Member of Group ›
Magas barna férfi fekete sisakban
Keddenként tegyetek egy túrát velünk. Két-, vagy több keréken.
Regős Dániel
The Dealer
A zene az se rossz, a zene az nagyon jó! Ezért csináljuk!

Magas barna férfi fekete sisakban

 

Egy kedves cimborám, Guld Péter személyes beszámolóját olvashatjátok, egy különleges alkalomról, mikor a magas barna férfi motorosbakancsra cserélte felemás cipőjét és fejére életében először, egy Ruby sisakot húzott. Következzen Péter írása vágatlanul, ha úgy tetszik a rendezői változat.

Magas barna férfi fekete sisakban

Magas barna férfi fekete sisakban

„Gyönyörűen sütött a nap. A pálmafák árnyjátékában lágyan fútta arcomat a forró itáliai szellő. Azt hittem álmodom, de mégsem. A gyönyörű Ruby ekkor lágyan megsimogatta arcom, tenyerével mintegy medret képezve belekapaszkodott a fejembe, a tarkóm irányából. A két kis párnácska egészen felduzzadt a nyomástól. Ruby-val Olaszországban a pálmafák alatt. Persze erről Signor Berlusconi mit sem tudott. Talán máig azon töri szegény fejét, hogy a kis fruska kivel töltötte azt a májusi napot.

Tyler Durden azt mondta – nem a munkád vagy, nem a pénztárcád és nem is a bankszámlád. Kivéve, ha Ruby sisakot készülsz vásárolni, mert ebben az esetben utóbbi kettőre igenis nagy szükséged lesz. A termék szinte fogalommá nőtte ki magát a sisak, valamint a divatpiacon egyaránt. Persze akadnak jó néhányan, akik még csak nem is hallottak róla, illetve lesznek olyanok is, akikben soha nem fog megmozgatni semmit.

Magas barna férfi fekete sisakban Zaetához közeledik

Magas barna férfi fekete sisakban Zaetához közeledik

Számukra jó hír, hogy a Ruby nem is kívánja őket megkeresni, így boldogan éldegélhetnek egymás mellett békében. Viszont azok számára, akik hajlandóak fizetni legkevesebb 520 Eurót egy nyitott bukóért, ez a brand maga a Kánaán. Egy biztos, ember nem ment el úgy mellettem, hogy meg nem tapogatta. Nézték, simizték, elvégre a Ruby ilyen. A fotós 5 perces gyönyörködését megszakítva, feltette a mennyibe kerül kérdést. Mondom mennyi, mire ő – de hát ez csak egy jet sisak, ez aránytalanul drága. Persze bizonyos értelemben neki is igaza van, valaki Louis Vuitton táskával utazik, én meg a világoskék sporttáskámmal. Mindkettőben elférnek a pulóverek, de az azonosság körülbelül ennyi és nem több. Jerome Coste, a sisak atyja pont ezen a ponton húzta meg a demarkációs vonalat.

Magas barna férfi fekete sisakban

Magas barna férfi fekete sisakban

Persze itt is, mint minden más híres termék esetében, létezik egy legenda, amely a hivatalos weblapon elolvasható. Jerome a vagabund francia formatervező 6 koponyasérülést követően úgy döntött, hogy megmenti a motorosok életét, és bukósisakot készít. Ötvözve eredeti szakmájával (designer) valami igazán trendi cuccot akart összehozni. A megvilágosodás 2001-ben köszönt rá, amikor egy japán motoros magazint lapozgatva teljesen beleszeretett a tokiói underground motoros arcokba, és retro öltözékükbe. Az irány adott volt. Ezt megelőzte még néhány év tapasztalat, amelyet a JT Racingnél (motokrossz ruházat gyártó cég) szerzett Kaliforniában, még a kilencvenes évek elején.  2004-ben Jerome levédette a Ruby nevet, majd elkezdett dolgozni a modellcsalád zászlóshajóját képviselő Pavillon fantázianevű bukón. 2006 októberében találkozott Jean-Etienne Prach-al, aki azóta a menedzsment részét viszi a „biznisznek”.

