Member of Group ›
New Žagar single & Facebook App!
Szombat a zene napja. Figyeljetek és hallgassatok minket.
Regős Dániel
The Dealer
A zene az se rossz, a zene az nagyon jó! Ezért csináljuk!

New Žagar single & Facebook App!

 
Zságer Balázs - a fotót Dobos Tamás készítette

Zságer Balázs - a fotót Dobos Tamás készítette

2002-ben a Local Broadcast című albummal egy meghatározó zenei világ vált ismertté Európa közepén, Žagar néven, és kezdte meg a rock, a trip- hop és az elektronikus tánczenék különös elegyével stílusteremtő útját. Az első nagylemezt követően, (amelyet a Wan2 magazin minden idők legfontosabb 50 magyar lemeze közé sorolt) 2004-ben a Szezon c. film zenei anyagát hordozó Eastern Sugar lemez lendített ismét a zenekar sikerein. 2009-ben a német Mole Listening Pearls gondozásában világszerte megjelent a csapat legutóbbi nagylemeze, a Cannot Walk Fly Instead, amelyről a Wings of Love c. dal számos európai rádió és az MTV Top listáján is sikerrel szerepelt.

Ismert fesztiválok állandó visszatérői. Az országhatáron túl játszottak már Angliában, Ausztriában, Németországban, Hollandiában, Olaszországban, Görögországban, Lengyelországban, Szlovákiában, Csehországban és Oroszországban is. Az MTV European Music Awards – Best Local Act kategóriájában már kétszer jelölték a csapatot. A Depeche Mode Universe 2009 turnéjának budapesti állomására a Žagar zenekart választotta előzenekarának. A fellépések mellett számos filmben, illetve TV-sorozatban is hallhatóak a zenéik. A zenekart jelenleg Magyarország egyik legütőképesebb exportcikkének tartják. Már harmadik számuk kerül be az amerikai CSI helyszínelők című sorozatba. Alkalmanként olyan vendégszereplők közreműködésével hoznak új áramlatokat, mint az Underground Divas formáció külön-külön is elismert énekesnői. A velük készített szám a Wings of Love 15000 dal közül második lett az amerikai International Songwriters Competiton döntőjében, amelyen többek között Tom Waits, Robert Smith, Nelly Furtado és Jerry Lee Levis zsűrizett. Számaikat olyan producerek remixelték, mint a német electro színtér egyik legismertebb producer-duója, a Moonbootica, a brisztoli dubstep meghatározó alakja, Cottonmouth, a német techno egyik úttőrője, Terry Lee Brown Junior, vagy az angol NME újságíró/DJ Goldierocks.

Egy-két vélemény a nemzetközi zenei színtér prominens személyiségeitől:

„Genius electronic band from Eastern Europe. Žager is a cool guy, but on the stage he becomes fucking nuts!“ Alan McGee (Creation Records / Poptones UK)

„Wings of Love is a lovely track, really like it!” Laurent Garnier

„Žagar is a great band, Wings of Love is an awesome track!” Pedro Winter aka Busy P (Ed Banger)

Žagar egy állandóan alakuló, megújulni képes, mégis alapvetően felismerhető, azonosítható hangzásvilágot hordoz, ezáltal a zenei piacon, és tágabban véve a kulturális környezetben mindig az érdeklődés középpontjában mozgó zenekar. Nem véletlen, hogy a zenével foglalkozó kiemelt jelentőségű médiumok mellett ma már olyan szélesebb körben ismert fórumok szereplőiként is viszontlátjuk őket, mint a Népszabadság, HVG, Marie Claire, Glamour, Hamu és Gyémánt, M1, Duna TV, RTL Klub, TV2.

Žagar már a kezdetektől nagy hangsúlyt fektetett a közösségi médiumokban való aktív jelenlétre. Több, mint 28.000 rajongóval a Facebook-on, és közel 3 millió lejátszással a Youtube-on, az egyik legismertebb magyar előadó a közösségi médiumok felhasználói körében.

Zagar Space Medusa single - coming soon

Žagar Space Medusa single - coming soon

Ezen a felületek egyikén – egészen pontosan a Facebookon – készül csapást mérni Žagar legújabb debütáló zeneszámával, amit csak a Spce Medusa alkalmazás segítségével lesz lehetőségünk meghallgatni. Az alkalmazásban egy „audioplayer” vár a userre, amelyben a szám egy mátrixban látszódik, és külön lehet megosztani az egyes beateket (lábdob, szinti, fúvósok, vokál, stb). Így pár ezer megosztás szükségeltetik majd ahhoz, hogy a szám lejátszásra kerülhessen. Minden lefoglalt sample darabhoz tartozik egy felhasználó, ami azonnal post-olódik az üzenofalán. Amennyiben a szám összes részlete megosztásra kerül, a szám meghallgathatóvá válik.

Az ötlet szerintem zseniális, az applikáció már fogadja a felhasználókat, vagyis csak idő kérdése, hogy mikor hallgathatjuk meg elsőként a most még beatekre szaggatott Space Medusa singel-t.

Csapat

 ArtHungry
arthungry.com
Független portfólió építő felület alkotóművészek és a vizuális művészetek iránt érdeklődők részére.
Kutvölgyi Pál
Blogger42
Írni, olvasni, fotózni és motorozni szeretek, számolni tudok.
 Marvin
Marvin Says
Kedvelem a jó kérdéseket. Néha fontosabbak, mint a válaszok.
 PHENOM
phenom.hu
A magazin 2010-ben indult, fiatalokhoz szóló, független kulturális portál.
Schiffer Miklós
Schiffer Style
A stílusos élet fontosságának hirdetése.
Török András
Simplicissimus
Olvasni jó, a könyvet továbbadni kúl.
Korábbi vendégíróink
Balázsi Dia & Peti 
My Little Melbourne Family
Mindegy honnan jössz, a lényeg, hogy tudd hová tartasz, és míg odaérsz, légy jobb minden nap.
 Ernyey Béla
Ernyey Béla
Színész
 Erőss Zsolt
Eross Zsolt
Hegymászó
 Fabricius Gábor
Fabricius Gabor
Head of Innovation
 Dr. Farkas András
Farkas András
biztosítóalapító
Gecser Ottó
gecserotto
A kisnyugdíjas ahol tud, segít.
Guld Péter
GuldPeter
Kaotikus életet élő, szentimentális motorkerékpár-őrült.
Hoffmann Petra
Petra
Ha pokolra jutsz, legmélyére térj: az már a menny. Mert minden körbe ér.
Kertész Bálint
Videographer @ 42BIT
Tizennégyszer láttam a Keresztapa-trilógiát.
 Lakatos Márk
Lakatos Mark
Stylist
 Lang Viktória
Lang Viktoria
Lakberendező
 Litkey Farkas
Litkey Farkas
Vitorlázó
Mei Mei
Mei Mei
Stylist
Obersovszky Gyula
Magánzó
Szinteld magad a világra, légy magasabb, mint az árja.
Trunkó Bence
Shadowriter
Az vagy, amit nézel.
Pályázott vendégíróink
Hegedűs Ágota
hegedusagota
Hegedűs Ágota
Somogyi Richard
somogyirichard
Grafikus, belsőépítész.
Tóth Olivér
totholiver
Creative Image Artist
Vécsei Rita Andrea
vecseiritaandrea
Büntetőbíró, majd mindenféle szöveg író.
 
Smile
Culture
Shop
Photo
Video
Ride
Art