Member of Group ›
Új Daige kollekció érkezik!
Vasárnap a stílusról és az életről esik szó. Life/Style.
 PHENOM
phenom.hu
A magazin 2010-ben indult, fiatalokhoz szóló, független kulturális portál.

Új Daige kollekció érkezik!

Ismerd meg a DAIGE új, 2020 tavasz-nyári, Rocaille névre keresztelt kollekcióját, aminek a rokokó időszaka, a francia királyi udvar, a libbenő alsóneműk, frivol romantika és organikus formatervezés volt az inspirációja.

Kagylók, tengeri lények, hullámzó vonalak teszik izgalmassá a darabokat. A márkára jellemző finom orientális hatás most is érezhető, bő ujjak, kimonókat és sarong szoknyákat idéző fazonok, érdekes megoldások jellemzik a ruhákat. 


„A rokokó egyik gyakori témájában, a pásztor képekben az tetszik, hogy egy olyan túlzott idillt mutatnak be, ami igazából teljesen irreális. Mindig ott rejtőzik ezeken a festményeken egy kacér félmosoly, kis frivolitás, és számomra pont emiatt is szerethető. Ezek a túlzások a mai korból nézve szinte ironikusnak tűnnek, hiszen hatalmas selyemruhás hercegnők és hercegek vannak megfestve, amint épp őrzik a teheneket a szabadban, felszalagozott spánielek társaságában. Talán azért vonzott ez engem most különösen, mert én is épp ilyen furcsa extremitásokat éltem át az elmúlt időszakban, bezárva a lakásba. Onnan, hogy egyes napokon teljes pompámban indultam a helyi kisboltba, már csak egy kis ugrás volt az a gondolat, hogy ha egyszer lesz még alkalmam kijutni a természetbe, majd én is piknik kosárkával, báránykák és kutyák társaságában, pont ilyen nagyszerű ruhákban fogom ezt megtenni. Innen jött az ötlet, hogy a rokokó stílusjegyei és témái izgalmas párosítás lehet a DAIGE formavilágával, a letisztultabb, modern vonalaival.”  – mesélte a phenom’enon magazinnak Tóth Melinda, a márka tervezője.

Az otthon és utcán egyaránt viselhető „leisurewear” darabok légiesek, intimitást ébresztenek, melyek a kampányképek atmoszférájában is megjelennek. A kollekció kapszulákra osztva, két részletben debütált, az első drop múzsája és modellje pedig a Babaswings megálmodója, Riederauer Dóra volt – a vele készült interjúban munkásságáról, saját stílusáról és terveiről mesélt. 

Zöldülő márkaként a DAIGE számára kiemelkedően fontos az anyaghasználat. Az előző kollekciókból már ismert biopamut a Rocaille kollekcióban is hangsúlyos szerepet kap, puha kötött topok és a könnyű nyári Lasa pulóver formájában. Újdonság, hogy a DAIGE népszerű mintás pólói közül az új kollekció egyik printje már biopamut pólón érhető el. 

A kollekció csodaanyaga a tencel, egy levédett lyocell matéria ami a nyers faanyag újrahasznosításával, környezetbarát gyártási folyamattal rendelkezik. A tencel környezettudatos, fenntartható pamut-alternatíva, ami amellett, hogy bőrbarát, hosszan megtartja a minőségét is, így ezek a darabok sokáig a gardróbunk kedvencei lehetnek.

A Rocaille kollekció igazi különlegességei a bőrtáskák, melyeket a kagylók formavilága inspirált. A két elérhető fazonból, a nude Shell és a pasztell lila Olisse táskákból csak pár kézműves darab készült. Ezek az igazi statement darabok kiváló minőségben, praktikus kialakítással készültek, hogy még egy iPad is beléjük férjen.

A DAIGE márka minden kollekciója egy színes univerzum, az egy-egy kollekció tervezése és kutatása alatt felfedezett izgalmas témákat megosztják a honlapunkra látogatókkal, hogy ők is részesei lehessenek a DAIGE világának. A Rocaille kollekció sem kivétel, így a ruhák böngészése mellett az őket ihlető inspirációkról is olvashatunk. Virág Zsófi stylist például többek között arról mesél, hogyan hatott a karantén a stílusára, de olvashatunk a rokokóra jellemző díszítő elemek hétköznapi stílusunkba való beillesztéséről, rokokó fodrai emlékeztető megigézően szép tengeri lényekről, illetve akár arról is, hogy a horoszkópunk alapján melyik rokokó-kori festmény-kutyák lennénk

Csapat

 ArtHungry
arthungry.com
Független portfólió építő felület alkotóművészek és a vizuális művészetek iránt érdeklődők részére.
Kutvölgyi Pál
Blogger42
Írni, olvasni, fotózni és motorozni szeretek, számolni tudok.
 Marvin
Marvin Says
Kedvelem a jó kérdéseket. Néha fontosabbak, mint a válaszok.
 PHENOM
phenom.hu
A magazin 2010-ben indult, fiatalokhoz szóló, független kulturális portál.
Schiffer Miklós
Schiffer Style
A stílusos élet fontosságának hirdetése.
Török András
Simplicissimus
Olvasni jó, a könyvet továbbadni kúl.
Korábbi vendégíróink
Balázsi Dia & Peti 
My Little Melbourne Family
Mindegy honnan jössz, a lényeg, hogy tudd hová tartasz, és míg odaérsz, légy jobb minden nap.
 Ernyey Béla
Ernyey Béla
Színész
 Erőss Zsolt
Eross Zsolt
Hegymászó
 Fabricius Gábor
Fabricius Gabor
Head of Innovation
 Dr. Farkas András
Farkas András
biztosítóalapító
Gecser Ottó
gecserotto
A kisnyugdíjas ahol tud, segít.
Guld Péter
GuldPeter
Kaotikus életet élő, szentimentális motorkerékpár-őrült.
Hoffmann Petra
Petra
Ha pokolra jutsz, legmélyére térj: az már a menny. Mert minden körbe ér.
Kertész Bálint
Videographer @ 42BIT
Tizennégyszer láttam a Keresztapa-trilógiát.
 Lakatos Márk
Lakatos Mark
Stylist
 Lang Viktória
Lang Viktoria
Lakberendező
 Litkey Farkas
Litkey Farkas
Vitorlázó
Mei Mei
Mei Mei
Stylist
Obersovszky Gyula
Magánzó
Szinteld magad a világra, légy magasabb, mint az árja.
Trunkó Bence
Shadowriter
Az vagy, amit nézel.
Pályázott vendégíróink
Hegedűs Ágota
hegedusagota
Hegedűs Ágota
Somogyi Richard
somogyirichard
Grafikus, belsőépítész.
Tóth Olivér
totholiver
Creative Image Artist
Vécsei Rita Andrea
vecseiritaandrea
Büntetőbíró, majd mindenféle szöveg író.
 
Smile
Culture
Shop
Photo
Video
Ride
Art