Magas barna férfi fekete sisakban

Magas barna férfi fekete sisakban

Időközben megérkezett még Steve Mcqueen szelleme és Jerome vintage motorok iránti mérhetetlen rajongása, amely csak tovább növelte a márka imázsát. Végül 2008-ban, Coste teljesen a divat felé vette az irányt, miután egy kortárs képzőművész házaspár (Eley Kishimoto), saját motívumaival látta el, mind a Pavillon, mind pedig az időközben piacra dobott Belvedere (rostéllyal ellátott változat) típuscsaládot. A modelleket a 2008-as divathét keretein belül mutatták be.

Ezt 2009-ben megfejelte még az örök fiatal, Chanel vezér Karl Lagerfeld, aki Tweed sisakot készített a Ruby számára, iPod zsebbel megfércelve. Alapára 1200 Euró, a plafon valahol 5000 környékén.

A fenti sorokból pontosan kiderül, hogy a Ruby cégismertető megmozdulásai oly remekre sikeredtek, hogy Keira Knightley-n és a felső tízezren kívül sokan még az árát sem merik megkérdezni. Így a kommunikáció bizonyos esetekben azt sugallja, Ruby-t nem mindenkinek kötelező viselni, Ruby után bizony vágyakozni kell, s majd ha kialakul a szükséges birtoklási vágy, úgyis megvásároljuk, hiszen az ára alig 100 Euróval több, egy azonos kategóriába sorolt Araitől, vagy Shoeitől. Ezen kívül, ha a Rubyra esik választásunk olyan menővé válunk, hogy még Miss Knightley vagy Karl Lagerfeld is csak elégedetten biccentene egyet.

Magas barna férfi fekete sisakban

Magas barna férfi fekete sisakban

De vajon szüksége van erre az utca motorosának, amennyiben nem a GQ címlapjára vágyik?

Pont ezt szerettem volna megtudni, amikor megkerestem Dánielt a hazai importőrt. Igen, a Ruby hivatalos magyar importőrét, akinek üzlete Pest bohém negyedével szemben, a Hercegprímás utca elején található. Ismerve a hazai szemléletet, importőrök ismeretlennek csak úgy használatra, nem igazán adnak terméket. Dániel ez alól kivételt képez, hiszen lezser eleganciával rámutatott a készletre, tessék választani, vigyed amelyiket akarod. Köpni nyelni nem tudtam, s mivel rettegtem, hogy bármi baja eshet szegény kobaknak, egy viszonylag alapmodellnek számító fekete Pavillon St. Germain-t vittem. Pár pillanattal később már ott loholtam az Andrássy úton kezemben  a vörös dobozzal. Otthon aztán karácsonyi ajándékával alvó gyerek módjára jobban áttanulmányoztam. Az általam viselt M-es méret ultrakönnyű a maga 950 grammjával. Mindez a szénszálas héjnak, valamint a repülőgépgyártásból származó technológia alkalmazásának köszönhető. Így arra a kérdésre- Vajon mennyire biztonságos a Ruby? – máris választ kaptunk, hiszen high-tech a köbön. A héj kialakítása is exkluzivitást sugall. A középen elhelyezkedő enyhe taréj, akár asszociálhat a gall kakasra is, de ebben az esetben nem hinném, hogy bármi ilyen vezérelte volna Jerome és barátai kezét. A körbeívelő króm szegély, a finoman kidolgozott báránybőr keresztirányú varrásokkal, mind a francia divatbuzéria legmagasabb színvonalát sugallják. A bordó bőr, a rubin alakú embléma, valamint a jobb-bal oldalon található két aprócska rubinvörös gomb akár a totális erekciót is okozhat.

Magas barna férfi fekete sisakban a Zaetán

Magas barna férfi fekete sisakban a Zaetán

A pillanat, amikor a szkeptikusok egy csoportja  elsöprő ováció közepette felteszi a kérdést – no de mennyire funkcionál az a sisak éles bevetés közben?

