Member of Group ›
Igenis lesz nyár!
Szombat a zene napja. Figyeljetek és hallgassatok minket.
 PHENOM
phenom.hu
A magazin 2010-ben indult, fiatalokhoz szóló, független kulturális portál.

Igenis lesz nyár!

A január végén megjelent, Úton című album után máris új számmal jelentkezett a Slow Village.

A Lesz nyárban közreműködik Perrin Soma és Balek MC, a számhoz tartozó videoklipet pedig Lippai Balázskészítette. Az új kislemez gyakorlatilag aznap elkészült, amikor DJ Slow (Zsigri Bálint) előállt az alappal, egy hónappal később pedig leforgott a videó is. Ez a dal egy új arcát mutatja a hiphop formációnak: talán első hallásra szokatlannak tűnhet az eddigi felvételektől, mégis teljesen a Slow Village-hez tartozik. A Lesz nyár közreműködői Perrin Soma és Balek MC; utóbbi már szerepelt a Slow Village idei nagylemezén is egy dalban, illetve ő alkotja WaTával (akinek legutóbbi remixéről itt írtunk) a Chaos Chips producer duót, amely DJ Slow-t segítette a véglegesítésnél. A maszter Dexter(Supersize Recording) munkáját dicséri. A videoklip a Karmatik Stúdióban forgott, a külső felvételek helyszínéül pedig a Velencei-tó szolgált, rendezője pedig Lippai Balázs volt.

Fotó: Lippai Balázs

A Lesz nyár kapcsán a dalban közreműködők az alábbi gondolatokat osztották meg:

Perrin Soma:

Gyakran előfordul a zenész haverkákkal, hogy “gyere, írunk egy új számot, amivel megváltjuk a világot.” Aztán beiszunk, és nem lesz az egészből semmi. Hasonlóan indult ez a projekt is, aztán egy remek kollaboráció alakult ki.

DJ Slow:

Nem volt bennem nagyjából semmi konkrétum, amikor elkezdtem írni az alapot. Az analóg szintik rázták ki a friss dallamtémát, amit a producergárda nagyon jól fogadott, és megtámogatta hangszereléssel. Soha nem látott zeneírói együttállás végterméke az alap, ami folyamatában nagyon jól idomult a készülő lírikához! Izgalmas projekt, amelybe mindannyian beletettük a rendhagyó tavasz untig eleget szimatolt szelét, a kánikula perzselő érzését, a világjárvány okozta feszült várakozást!

WaTa:

Egyik nap Balek MC hívott, hogy bedumálta magát egy Slow Village-trekkbe. Ha már így alakult, gondoltam, kicsit ráhúzunk egy Chaos Chips-es köntöst, és a szám végére az SV-től szokatlan, house-os, funkos, táncolós őrületet rakunk. Azért nyeltünk egy nagyot, mielőtt az első demót eldobtuk nekik, de egyöntetűen nagyon pozitív visszajelzést kaptunk az egész krútól.

Glsch:

A Lesz nyár az enyhítések utáni első stúdiózás alkalmával született meg, annak köszönhetően, hogy Balek MC maradt még egy sörre (és ez nem vicc). DJ ONE-AB és a Chaos Chips Music közös műhelyében készült a dal. Slow, visszaérkezve a „social distancingből”, hozott egy tucat beatet, Balek pedig mondta, hogy éppen bütykölt egy nótát, de marad még egy kicsit lazulgatni. Akkor vetett fel egy koncepciót is, amin éppen akkor gondolkodott, hogy minden sz**ság ellenére írni kéne egy dalt arról, hogy nem szabad elengedni a nyarat csak úgy, hiszen van egy csomó lehetőség, ami most is nyitott, és ezeket rohadtul semmi és senki nem veheti el tőlünk. Ezután együtt bütykölgettük tovább a beatet, majd Balek a nagy hegesztgetések közepette arccal a monitornak bemondta, hogy na erre még a Perrin vokálja, az de jó lenne.

Azonnal felhívtuk, és éppen két sarokkal odébb vett söröket a dohányboltban, aztán mondtuk, hogyha már így alakult, akkor ugorjon be – lesz sörünk is, vokálunk is. Öt perc múlva már Balek arra fordult meg, hogy a Perrin bent áll egy szatyorral a kezében a stúdióban. Aztán onnantól nem volt megállás, csináltuk a dalt. A klip teljes egészében Lippai Balázs munkája, akinek az Úton videóját is köszönhetjük. Balázs egy szuperhős, több napon át képes elviselni minket forgatás közben, sőt, az előző közös meló óta már igazi tagja lett a squadnak.

Csapat

 ArtHungry
arthungry.com
Független portfólió építő felület alkotóművészek és a vizuális művészetek iránt érdeklődők részére.
Kutvölgyi Pál
Blogger42
Írni, olvasni, fotózni és motorozni szeretek, számolni tudok.
 Marvin
Marvin Says
Kedvelem a jó kérdéseket. Néha fontosabbak, mint a válaszok.
 PHENOM
phenom.hu
A magazin 2010-ben indult, fiatalokhoz szóló, független kulturális portál.
Schiffer Miklós
Schiffer Style
A stílusos élet fontosságának hirdetése.
Török András
Simplicissimus
Olvasni jó, a könyvet továbbadni kúl.
Korábbi vendégíróink
Balázsi Dia & Peti 
My Little Melbourne Family
Mindegy honnan jössz, a lényeg, hogy tudd hová tartasz, és míg odaérsz, légy jobb minden nap.
 Ernyey Béla
Ernyey Béla
Színész
 Erőss Zsolt
Eross Zsolt
Hegymászó
 Fabricius Gábor
Fabricius Gabor
Head of Innovation
 Dr. Farkas András
Farkas András
biztosítóalapító
Gecser Ottó
gecserotto
A kisnyugdíjas ahol tud, segít.
Guld Péter
GuldPeter
Kaotikus életet élő, szentimentális motorkerékpár-őrült.
Hoffmann Petra
Petra
Ha pokolra jutsz, legmélyére térj: az már a menny. Mert minden körbe ér.
Kertész Bálint
Videographer @ 42BIT
Tizennégyszer láttam a Keresztapa-trilógiát.
 Lakatos Márk
Lakatos Mark
Stylist
 Lang Viktória
Lang Viktoria
Lakberendező
 Litkey Farkas
Litkey Farkas
Vitorlázó
Mei Mei
Mei Mei
Stylist
Obersovszky Gyula
Magánzó
Szinteld magad a világra, légy magasabb, mint az árja.
Trunkó Bence
Shadowriter
Az vagy, amit nézel.
Pályázott vendégíróink
Hegedűs Ágota
hegedusagota
Hegedűs Ágota
Somogyi Richard
somogyirichard
Grafikus, belsőépítész.
Tóth Olivér
totholiver
Creative Image Artist
Vécsei Rita Andrea
vecseiritaandrea
Büntetőbíró, majd mindenféle szöveg író.
 
Smile
Culture
Shop
Photo
Video
Ride
Art