Member of Group ›
Népvándorlás…
Vasárnap a stílusról és az életről esik szó. Life/Style.
Schiffer Miklós
Schiffer Style
A stílusos élet fontosságának hirdetése.

Népvándorlás…

 
Genf - Svájc „nem hivatalos” fővárosa

Genf - Svájc „nem hivatalos” fővárosa

Egy hete Genfben jártam, Svájc „nem hivatalos” fővárosában, ahol a francia nyelv használata mellett, a francia életérzés, a könnyed, fesztelen, de minőségi élet, szinte minden sarkon megélhető.

Genf legalább három dologról híres, a taváról, bankjairól és az itt vagy a környéken gyártott fantasztikus órákról, ez a város, a kézzel elkészített időmérők Mekkája, a Rolex, a Patek, Vacheron felíratok a belváros legszebb épületein büszkén hirdetik, a több száz éves tradíciót.

Számomra a város a kiváló minőségű szivart is jelenti, hiszen itt alapította meg a legendás Zino Davidoff  1911-ben fehér címkés márkáját, ami az én töretlen Genf tehát a pénz, a minőség és ez által részben a luxus svájci fellegvára is, a német nyelvű Zürich vagy Bern biztonságos és néha szürkécske nyugalmával szemben, itt lüktet az élet és a turizmus.

Hátizsák és Hermés

Hátizsák és Hermés

A város legfinomabb utcájában kaptam lencsevégre azt a pillanatot, amikor a Patek Philippe  épületből  kiáramló kínai turisták, szép libasorban – ahogy ezt otthon megtanulták – szabadidős turista cuccban nejlon hátizsákostul, beáramlottak a minőség megkérdőjelezhetetlen templomát jelképező Hermés butikba, egy kicsit nézelődni és vásárolni.

Ilyen bevonulást láttam már Zara vagy H&M óriásüzlet esetében, de a kifinomultságáról és elszabadult árairól ismert, a legek legeként számon tartott párizsi márka butikjába még soha. Mellbevágó a keleti emberek étvágya az igényes, a minőséget jelentő, a presztízst képviselő termékek iránt.

Egy átlag kínainak nyilván megfizethetetlen egy Hermés táska, vagy ruhatermék, de egy sál egy kisebb kiegészítő is örömet jelent nekik, mert ezen tárgyak által elérnek egy világba, birtokba vesznek egy szeletecske luxust, amire ők annyira vágynak…

Nekünk ezek a márkák egyfelől megszokottak, vagy egyáltalán nem ismertek, honfitársaink legtöbbje valószínűleg a Hermés hallatán arra a vállalatra gondolna, amelyik vetőmagot és kiváló más mezőgazdaságban hasznos termékeket forgalmazott, a Keletről jött ember az más, ők Európában járva sorra veszik mindazon márkákat, melyeket ismerni illik, mert számukra ez az egyik legmarkánsabb része annak az Európa képnek, ami bennük rólunk él. A hozzánk utazó legtöbb ottani embert legalább annyira érdeklik a világmárkák, a jól hangzó és ismert nevek, mint a múzeumok a tájak, a helyi tradíciók.

Hátizsák és Hermés

Hátizsák és Hermés

Hátizsák és Hermés, ezt a címet adhattam volna, a gondolataimnak, egy biztos, a kínai igények megjelenése jelentősen átírja majd a cégek gondolkodását és üzletpolitikáját, és leginkább az árait.

A fogyasztási cikkek presztízsének lényege éppen a nehezen elérhető birtoklásban, a különleges és ritka anyagokban, a dolgos és kézi megmunkálásban rejlik, ezekből nem áll bármennyi a rendelkezésre, hiszen éppen a „ritkaságuk” adja az értékük egyik lábát.

Mi lesz hát ezekkel a gyártókkal, többet termelnek, ami nem egyszerűen megoldható, vagy az új piaci étvágy miatt tovább emelik, európai embernek egyre inkább elfogadhatatlan és megmagyarázhatatlan áraikat, csupán egy Made in France, Made in Italy vagy Made by hand feliratra támaszkodva.

Lehet, hogy eljön majd az idő, amikor a dinamikus kelet viseli az eredeti termékeket és az általuk gyártott „másolatok” – amik valljuk be egyre jobbak – szolgálják ki  a vágyódó, de az új árakat kifizetni nem tudó európaiakat, nem is beszélve szűkebb pátriánkról…

Az új időszámítás, ezen a területen is elkezdődött… Tömeg a Hermés butikban.

Csapat

 ArtHungry
arthungry.com
Független portfólió építő felület alkotóművészek és a vizuális művészetek iránt érdeklődők részére.
Kutvölgyi Pál
Blogger42
Írni, olvasni, fotózni és motorozni szeretek, számolni tudok.
 Marvin
Marvin Says
Kedvelem a jó kérdéseket. Néha fontosabbak, mint a válaszok.
 PHENOM
phenom.hu
A magazin 2010-ben indult, fiatalokhoz szóló, független kulturális portál.
Schiffer Miklós
Schiffer Style
A stílusos élet fontosságának hirdetése.
Török András
Simplicissimus
Olvasni jó, a könyvet továbbadni kúl.
Korábbi vendégíróink
Balázsi Dia & Peti 
My Little Melbourne Family
Mindegy honnan jössz, a lényeg, hogy tudd hová tartasz, és míg odaérsz, légy jobb minden nap.
 Ernyey Béla
Ernyey Béla
Színész
 Erőss Zsolt
Eross Zsolt
Hegymászó
 Fabricius Gábor
Fabricius Gabor
Head of Innovation
 Dr. Farkas András
Farkas András
biztosítóalapító
Gecser Ottó
gecserotto
A kisnyugdíjas ahol tud, segít.
Guld Péter
GuldPeter
Kaotikus életet élő, szentimentális motorkerékpár-őrült.
Hoffmann Petra
Petra
Ha pokolra jutsz, legmélyére térj: az már a menny. Mert minden körbe ér.
Kertész Bálint
Videographer @ 42BIT
Tizennégyszer láttam a Keresztapa-trilógiát.
 Lakatos Márk
Lakatos Mark
Stylist
 Lang Viktória
Lang Viktoria
Lakberendező
 Litkey Farkas
Litkey Farkas
Vitorlázó
Mei Mei
Mei Mei
Stylist
Obersovszky Gyula
Magánzó
Szinteld magad a világra, légy magasabb, mint az árja.
Trunkó Bence
Shadowriter
Az vagy, amit nézel.
Pályázott vendégíróink
Hegedűs Ágota
hegedusagota
Hegedűs Ágota
Somogyi Richard
somogyirichard
Grafikus, belsőépítész.
Tóth Olivér
totholiver
Creative Image Artist
Vécsei Rita Andrea
vecseiritaandrea
Büntetőbíró, majd mindenféle szöveg író.
 
Smile
Culture
Shop
Photo
Video
Ride
Art