Member of Group ›
Automotive kezdetek
Szerdánként a design „titkaiba" avatunk be Titeket. Wow!
Regős Dániel
The Dealer
A zene az se rossz, a zene az nagyon jó! Ezért csináljuk!

Automotive kezdetek

 
Bang & Olufsen a fedélzeten

Bang & Olufsen a fedélzeten

Automotive-nak becézik a Bang&Olufsen háza táján az autóhifi hangzással foglalkozó részleget. Nem is olyan régen, alig 10 éve még csak nem is léteztek, az egész egy hirtelen jött ötletből indult. Sok más audiotechnikával foglalkozó gyártó már réges-régen elfoglalta saját jól megérdemelt bástyáját az autóiparban, viszont ha szabad így fogalmazzak, hőn szeretett márkámról, kicsit későn ébredtek. Lemaradásukat behozandó elindították a szóban forgó részleget, mindösszesen 2 embert delegáltak a feladatra, hogy kezdjék el nulláról az egészet. Micsoda tervek! Kézzelfogható termék nélkül „csupán” a Bang & Olufsen filozófiáját bemutató prezentációval indultak útjukra és porszívóügynökként időpontokat egyeztetve kopogtattak ismeretlen-ismerős autógyártók igazgatói ajtaján. Mondanom sem kell, hogy nem jártak különösebb sikerrel, még a prémium autógyártók sem értették, hogy mit keresne egy ennyire prémium márka az ő fedélzetükön és különben is jó az ami van, és ugyan ki volna képes megfizetni a dán csodát. Hozzáteszem, az első körös tárgyalások során az Audi-val jutottak legmesszebbre, de a kereskedelmi vezetők még mindig nem láttak benne fantáziát, leginkább a befektetett energiájukat nem látták megtérülni, mert ugye az extra-lista csak akkor érdekes, ha nem csupán a vásárlók 1%-a ikszel boldogan, hogy egy ilyet még szeretnék, és ők bizony ezt feltételezték.

az első Audi A8 Bang & Olufsen hangrendszerrel a fedélzeten

az első Audi A8 Bang & Olufsen hangrendszerrel a fedélzeten

Bármennyire is volt összerakva jól a prezentáció, hiába tűnt elegendő muníciónak, értelemszerűen, képtelen volt megmutatni, hogy mire lenne képes a B&O gördülő kerekeken. Utolsó és legelszántabb próbaként, pontosan úgy tettek, ahogy tesznek a mai napig az autóhifi örültek, egyszerűen fognak egy autót és átépítik legjobb tudásuk és a rendelkezésre álló költségvetés szerint. A duó magasra tette a lécet, mert sikerült igen nagy keretet jóváhagyatniuk és vásároltak egy nullkilométeres A8-as Audit, hogy nekilássanak az átalakításnak. Hosszas munka volt, majd 2évig tartott és ezalatt a prezentációkkal nem is igazán foglalkoztak, abban bíztak, hogy a végeredmény túlszárnyal minden power point dokumentumot és a rideg kereskedelmi vezetők is másként vélekednek majd, ha nem csak a számokra, hanem végre a fülükre is hallgatnak.

Struer és Ingolstadt összefogott

Struer és Ingolstadt összefogott

Mivel alapvetően nem egy kudarc esetéről terveztem beszámolni, innen már feltételezhető, hogy a két dán legény sikerrel járt. Nem is kis sikerrel! Míg ők két esztendőt töltöttek azzal, hogy a lehető legjobb hangrendszert tudják létrehozni az A8-ban, addig az ingolstadti gyár élére új igazgatót Dr martin Winterkorn-t nevezték ki. Elkészültek a demó autóval, évekkel korábban szerzett tapasztalatukat újra bevetve, ismét időpontokért kuncsorogtak, értelemszerűen először az Audit kezdték bombázni. Kérésükre a megszokottnál sokkal hamarabb kaptak pozitív választ, miszerint az új igazgató várja őket. Izgatottan, tele motivációval indultak életük egyik legígéretesebb útjukra, lábon vitték az autót, benne a csoda hifivel, addigi megfeszített munkájuk legnagyobb gyümölcsét tervezték leszakítani. Noha még a találkozó szerevezésének fázisában elárulták, hogy demó eszközzel készülnek, bánatukra az igazgatóval nem a parkolóban, hanem annak rendje és módja szerint, saját irodájában találkoztak. Kezet ráztak, bemutatkoztak, majd az igazgató visszakérdezett: tényleg maguk érkeztek a Bang&Olufsen-től? Igen, uram! – hangzott el büszkén válaszuk. Mire az igazgató újra a kezét nyújtotta feléjük és hozzátette: uraim, alig várom, hogy az autóinkba bekerüljenek az önök rendszerei! Csapjunk bele! Kettős érzés lett úrrá rajtuk, gyümölcs a kosárban, feladat végrehajtva, de hát még csak nem is demóztak… Meglepett arccal szorították nagy hatalmú megrendelőjük kezét és motyogva köszönték meg a nekik szavazott bizalmat, akiről csak később tudták meg, hogy maga Winterkorn is Bang&Olufsen felhasználó, mi több rajongó! Természetesen megtartották a demózást is, a következő A8 modellben már meg is jelent az első Bang & Olufsen Advanced Sound System, ami gyorsan ki is vívta a szakma elismerését, olyannyira, hogy 2008-ban a legjobb autóhifi márkának választották és a következő években sem tudták másnak ítélni a díjat.

