Member of Group ›
Szécsi Böbe új EP-je
Szombat a zene napja. Figyeljetek és hallgassatok minket.
 PHENOM
phenom.hu
A magazin 2010-ben indult, fiatalokhoz szóló, független kulturális portál.

Szécsi Böbe új EP-je

Premier! Színek által lefestett élethelyzetek hangulatzenére hangolva.

Szécsi Böbe szólóprojektje 2019 májusában indult útjára a Dïe című balladával, szeptemberben pedig a Lovesïckkel folytatódott egy videóklip formájában. Azóta BÖBE több sikert is magáénak tudhat: a Lovesïcket több portál is 2019 legjobb dalai közé sorolta, a 2020-as Glamour Women Of The Yearkapcsán pedig az Év énekesnőjének jelölték. A Scale Of Tones EP-t alább egyben is meghallgathatjátok! Az énekesnő debütáló EP-je a Scale Of Tones nevet kapta, és az eddig megjelent dalokon felül két új számot tartalmaz, a régiek pedig új maszterelést kaptak a Gainlab Studios által, így valamelyest új formában hallhatóak a kislemezen.

Ez a négy szerzemény más-más élethelyzetet ábrázol, ezekhez pedig tartozik egy-egy szín, ami az énekesnő számára az adott dal hangulatát és érzelmi világát tükrözi. A projekthez erősen kötődik a divat is, így az EP-hez készült fotó sorozatban BÖBE kedvenc hazai tervezőinek darabjait viseli, az adott számhoz passzoló színekben.

Dïe

„A Dïe-t egy mérgező párkapcsolatról írtam. Egy olyan élethelyzetet fest le, amiben azt érezzük, hogy egy ördögi körforgásba kerültünk, amiből egyszerűen képtelenek vagyunk kiszállni. Ehhez a témához a piros színt választottam, mert számomra a veszélyt és a haragot jelenti, amit egy ilyen helyzetben számtalanszor érezhetünk. Ezt még évekkel ezelőtt írtam zongorán, majd elkészítettem hozzá egy demó hangszerelést, amelyet a Londonban élő, francia származású William Robertsonnal, majd Kosztyu Jánossal véglegesítettünk.”

ZIA

Lovesïck

„A Lovesïck egy boldog szerelmi időszakot elevenít meg, amelyben szárnyalunk a boldogságtól, és úgy érezzük, végre megtaláltuk az igazit. A szám színe a lila, utalva arra a bizonyos lila/rózsaszín ködre, amelyet akkor érzünk, amikor valakibe fülig belezúgunk. Ez egy frissebb szerzeményem, nagyjából egy éve írtam, és a hangszerelés demóját is én raktam össze, amit aztán Koczák Péter, azaz Mongoosefejlesztett tökéletesre, illetve olyan karakteres elemekkel egészítette ki, amelyeknek köszönhetően a mai formájában hallható.”

Ruha: AMood

Hold Her Tïghter

„Ez a dal – ha lehet ilyet mondani – talán a kedvencem az EP-ről, annak ellenére, hogy ez az egyetlen olyan, amit nem az én tapasztalataim és élményeim alapján írtam. Gyakran ihletnek meg a környezetemben zajló események, és ennél is pontosan ez történt. Sok szerzemény született már a “megcsalt félről” egy szerelmi háromszögben, én viszont szerettem volna a harmadik személy szemszögéből írni egyet, ez a Hold Her Tïghter, amelyhez a sárga színt társítottam. Számomra ez az árnyalat a féltékenységet és az irigységet szimbolizálja, ami erőteljesen jelen van egy ilyen szituációban. Még jó pár évvel ezelőtt szereztem zongorán, ám a hangszerelés és a mix Garay AnnaElzamunkája. Nagyon örülök, hogy vele dolgozhattam, mert ez volt az, aminek a hangszerelésére nem volt konkrét ötletem, de ő egyből eltalálta, hogy mi lenne a jó irány. A számot Eőry Attila és Kanizsa Georgina vokáljai színesítik.”

