Member of Group ›
Varga Noémi építész & startup guru
Csütörtökönként locsogunk/ fecsegünk az Életről. Meg mindenről.
Hoffmann Petra
Petra
Ha pokolra jutsz, legmélyére térj: az már a menny. Mert minden körbe ér.

Varga Noémi építész & startup guru

 

Építész munkáin keresztül ismerkedtem meg annak idején Varga Noémivel, aki még az egyetemi évek alatt Reich Vandával közösen alapított Numbernow műhely keretében olyan ismert és meghatározó belsőépítészeti koncepciókban vett részt, mint a Nanushka belvárosi üzletének belső tere, a Benedict & Helfer óbudai irodája, vagy a budai Jégbüfé komplett belsőépítészete, melyek számos neves nemzetközi designblogról is visszaköszönnek.

1

Nanushka Beta Store

2

A Fény utcai Jégbüfé

3

Benedict & Helfer iroda

A Jégbüfé tervezése óta majdnem két év eltelt, Noémi lediplomázott, mellesleg megvetette a lábát a modell szakmában is, Hong Kong-tól New York-ig Párizson és Tokión át bejárta a világot, jelen pillanatban egy rendkívül izgalmas alkalmazással bejutott a világ elsőszámú startup-bajnokságának döntőjébe és már most gondolkozik új projektjén, mely kezdő kreatívok számára segítene meglépni a legnehezebb első lépést a szamárlétrán felfelé.

A modellkarriert Noémivel kapcsolatban csak mellesleg említem, egyrészt fülig érő mosollyal, mert elegánsan dönti meg a modelleket érő, jellemzően felületesen ostoba sztereotípiákat, másrészt pedig mégiscsak hangsúllyal, hiszen nagy valószínűséggel a modell szakmánál keményebb koncentrációt, önuralmat, kitartást és alázatot kevés más műfaj igényel. És ezek a tapasztalatok nagy valószínűséggel az ember későbbi karrierje kapcsán számos tanulsággal és rendkívül hasznos tapasztalattal szolgálnak.

varganoemi

Varga Noémi

A Noémi ötletéből született ARYS mobilalkalmazás két másik versenytársával a közelmúltban bejutott a rangos Global Startup Battle nemzetközi döntőjébe. Az ARYS lényege, hogy a városban járva az okostelefonunk segítségével virtuális üzeneteket, képeket, videókat helyezhetünk el az utcán vagy a házfalakon, amiket csak azok  láthatnak, akikkel meg szeretnénk őket osztani. Egyrészt tehát kincskeresés, másrészt korunk jellemzően képalapú gondolkodását kihasználó izgalmas és kreatív kommunikációs eszköz is.

Korunk tervezői egyre inkább interdiszciplináris területen mozognak, mind a digitális kreatív környezet, mind a szakmai közeg egyre inkább ezt várja el a mai designerektől. A csapatban gondolkozás, a szakterületek között való otthonos közlekedés, a nyitottság és a folyamatos tanulás-fejlődés olyan alapvető kompetenciákká váltak, melyek a sikerhez gyakorlatilag elengedhetetlenek. A digitális kor arra tanít minket, hogy minden ötlet megvalósítható, csak a megfelelő szakemberek kellenek hozzá, és egy-egy jó ötlet simán megváltoztathatja a világot,  nem csak a tervező számára, de sok-sok más ember számára is a gondolkozás, a lehetőségek és akár a napi rutin szintjén.

Noémi legfrissebb projektje, a SOON szintén nem (szűk értelemben vett) építészeti projekt – egy olyan platformról van szó, amely  a világ minden táján készülő diákprojekteknek nyújtana bemutatkozási lehetőséget. Az ötlet kiindulási alapja az a tervezőket sújtó tipikus körülmény, hogy nagyon nehéz fiatalként nyilvánossághoz, bemutatkozási lehetőséghez jutni. A SOON platformja a design, az építészet, a zene és még számos más alkotóterületen tevékenykedő frissdiplomások számára nyújt segítséget a kapcsolatépítésben. A projekt célja egy nemzetközi kapcsolati háló létrehozása, mely segít a kezdők első szakmai lépéseit megtenni, a profik számára pedig informatív közegként nyújt betekintést a legfiatalabb alkotógeneráció gondolataiba világszerte.

Csapat

 ArtHungry
arthungry.com
Független portfólió építő felület alkotóművészek és a vizuális művészetek iránt érdeklődők részére.
Kutvölgyi Pál
Blogger42
Írni, olvasni, fotózni és motorozni szeretek, számolni tudok.
 Marvin
Marvin Says
Kedvelem a jó kérdéseket. Néha fontosabbak, mint a válaszok.
 PHENOM
phenom.hu
A magazin 2010-ben indult, fiatalokhoz szóló, független kulturális portál.
Schiffer Miklós
Schiffer Style
A stílusos élet fontosságának hirdetése.
Török András
Simplicissimus
Olvasni jó, a könyvet továbbadni kúl.
Korábbi vendégíróink
Balázsi Dia & Peti 
My Little Melbourne Family
Mindegy honnan jössz, a lényeg, hogy tudd hová tartasz, és míg odaérsz, légy jobb minden nap.
 Ernyey Béla
Ernyey Béla
Színész
 Erőss Zsolt
Eross Zsolt
Hegymászó
 Fabricius Gábor
Fabricius Gabor
Head of Innovation
 Dr. Farkas András
Farkas András
biztosítóalapító
Gecser Ottó
gecserotto
A kisnyugdíjas ahol tud, segít.
Guld Péter
GuldPeter
Kaotikus életet élő, szentimentális motorkerékpár-őrült.
Hoffmann Petra
Petra
Ha pokolra jutsz, legmélyére térj: az már a menny. Mert minden körbe ér.
Kertész Bálint
Videographer @ 42BIT
Tizennégyszer láttam a Keresztapa-trilógiát.
 Lakatos Márk
Lakatos Mark
Stylist
 Lang Viktória
Lang Viktoria
Lakberendező
 Litkey Farkas
Litkey Farkas
Vitorlázó
Mei Mei
Mei Mei
Stylist
Obersovszky Gyula
Magánzó
Szinteld magad a világra, légy magasabb, mint az árja.
Trunkó Bence
Shadowriter
Az vagy, amit nézel.
Pályázott vendégíróink
Hegedűs Ágota
hegedusagota
Hegedűs Ágota
Somogyi Richard
somogyirichard
Grafikus, belsőépítész.
Tóth Olivér
totholiver
Creative Image Artist
Vécsei Rita Andrea
vecseiritaandrea
Büntetőbíró, majd mindenféle szöveg író.
 
Smile
Culture
Shop
Photo
Video
Ride
Art