Member of Group ›
Szövetkezzünk!
Keddenként tegyetek egy túrát velünk. Két-, vagy több keréken.
Kutvölgyi Pál
Blogger42
Írni, olvasni, fotózni és motorozni szeretek, számolni tudok.

Szövetkezzünk!

 

Egy Bang & Olufsen termék kortárs műalkotásnak is tekinthető, akkor is ha nem kapcsoljuk be.  Amennyiben (akár iPhone-unk segítségével) életet lehelünk belé, persze e statikus szobor funkciója dinamikusan kibővül egy luxus audiovizuális rendszer összes különleges további vizuális előnyével és kristálytiszta hangzásával. Pontosan így vagyok a Confederate motorokkal is, mely amerikai gyártó a dán Bang & Olufsenhez hasonlóan szintén a tökélyre fejlesztette a környezetbarát alumínium megmunkálásának varázslatos tudományát.

Confederate Wraith

E bonyolult mágia adrenalintermelő végeredményeit fogom bemutatni ebben a bejegyzésemben. 2005 augusztusáig a Confederate Motor Company New Orleans-i (Jazz!) gyárából gördültek ki ezek a fantasztikus motorok, de a Katrina hurrikán ismert pusztítása miatt (God bless New Orleans and Japan) áttették a székhelyüket Louisiana-ból Alabama-ba, Birmingham városba. A céget H. Matthew Chambers alapította 1991-ben és azóta számtalan díjat nyertek az USA-ban megrendezésre kerülő AMD Motorépítő Világbajnokságon. Hollywood XY kromoszómastruktúrájú tagjai (Tom Cruise, Brad Pitt, Ryan Reynolds, Bruce Springsteen stb.) persze előszeretettel választanak az unikális gyártó korlátozott példányszámú motorjaiból.

Tom Cruise on HellCat F131

A Confederate Motor Company high-end motorjaihoz csak a legmagasabb minőségű kiegészítőket fogadja el, ezért “custom-made” bukósisakjait a francia Les Ateliers Ruby gyártja e különleges márkának.

Ruby

Ruby

Ruby

Ruby

P120 Fighter

Nekem ez a darab pusztán erőfitogtatás a kétségtelenül impozáns részletmegoldások harmonikus összhangja nélkül. Egy drag motor paródiája Batman vagy a Terminátor számára. Szerintem Arnold Swarzenegger (Kalifornia állam gemütlich 38. kormányzója, ha valaki nem ismerné) ideális motorja lehetne. 1966 cm3-es V2-es blokk, 160 lóerő, 45 darabra limitált példányszám,  Brembo karbon-kerámia-alumínium féktárcsák, 194 kilogramm, fényszóró helyén LED-ek. Pirelli ZR abroncsokon érné el a 300 Km/h (nyilván elméleti) végsebességet! A tengelyek 1630 milliméterre helyezkednek el egymástól. Uhhh, nincsenek közel! Mindezt (nettó) 110.000 dollárért.

image

image

image

image

B120 Wraith

Nomen est omen. Tényleg kísérteties ezzel a meghökkentő első villával. A motort J.T. Nesbitt tervezőmérnök alkotta meg. Kinézetét tekintve persze nem speed bike, de nem is igazán cruiser, vagy naked bike, inkább ezek érdekes keveréke. Lássuk a számokat: 180 kg anyagot (de milyet!), 2000 köbcentiből adódóan 125 lóerőt és 176 Nm nyomatékot kapunk a pénzünkért (kb. 14 millió forintért, de ugye nem baj, ha nem sápítozok obligát módon?) Traxxion Dynamics futómű, Metzeler Sportec gumik, Brembo fékek. A motor Bonneville sós medrében 266 Km/h végsebességgel rekordot ért el és 250 darabos példányszámban készül.

image

image

image

C3 X132 HellCat

Ez a legújabb fejlesztésű példány, amely a régi HellCat F131-et váltja fel. Kétféle verzióban 150 példányt gyártanak majd belőle. A Roadstert hosszabb tengelytávval és nagyobb villaszöggel az utcára szánják, a Fighter a “villantások” alkalmas alanya lehet. A Copperhead névre keresztelt blokk 2163 köbcentis V2-es (naná), amely 197 Nm nyomatékot biztosít (esetenként nyilván) bitang használójának. E közlekedési eszköz könnyebb (csak 215 kg), mint amilyennek látszik és ez a blokk adatait figyelembe véve remek érték. A motort ez év második felében mutatják be.

image

image

image

image

image

“Always energized more by passion and romance than solid capitalization…” Akár komolyan gondolják ezt az általuk írt sort, akár nem, engem meggyőztek. A 42-es sorszámú HellCat még szabad…

image

Csapat

 ArtHungry
arthungry.com
Független portfólió építő felület alkotóművészek és a vizuális művészetek iránt érdeklődők részére.
Kutvölgyi Pál
Blogger42
Írni, olvasni, fotózni és motorozni szeretek, számolni tudok.
 Marvin
Marvin Says
Kedvelem a jó kérdéseket. Néha fontosabbak, mint a válaszok.
 PHENOM
phenom.hu
A magazin 2010-ben indult, fiatalokhoz szóló, független kulturális portál.
Schiffer Miklós
Schiffer Style
A stílusos élet fontosságának hirdetése.
Török András
Simplicissimus
Olvasni jó, a könyvet továbbadni kúl.
Korábbi vendégíróink
Balázsi Dia & Peti 
My Little Melbourne Family
Mindegy honnan jössz, a lényeg, hogy tudd hová tartasz, és míg odaérsz, légy jobb minden nap.
 Ernyey Béla
Ernyey Béla
Színész
 Erőss Zsolt
Eross Zsolt
Hegymászó
 Fabricius Gábor
Fabricius Gabor
Head of Innovation
 Dr. Farkas András
Farkas András
biztosítóalapító
Gecser Ottó
gecserotto
A kisnyugdíjas ahol tud, segít.
Guld Péter
GuldPeter
Kaotikus életet élő, szentimentális motorkerékpár-őrült.
Hoffmann Petra
Petra
Ha pokolra jutsz, legmélyére térj: az már a menny. Mert minden körbe ér.
Kertész Bálint
Videographer @ 42BIT
Tizennégyszer láttam a Keresztapa-trilógiát.
 Lakatos Márk
Lakatos Mark
Stylist
 Lang Viktória
Lang Viktoria
Lakberendező
 Litkey Farkas
Litkey Farkas
Vitorlázó
Mei Mei
Mei Mei
Stylist
Obersovszky Gyula
Magánzó
Szinteld magad a világra, légy magasabb, mint az árja.
Trunkó Bence
Shadowriter
Az vagy, amit nézel.
Pályázott vendégíróink
Hegedűs Ágota
hegedusagota
Hegedűs Ágota
Somogyi Richard
somogyirichard
Grafikus, belsőépítész.
Tóth Olivér
totholiver
Creative Image Artist
Vécsei Rita Andrea
vecseiritaandrea
Büntetőbíró, majd mindenféle szöveg író.
 
Smile
Culture
Shop
Photo
Video
Ride
Art