Ruha: Daubner Anna

Beautïful Hurrïcane

„Az EP utolsó darabja egy pörgősebb szerzemény, amely hangszerelésében is kitűnik a többi közül, így egy igazi “kakukktojásnak” számít. Ez számomra egy rizikósabb darab, ahol kiléptem a komfortzónámból, AnnaElzával – aki ezt a dalt is producerelte – kísérletezgettünk különféle hangzásokkal, aminek az eredménye egy olyan szám lett, amelyre simán táncra lehet perdülni. A Beautïful Hurrïcane-t egy plátói szerelem ihlette, amin azt gondolom, mindannyiunknak volt már “szerencsénk” átesni. Ez a kezdeti időszakot írja le, amikor naivan beleesünk valakibe, tudván, hogy reménytelen a dolog. Erről az élethelyzetről eszembe jutottak a tornádóvadászok, akik akkor is közel férkőznek egy természeti katasztrófához, mikor tudják, hogy nagyon veszélyes számukra, innen jött a címe is. A kék szín ebben nem az érzelmi háttérre utal, sokkal inkább a plátói szerelmünk képi metaforájára, tehát a hurrikánra és a viharra.”

Ruha: Alma Vetlényi

BÖBE EP-je az énekesnő elmúlt éveinek lenyomata. Következő lépésként a projekt élő felállásának megalkotása és egy nagylemez elkészítése a célja, ám addig is halljuk a Scale Of Tones dalait!

Fotók: Daria Criss
Smink: Bíró Alíz
Ékszer: NASHA

Csapat

 ArtHungry
arthungry.com
Független portfólió építő felület alkotóművészek és a vizuális művészetek iránt érdeklődők részére.
Kutvölgyi Pál
Blogger42
Írni, olvasni, fotózni és motorozni szeretek, számolni tudok.
 Marvin
Marvin Says
Kedvelem a jó kérdéseket. Néha fontosabbak, mint a válaszok.
 PHENOM
phenom.hu
A magazin 2010-ben indult, fiatalokhoz szóló, független kulturális portál.
Schiffer Miklós
Schiffer Style
A stílusos élet fontosságának hirdetése.
Török András
Simplicissimus
Olvasni jó, a könyvet továbbadni kúl.
Korábbi vendégíróink
Balázsi Dia & Peti 
My Little Melbourne Family
Mindegy honnan jössz, a lényeg, hogy tudd hová tartasz, és míg odaérsz, légy jobb minden nap.
 Ernyey Béla
Ernyey Béla
Színész
 Erőss Zsolt
Eross Zsolt
Hegymászó
 Fabricius Gábor
Fabricius Gabor
Head of Innovation
 Dr. Farkas András
Farkas András
biztosítóalapító
Gecser Ottó
gecserotto
A kisnyugdíjas ahol tud, segít.
Guld Péter
GuldPeter
Kaotikus életet élő, szentimentális motorkerékpár-őrült.
Hoffmann Petra
Petra
Ha pokolra jutsz, legmélyére térj: az már a menny. Mert minden körbe ér.
Kertész Bálint
Videographer @ 42BIT
Tizennégyszer láttam a Keresztapa-trilógiát.
 Lakatos Márk
Lakatos Mark
Stylist
 Lang Viktória
Lang Viktoria
Lakberendező
 Litkey Farkas
Litkey Farkas
Vitorlázó
Mei Mei
Mei Mei
Stylist
Obersovszky Gyula
Magánzó
Szinteld magad a világra, légy magasabb, mint az árja.
Trunkó Bence
Shadowriter
Az vagy, amit nézel.
Pályázott vendégíróink
Hegedűs Ágota
hegedusagota
Hegedűs Ágota
Somogyi Richard
somogyirichard
Grafikus, belsőépítész.
Tóth Olivér
totholiver
Creative Image Artist
Vécsei Rita Andrea
vecseiritaandrea
Büntetőbíró, majd mindenféle szöveg író.
 
Smile
Culture
Shop
Photo
Video
Ride
Art