Member of Group ›
L’Occhio Frei Tamással
Vasárnap a stílusról és az életről esik szó. Life/Style.
Schiffer Miklós
Schiffer Style
A stílusos élet fontosságának hirdetése.

L’Occhio Frei Tamással

 

Egy régi baráttal találkozni mindig nagy élmény, különösen akkor, ha egy barátság több mint harminc éves, mert az ilyen kapcsolatok átívelnek fontos éveinken, életünk különféle szakaszain. Frei Tamással a zalaegerszegi lövész ezredben kopott zöld gyakorló ruhában kezdődött a barátságunk, folytattuk aztán a pesti jogi karon majd Tamás külföldi tanulmányai után a Frei Dosszié sorozatban én találhattam ki a megjelenését, azt a bizonyos virágot a zakója gomblyukába.

Tamással együtt rabjai vagyunk a minőségi életnek a jó életeknek, a különleges ízeknek és aromáknak, minden érdekel minket a világban, ami különleges és eredeti. Legutóbb, választott hazája a Cote d’Azur több piacán kalauzolt végig, ahol nem kevesebb szeretettel és érdeklődéssel beszélt a helyi friss pékáruról vagy olajakról, mint ahogyan könyveiben leír egy élethelyzetet vagy akár egy becsapódó golyó hangját.

Manapság keveset van itthon, de mindig élmény a találkozás vele, mert a világot nagyon máshogy és nagyon máshogyan látja, mint a legtöbb ember, akit ismerek. Amit külön becsülök benne az a mérték és mód, ahogy az életet éli. Nem a mértéktelen habzsolás, hanem a megfontolt közelítés a módszere.

Múlt szombat este a Gozsdu udvar forgatagába indultunk, de előtte felugrottunk egy italra az Il Bacio tetején nyílt L’Occhio di Stile bárba. Belépve az egykori bérpalota tetőrészében kialakított nagyvonalú helységbe, megérintett a színvilág diszkrét elegancia, az emberi társalgás bensőséges zaja, az élő zene varázsa, és az itallap fellapozása után a különleges és kitalált koktélok izgalmas világa.

Mivel egy olyan emberrel lehettem ott, aki keresztül kasul bejárta már a világot, és aki egy igazi utazó és connoisseur, magam is meglepődtem azon, hogy Tamás milyen örömmel fedez fel italkeverékeket, melyeket egykoron a tört fehér len egyenruhás koloniális angol tisztek fogyaszthattak indiai vagy afrikai clubjaikban. Rákérdezve egy- egy italra, a bárban dolgozó fiatalemberek mindent elmeséltek a koktélok elkészítéséről és történetéről. Így aztán a zene a beszélgetések és a jó hangulat élménnyé vált bennünk, ami hosszú órákat a bárban tartott. Beszélgettünk aztán mindenféléről, egyre jobban eltávolodva a pillanat konkrétságától, koktélokról és korukról, a kávé zamatáról, egy Financial Times írásról a férfiingek gallérjának ívéről, a körülöttünk ellibbenő nők lényéről.

Suttogó elegancia, könnyedség és finom hangulat ez jellemzi ezt az új bárt és éttermet az Andrássy úton. Miközben a kiszolgálás odafigyelő és figyelmes, nincs feszült formalitás, hűvös szögletesség. A város felett lebegő szem építészeti megvalósítása és léptéke teljesen elüt a divatház szintjeinek klasszikus és elegáns hangulatától.  Az eredeti épület belső udvarának üveg födémjét ívesen körbeölelő kétszintes búra egy kortárs építészeti alkotás, egyfajta újraértelmezése az épület eredeti üzenetének, korunk sajátos és bátor válasza az eleganciára. Puha kárpitok, tompa színek, különleges kidolgozás és emlékezetes kilátás valamint előzékeny kiszolgálás vár mindazokra, akik meglátogatják a szemet a város felett.

Hiszem, hogy tetszeni fog ez a hely mindenkinek, aki szereti a diszkréciót és a minőségi szórakozást, azt a bizonyos sprezzaturát, a kitalált és élvezetes könnyedséget.

Csapat

 ArtHungry
arthungry.com
Független portfólió építő felület alkotóművészek és a vizuális művészetek iránt érdeklődők részére.
Kutvölgyi Pál
Blogger42
Írni, olvasni, fotózni és motorozni szeretek, számolni tudok.
 Marvin
Marvin Says
Kedvelem a jó kérdéseket. Néha fontosabbak, mint a válaszok.
 PHENOM
phenom.hu
A magazin 2010-ben indult, fiatalokhoz szóló, független kulturális portál.
Schiffer Miklós
Schiffer Style
A stílusos élet fontosságának hirdetése.
Török András
Simplicissimus
Olvasni jó, a könyvet továbbadni kúl.
Korábbi vendégíróink
Balázsi Dia & Peti 
My Little Melbourne Family
Mindegy honnan jössz, a lényeg, hogy tudd hová tartasz, és míg odaérsz, légy jobb minden nap.
 Ernyey Béla
Ernyey Béla
Színész
 Erőss Zsolt
Eross Zsolt
Hegymászó
 Fabricius Gábor
Fabricius Gabor
Head of Innovation
 Dr. Farkas András
Farkas András
biztosítóalapító
Gecser Ottó
gecserotto
A kisnyugdíjas ahol tud, segít.
Guld Péter
GuldPeter
Kaotikus életet élő, szentimentális motorkerékpár-őrült.
Hoffmann Petra
Petra
Ha pokolra jutsz, legmélyére térj: az már a menny. Mert minden körbe ér.
Kertész Bálint
Videographer @ 42BIT
Tizennégyszer láttam a Keresztapa-trilógiát.
 Lakatos Márk
Lakatos Mark
Stylist
 Lang Viktória
Lang Viktoria
Lakberendező
 Litkey Farkas
Litkey Farkas
Vitorlázó
Mei Mei
Mei Mei
Stylist
Obersovszky Gyula
Magánzó
Szinteld magad a világra, légy magasabb, mint az árja.
Trunkó Bence
Shadowriter
Az vagy, amit nézel.
Pályázott vendégíróink
Hegedűs Ágota
hegedusagota
Hegedűs Ágota
Somogyi Richard
somogyirichard
Grafikus, belsőépítész.
Tóth Olivér
totholiver
Creative Image Artist
Vécsei Rita Andrea
vecseiritaandrea
Büntetőbíró, majd mindenféle szöveg író.
 
Smile
Culture
Shop
Photo
Video
Ride
Art