim I 23:00 | koncert

 

JÚLIUS 30. csütörtök

Workshop I 15:30-17:30 Tervezz együtt a Position Kollektíva csapatával, a Design Terminál mentorprogramjában résztvevő fiatal magyar designerekkel!

DT Café I 18:00-20:00 „Kreatív Európa” – Hogyan segíti az Európai Unió intézményrendszere egy kreatívabb Európa megalkotását? – a témáról Navracsics Tibor (Európai Bizottság, kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyi biztos), Petrányi Barna (Utcaszínház), Böszörményi-Nagy Gergely (Design Terminál, főigazgató), dr. Orbán Balázs (Századvég Alapítvány, kutatási igazgató) beszélget.

Bermuda I 21:00 | koncert

The Biebers I 23:00 | koncert

 

JÚLIUS 31. péntek 

Workshop I 15:30-17:30 Alkoss együtt Toronyi Péterrel, a Design terminál mentorprogramjában résztvevő fiatal magyar designerrel, a Paprikum tervezőjével!

DT Café I 18:00-20:00 „Műfajok határán” – Művész, feltaláló vagy vállalkozó vagy? Lehet még bármelyiket külön csinálni? – a témáról Gryllus Ábris (designer, grafikus), Liszkai Tomi (Do3D, alapító) és Csala Kriszta (Design Terminal, konzultációs és mentorprogram vezető) és Száraz István (We Love Budapest, alapító) társaságában beszélgetünk. Közreműködik a Momentán Társulat.

Bupino I 21:00 | koncert

Hősök I 23:00 | koncert

 

AUGUSZTUS 1. szombat 

Workshop I 15:30-17:30 Tervezz együtt a Studio Nomad csapatával, a Design terminál mentorprogramjában résztvevő fiatal magyar designerekkel!

DT Café I 18:00-20:00 „A jövő oktatása” – Milyen lesz a jövő oktatása? Lesznek-e még tantárgyak, tankönyvek vagy tanórák? – a témáról Mann Dániel (Google Grund, alapító/vezető), Zeitler Ádám (Milestone Institute, alapító), Fülöp József (MOME, rektor) és Veiszer Alinda (riporter) társaságában beszélgetünk. Közreműködik a Momentán Társulat.

Loyal I 21:00 | koncert

DJ Bootsie Live Band & DJ Set I 23:00 | live + DJ set

 

AUGUSZTUS 2. vasárnap

Design vásár I 11:00-14:00

Mini Terminál I 11:00-13:00

Pajta Mozi I 11:00-14:00

 

Csapat

 ArtHungry
arthungry.com
Független portfólió építő felület alkotóművészek és a vizuális művészetek iránt érdeklődők részére.
Kutvölgyi Pál
Blogger42
Írni, olvasni, fotózni és motorozni szeretek, számolni tudok.
 Marvin
Marvin Says
Kedvelem a jó kérdéseket. Néha fontosabbak, mint a válaszok.
 PHENOM
phenom.hu
A magazin 2010-ben indult, fiatalokhoz szóló, független kulturális portál.
Schiffer Miklós
Schiffer Style
A stílusos élet fontosságának hirdetése.
Török András
Simplicissimus
Olvasni jó, a könyvet továbbadni kúl.
Korábbi vendégíróink
Balázsi Dia & Peti 
My Little Melbourne Family
Mindegy honnan jössz, a lényeg, hogy tudd hová tartasz, és míg odaérsz, légy jobb minden nap.
 Ernyey Béla
Ernyey Béla
Színész
 Erőss Zsolt
Eross Zsolt
Hegymászó
 Fabricius Gábor
Fabricius Gabor
Head of Innovation
 Dr. Farkas András
Farkas András
biztosítóalapító
Gecser Ottó
gecserotto
A kisnyugdíjas ahol tud, segít.
Guld Péter
GuldPeter
Kaotikus életet élő, szentimentális motorkerékpár-őrült.
Hoffmann Petra
Petra
Ha pokolra jutsz, legmélyére térj: az már a menny. Mert minden körbe ér.
Kertész Bálint
Videographer @ 42BIT
Tizennégyszer láttam a Keresztapa-trilógiát.
 Lakatos Márk
Lakatos Mark
Stylist
 Lang Viktória
Lang Viktoria
Lakberendező
 Litkey Farkas
Litkey Farkas
Vitorlázó
Mei Mei
Mei Mei
Stylist
Obersovszky Gyula
Magánzó
Szinteld magad a világra, légy magasabb, mint az árja.
Trunkó Bence
Shadowriter
Az vagy, amit nézel.
Pályázott vendégíróink
Hegedűs Ágota
hegedusagota
Hegedűs Ágota
Somogyi Richard
somogyirichard
Grafikus, belsőépítész.
Tóth Olivér
totholiver
Creative Image Artist
Vécsei Rita Andrea
vecseiritaandrea
Büntetőbíró, majd mindenféle szöveg író.
 
Smile
Culture
Shop
Photo
Video
Ride
Art