Member of Group ›
Kolorádó 2019
Szombat a zene napja. Figyeljetek és hallgassatok minket.
 PHENOM
phenom.hu
A magazin 2010-ben indult, fiatalokhoz szóló, független kulturális portál.

Kolorádó 2019

A 2018-as, átütő sikerű fesztivál után idén június 19 és 22 közt negyedszerre is Kolorádóvá változik a budai Sztrilich Pál cserkészpark varázslatos erdeje.

A 2019-es felvonás Facebook-eseménye iránt már akkor is több mint 7000-en érdeklődtek, amikor még semmit nem lehetett tudni a fellépőkről. De most nincs többé titok: idén minden korábbinál erősebb névsort hoztak össze a szervezők.

Néhány napja már fű alatt kiderült, hogy a 2019-es Kolorádón ott lesz a Kurt Vile & The Violators. Az amerikai indie rockzene egyik legnagyobb alakjának június 21-i fellépése jó eséllyel a teljes idei magyarországi koncertnaptár csúcspontja lesz. A fesztivál másik két főfellépője egészen másfajta zenét játszva fog katartikus színpadi élményt nyújtani. Egyikük a nigériai Femi Kuti, aki The Positive Force nevű kísérőzenekarával érkezik. Kuti apja, Fela Kuti, az afrobeat legnagyobb alakjának együttesében tanulta a mesterséget, ma pedig már saját zenekarával is a kontinens legjelentősebb előadói közé tartozik. 

Yves Tumor 2018-as, Safe in the Hands of Love című lemeze minden valamirevaló évvégi listán előkelő helyen kapott helyet. A kísérleti elektronika felől közelítve számtalan műfajt kaméleonként váltogató amerikai zenész koncertje zsigerekig ható, feledhetetlen élményt fog nyújtani. Akárcsak a belga Cocaine Piss, akiknek mocskos, provokatív, hisztérikus punkrockja a dadaizmus legszebb hagyományait támasztja fel minden egyes fellépésükön. A popzenei spektrum másik végét az álomszerű popzenéjével Berlinből érkező multinacionális együttes, a Fenster képviseli.

Yves Tumor

Kolorádóban a kezdetek óta cél a falak lebontása, akár műfaji, akár földrajzi határok áthágásáról van szó. Idén különösen nagy szerep jut Afrika zenéjének. Bamba Pana & Makaveli Tanzánia hipersebességre kapcsolt házi műfaja, a singeli még nyersebb kivitelezését mutatja be. A tradicionális afrikai dalokat és a seggel talajérintős mai partibombákat közös nevezőre emelő ugandai DJ-sztár Kampire is jön táncoltatni. Az arab identitást új irányokból közelítő Deena Abdelwahed pedig a tunéziai undergroundból jutott el a Boiler Roomba, a Berghainba, a Fever Ray 2017-es albumára, most pedig végre Budapestre.

Az élő zenés koncertek mellett Kolorádó nagy erőssége hagyományosan az erős DJ-felhozatal, akiknek köszönhetően a buli mindig másnap reggelig tart. Az idei nevek közül a legnagyobb Ben UFO, akit nem véletlenül korunk egyik legkörberajongottabb DJ-je – közönség és a szaktársak felől egyaránt. Ő azon kevesek közé tartozik, akinek nincs másik karrierje producerként, hanem minden energiájával a nagyvárosi elektronikus tánczenék teljes spektrumát felvonultató DJ-fellépéseire koncentrál.

Ha nem ő csinálja a fesztivál legnagyobb buliját, arról csakis Call Super, a véresen komoly szettjeibe is játékosságot és meghökkentő hangokat csempésző brit producer tehet majd. A legkeményebb műsort az élő technólegenda Oliver Ho Broken English Club projektje szállítja le, amit a művész az abszurdista melodráma és a gonosz elektronika randevújaként jellemez, de hogy ne túl szögletes arccal váljunk el a tánctértől, arról a francia Umwelt édes-rozsdás analóg jövőképei gondoskodnak.

Az elektronikus tánczenék világában végre egyre nagyobb szerephez jutó nők Kolorádóban is nagyon fontosak. Jön a techno új dán-orosz sztárja, Anastasia Kristensen, az Angliában befutó olasz Elena Colombi és a berlini Tresor rezidense, a spanyol REKA is. Kolorádóba az elmúlt években odagyűlt a teljes magyar élmezőny, és ez idén is így lesz. Szabó Benedek és a Galaxisok, a Fran Palermo, a Middlemist Red és a Volkova Sisters mellett 2019-ben lesz egy egészen különleges fellépés is: tíz évvel annak megjelenése után a The Moog teljes egészében eljátsza Razzmatazz Orfeum című lemezét.

A fesztiválra 14.900 forintos, kedvezményes árú bérletek még február 17-ig kaphatók, amit 3.500 forintért táborjeggyel egészíthetnek ki a helyszínen sátorozni vágyók. A következő hetekben és hónapokban pedig érkezik a fesztivál teljes műsora: további fellépők és a mindig nagy hangsúlyt kapó művészeti programok.

Cocaine Piss

Csapat

 ArtHungry
arthungry.com
Független portfólió építő felület alkotóművészek és a vizuális művészetek iránt érdeklődők részére.
Kutvölgyi Pál
Blogger42
Írni, olvasni, fotózni és motorozni szeretek, számolni tudok.
 Marvin
Marvin Says
Kedvelem a jó kérdéseket. Néha fontosabbak, mint a válaszok.
 PHENOM
phenom.hu
A magazin 2010-ben indult, fiatalokhoz szóló, független kulturális portál.
Schiffer Miklós
Schiffer Style
A stílusos élet fontosságának hirdetése.
Török András
Simplicissimus
Olvasni jó, a könyvet továbbadni kúl.
Korábbi vendégíróink
Balázsi Dia & Peti 
My Little Melbourne Family
Mindegy honnan jössz, a lényeg, hogy tudd hová tartasz, és míg odaérsz, légy jobb minden nap.
 Ernyey Béla
Ernyey Béla
Színész
 Erőss Zsolt
Eross Zsolt
Hegymászó
 Fabricius Gábor
Fabricius Gabor
Head of Innovation
 Dr. Farkas András
Farkas András
biztosítóalapító
Gecser Ottó
gecserotto
A kisnyugdíjas ahol tud, segít.
Guld Péter
GuldPeter
Kaotikus életet élő, szentimentális motorkerékpár-őrült.
Hoffmann Petra
Petra
Ha pokolra jutsz, legmélyére térj: az már a menny. Mert minden körbe ér.
Kertész Bálint
Videographer @ 42BIT
Tizennégyszer láttam a Keresztapa-trilógiát.
 Lakatos Márk
Lakatos Mark
Stylist
 Lang Viktória
Lang Viktoria
Lakberendező
 Litkey Farkas
Litkey Farkas
Vitorlázó
Mei Mei
Mei Mei
Stylist
Obersovszky Gyula
Magánzó
Szinteld magad a világra, légy magasabb, mint az árja.
Trunkó Bence
Shadowriter
Az vagy, amit nézel.
Pályázott vendégíróink
Hegedűs Ágota
hegedusagota
Hegedűs Ágota
Somogyi Richard
somogyirichard
Grafikus, belsőépítész.
Tóth Olivér
totholiver
Creative Image Artist
Vécsei Rita Andrea
vecseiritaandrea
Büntetőbíró, majd mindenféle szöveg író.
 
Smile
Culture
Shop
Photo
Video
Ride
Art