Bang & Olufsen Advanced Sound System

Bang & Olufsen Advanced Sound System

Az eltelt nyolc év hihetetlen progressziót mutatott, az egykor létrehozott 2 fős részleg, majd 100 fősre duzzadt, és időközben az Audi-n túl (itt már a teljes modellpalettát lefedték) újabb és újabb autógyártók csatlakoztak. Második volt a sorban az Aston Martin és nemrégiben csatlakozott a Mercedes AMG és a BMW is. Ma már a Bang & Olufsen teljesen árbevételének több mint egyötödét az Automotive-nak köszönheti, és amire senki sem számított, hogy míg kezdetben az otthoni hangrendszerek fejlesztése során szerezett tapasztalatokat ültették át az autókba addig ma már egy-egy új otthoni hangsugárzó az Automotive által kifejlesztett technikákat alakalmazza. És ne feledjük a rideg matekosokat sem, minden második Audit Bang & Olufsen hangrendszerrel felszerelve adnak át újdonsült, minden bizonnyal boldog tulajdonosának.

Csapat

 ArtHungry
arthungry.com
Független portfólió építő felület alkotóművészek és a vizuális művészetek iránt érdeklődők részére.
Kutvölgyi Pál
Blogger42
Írni, olvasni, fotózni és motorozni szeretek, számolni tudok.
 Marvin
Marvin Says
Kedvelem a jó kérdéseket. Néha fontosabbak, mint a válaszok.
 PHENOM
phenom.hu
A magazin 2010-ben indult, fiatalokhoz szóló, független kulturális portál.
Schiffer Miklós
Schiffer Style
A stílusos élet fontosságának hirdetése.
Török András
Simplicissimus
Olvasni jó, a könyvet továbbadni kúl.
Korábbi vendégíróink
Balázsi Dia & Peti 
My Little Melbourne Family
Mindegy honnan jössz, a lényeg, hogy tudd hová tartasz, és míg odaérsz, légy jobb minden nap.
 Ernyey Béla
Ernyey Béla
Színész
 Erőss Zsolt
Eross Zsolt
Hegymászó
 Fabricius Gábor
Fabricius Gabor
Head of Innovation
 Dr. Farkas András
Farkas András
biztosítóalapító
Gecser Ottó
gecserotto
A kisnyugdíjas ahol tud, segít.
Guld Péter
GuldPeter
Kaotikus életet élő, szentimentális motorkerékpár-őrült.
Hoffmann Petra
Petra
Ha pokolra jutsz, legmélyére térj: az már a menny. Mert minden körbe ér.
Kertész Bálint
Videographer @ 42BIT
Tizennégyszer láttam a Keresztapa-trilógiát.
 Lakatos Márk
Lakatos Mark
Stylist
 Lang Viktória
Lang Viktoria
Lakberendező
 Litkey Farkas
Litkey Farkas
Vitorlázó
Mei Mei
Mei Mei
Stylist
Obersovszky Gyula
Magánzó
Szinteld magad a világra, légy magasabb, mint az árja.
Trunkó Bence
Shadowriter
Az vagy, amit nézel.
Pályázott vendégíróink
Hegedűs Ágota
hegedusagota
Hegedűs Ágota
Somogyi Richard
somogyirichard
Grafikus, belsőépítész.
Tóth Olivér
totholiver
Creative Image Artist
Vécsei Rita Andrea
vecseiritaandrea
Büntetőbíró, majd mindenféle szöveg író.
 
Smile
Culture
Shop
Photo
Video
Ride
Art