Magas barna férfi fekete sisakban Zaetán közeledik

Magas barna férfi fekete sisakban Zaetán közeledik

Bátran kijelenthetem, hogy jól, sőt remekül. A dupla D-gyűrűs zár, mint tudjuk, a legbiztonságosabb szerkezetek egyike, kényelmesnek botrányosan kényelmes és könnyű. A kifelé bőrt virító bélés, a fejrészen átvedlik Alcantara kelmévé. Erről annyit kell tudnunk, hogy a légáteresztő képessége lényegesen jobb, mint a bőrnek, így a fej és hajszerkezetünk nedvességtartalma vélhetően nem fog vetekedni James Brown-éval. Ez a gyakorlatban úgy nézett ki, hogy 30 fokban felvettem, talpig bőrben „bóhockodtam” körülbelül másfél órát, városban fel és le, fotóztunk, forgattuk a motort jobbra és balra, egyszóval nem nevezném egy klasszikus krúzolásnak. A végén a pólómból kicsavartam a vizet, a sisak bélése pedig alig volt nedves. A hajam egy kicsit jobban, de az ilyenkor megszokottól jóval elmaradt. Tulajdonképpen a baj az, hogy nem tudok negatívumot felhozni a Ruby ellen, pozitívumot meg felesleges, mert így is attól tartok, hogy elcsöppen a poszt végén szereplő pont. Bár ha még azt is elárulom, hogy mennyire cuki a két pici mikrofonnak tűnő levegőztető a tarkónk felett, valamint a felette látható retro patent édes, apró kártyát rejt, amelyre nevet és vércsoportot lehet írni, azt hiszem önök joggal megkövezhetnek. Hát tegyék én vállalom. Igaz, hogy ennyiért nagyon komoly full-face sisakot lehet vásárolni, de mint mondtam a Ruby nem erre hajaz. Hanem az olyan őrültekre, mint én, akik ennek ellenére is vásárolnának egyet, mert annyira gyönyörű.

Ruby Pavillon St.Germain

Ruby Pavillon St.Germain

A sisak belsejében, egy szárnnyal és fáklyával „megpimpelt” igen jó, „cickós” csaj látható, aki szerencsés utat kíván nekünk. Javaslom a Ruby tulajoknak, hogy minden használat után ellenőrizzék a lány meglétét. Ha mást nem is jelent, annyit biztos, hogy épségben megérkeztek.”

Csapat

 ArtHungry
arthungry.com
Független portfólió építő felület alkotóművészek és a vizuális művészetek iránt érdeklődők részére.
Kutvölgyi Pál
Blogger42
Írni, olvasni, fotózni és motorozni szeretek, számolni tudok.
 Marvin
Marvin Says
Kedvelem a jó kérdéseket. Néha fontosabbak, mint a válaszok.
 PHENOM
phenom.hu
A magazin 2010-ben indult, fiatalokhoz szóló, független kulturális portál.
Schiffer Miklós
Schiffer Style
A stílusos élet fontosságának hirdetése.
Török András
Simplicissimus
Olvasni jó, a könyvet továbbadni kúl.
Korábbi vendégíróink
Balázsi Dia & Peti 
My Little Melbourne Family
Mindegy honnan jössz, a lényeg, hogy tudd hová tartasz, és míg odaérsz, légy jobb minden nap.
 Ernyey Béla
Ernyey Béla
Színész
 Erőss Zsolt
Eross Zsolt
Hegymászó
 Fabricius Gábor
Fabricius Gabor
Head of Innovation
 Dr. Farkas András
Farkas András
biztosítóalapító
Gecser Ottó
gecserotto
A kisnyugdíjas ahol tud, segít.
Guld Péter
GuldPeter
Kaotikus életet élő, szentimentális motorkerékpár-őrült.
Hoffmann Petra
Petra
Ha pokolra jutsz, legmélyére térj: az már a menny. Mert minden körbe ér.
Kertész Bálint
Videographer @ 42BIT
Tizennégyszer láttam a Keresztapa-trilógiát.
 Lakatos Márk
Lakatos Mark
Stylist
 Lang Viktória
Lang Viktoria
Lakberendező
 Litkey Farkas
Litkey Farkas
Vitorlázó
Mei Mei
Mei Mei
Stylist
Obersovszky Gyula
Magánzó
Szinteld magad a világra, légy magasabb, mint az árja.
Trunkó Bence
Shadowriter
Az vagy, amit nézel.
Pályázott vendégíróink
Hegedűs Ágota
hegedusagota
Hegedűs Ágota
Somogyi Richard
somogyirichard
Grafikus, belsőépítész.
Tóth Olivér
totholiver
Creative Image Artist
Vécsei Rita Andrea
vecseiritaandrea
Büntetőbíró, majd mindenféle szöveg író.
 
Smile
Culture
Shop
Photo
Video
Ride
Art