Member of Group ›
Távirányító turmix
Szerdánként a design „titkaiba" avatunk be Titeket. Wow!
Regős Dániel
The Dealer
A zene az se rossz, a zene az nagyon jó! Ezért csináljuk!

Távirányító turmix

 
csak a Beo4 a többi mehet a levesbe

csak a Beo4 a többi mehet a levesbe

Az egy mindenkiért, mindenki egyért szellemében létrehozott távirányító nem más, mint a Beo4. Született 1994-ben, azóta keveset változott, ugyan 2 éve kapott némi „ráncfelvarrást”, de valójában ugyanazt a terméket tartjuk csaknem 20 éve kezünkben, amelyet anno David Lewis megálmodott. Az elmúlt három évtizedben nem készült olyan Bang & Olufsen kegyszer, amivel ne értene szót és ne tudnánk segítségével akaratunkat ráerőltetni. Teljesen mindegy, hogy lejátszót, televíziót, hangsugárzót, vagy akár nem B&O eszközt akarunk vezérelni de a világítási körök és a motorizált redőnyök sem jelentenek akadályt.

1994-ben született a Beo4

1994-ben született a Beo4

Hogy mitől ennyire jó? Miért nem kellett rajta változtatni? Elég egyszer kézbe fogni és minden kérdésre megkapjuk a választ. Feltűnően nehéz, de valamiért mégis jól esik a súlya, komoly dolog, gondolja elsőre a kíváncsi szemlélő. A gombok körüli alumínium borítás sem véletlen, a fém mindig kellemesen hűvös, sosem fog a kezünk ráizzadni a távirányítóra, akármennyit is szorongatjuk. A jóleső túlsúly után észleljük a kijelzőt, ami mindig az éppen vezérelni kívánt eszköz nevét jeleníti meg, és itt jön a trükk, mert teljesen mindegy, hogy mit vezérlünk, a fő funkció parancsok mindig ugyanazok. Ezt úgy kell elképzelni, hogy ha egyszer a felső traktusból kiválasztottuk a vezérelendő eszköz becenevét, onnantól kezdve csak a hüvelykujjunkkal operálunk, és ráadásul kényelmesen, mindig ugyanazon a területen. Ez az, amit könnyen elsajátítunk, hamar válunk profi vak-navigálóvá és már egy teljesen sötét szoba sem jelent akadályt, függetlenül attól, hogy éppen csatornát akarunk váltani, vagy hangerőt növelni, vagy forgatni a motorosan forgatható televíziónkat. A legfontosabb menüpontok mindig felszínen vannak, és ha mélyebbre akarunk merülni, akkor ott van a „list” gomb, amivel egy-egy eszközhöz tartozó további, gyakorlatilag megszámolhatatlan funkció felett rendelkezhetünk.

20 éve változatlan forma

20 éve változatlan forma

Ami megint csak meglepő, hogy milyen hosszú időre tervezték, volt már a kezemben csaknem 18 éve kifogástalanul működő Beo4-es, ami azért kevés gyártó kiváltsága. Elemcserére is ritkán kerül sor, felhasználás intenzitásától függően akár 4 évet is átvészelhetünk anélkül, hogy a Duracell nyulak burkolatát feszegetnénk, és ehhez még csak nem is szükséges valamiféle takarékos üzemmódban használnunk. A fejlesztés során egészen extrém szituációkban tesztelték előbb a prototípust majd a végleges távirányítót: egy ügyetlen robot kezébe helyezték, ami/aki napi 24 órában mást se csinált, csak a földre ejtette úgy jó egy méter magasságból, Isten tudja, hogy ez hány földhöz vágást jelent összességében, de a Beo4 az összes becsapódást túlélte olyannyira, hogy még csak kijelzője sem rebbent. Már ez önmagában elegendő lenne, hogy tudjuk, bírni fogja a strapát, de még olyan hosszútávon felületét károsító anyagok hatásaira is tesztelték, mint a kézkrém, amikor ezt először láttam a gyárban, akkor értettem meg, hogy mit jelent alaposnak lenni. A lényeg, hogy frissen bekrémezett ragacsos kezünk sem tud kárt tenni benne, nem fognak megkopni a felületek, nem tűnnek el a feliratok a gombokról.

a Beo4 legnagyobb erénye, hogy tényleg csak egy kell belőle

a Beo4 legnagyobb erénye, hogy tényleg csak egy kell belőle

Mindezen túl, a Beo4 legnagyobb erénye, hogy tényleg csak egy kell belőle, miután bármilyen más gyártótól származó terméket is tudunk vele vezérelni. Nem lesz a szemnek olyannyira csúnya távirányító hadsereg (ismerős látkép?) a nappalink asztalán, csak a Beo4, a többi mehet a levesbe vagy a turmixba.

Csapat

 ArtHungry
arthungry.com
Független portfólió építő felület alkotóművészek és a vizuális művészetek iránt érdeklődők részére.
Kutvölgyi Pál
Blogger42
Írni, olvasni, fotózni és motorozni szeretek, számolni tudok.
 Marvin
Marvin Says
Kedvelem a jó kérdéseket. Néha fontosabbak, mint a válaszok.
 PHENOM
phenom.hu
A magazin 2010-ben indult, fiatalokhoz szóló, független kulturális portál.
Schiffer Miklós
Schiffer Style
A stílusos élet fontosságának hirdetése.
Török András
Simplicissimus
Olvasni jó, a könyvet továbbadni kúl.
Korábbi vendégíróink
Balázsi Dia & Peti 
My Little Melbourne Family
Mindegy honnan jössz, a lényeg, hogy tudd hová tartasz, és míg odaérsz, légy jobb minden nap.
 Ernyey Béla
Ernyey Béla
Színész
 Erőss Zsolt
Eross Zsolt
Hegymászó
 Fabricius Gábor
Fabricius Gabor
Head of Innovation
 Dr. Farkas András
Farkas András
biztosítóalapító
Gecser Ottó
gecserotto
A kisnyugdíjas ahol tud, segít.
Guld Péter
GuldPeter
Kaotikus életet élő, szentimentális motorkerékpár-őrült.
Hoffmann Petra
Petra
Ha pokolra jutsz, legmélyére térj: az már a menny. Mert minden körbe ér.
Kertész Bálint
Videographer @ 42BIT
Tizennégyszer láttam a Keresztapa-trilógiát.
 Lakatos Márk
Lakatos Mark
Stylist
 Lang Viktória
Lang Viktoria
Lakberendező
 Litkey Farkas
Litkey Farkas
Vitorlázó
Mei Mei
Mei Mei
Stylist
Obersovszky Gyula
Magánzó
Szinteld magad a világra, légy magasabb, mint az árja.
Trunkó Bence
Shadowriter
Az vagy, amit nézel.
Pályázott vendégíróink
Hegedűs Ágota
hegedusagota
Hegedűs Ágota
Somogyi Richard
somogyirichard
Grafikus, belsőépítész.
Tóth Olivér
totholiver
Creative Image Artist
Vécsei Rita Andrea
vecseiritaandrea
Büntetőbíró, majd mindenféle szöveg író.
 
Smile
Culture
Shop
Photo
Video
Ride
Art