Member of Group ›
Olasz flat track virtus
Keddenként tegyetek egy túrát velünk. Két-, vagy több keréken.
Kutvölgyi Pál
Blogger42
Írni, olvasni, fotózni és motorozni szeretek, számolni tudok.

Olasz flat track virtus

 

Alessandro „Phonz” Fontanesi és Marco „San Marco” Filios akár testvérek is lehetnének.

Kábé egykorú, kivart arcok, akik együtt mentek annak idején főiskolára és barátok már húsz éve. Ők a kreatív fejei az Anvil Motociclette ruhamárkának és ők szervezik meg évről évre a Wildays fesztivált is. Megünneplendő két évtizedes barátságukat együtt kezdtek flat track versenyeken is keresztbe csúszkálni a legények. Amikor az Indian megrendelte tőlük a következő képen látható, Scout modelljükből épített motort (Shrimp, #120), „hobbiból” építettek maguknak is egy-egy flat track célszerszámot.

Az Indian Motorcycle által rendelt motorkerékpár a legendás motorversenyző, Albert „Shrimp” Burns után kapta a nevét. Burnsről egyszer majd biztosan írunk részletesen, igazi „motoros gladiátor” volt, akit egy váll- és kulcscsonttöréssel járó (!) baleset sem tudott megakadályozni abban, hogy egy gyors szerelés után visszaüljön a motorra és megnyerje végül az ötmérföldes versenyt a korabeli oválpályán. („Shrimp” 23 évesen halt meg egy hasonló verseny során elszenvedett balesetben.)

Phonz a „Little Boy” (#11) nevet adta a motorjának, San Marco járműve pedig „Fat Man” (#52) néven riogatja a versenytársakat az oválpályákon. A két szerkezet első látszatra nagyon hasonló, pedig nagyon is különbözőek. A Little Boy szíve egy Suzuki DR600-ban dobogott korábban, a Fat Man pedig egy Honda XR600-ból készült. Ahogy az Anvil fiúk mondták:

„Úgy látszik, hasonlóak, de nagyon is különbözőek, pontosan mint az alapítók személyisége. Ugyanolyannak tűnnek, de nem azok. Ugyanazt a célt szolgálják, de különböző módon. „

A Fat Man egy 1995-ös XR600 vázból, és egy 1991-es XR600-as motorjából kezdett épülni továbbá olasz barátaink hozzáadtak egy Keihin FCR 41 flatslide karburátort egy BMC szűrővel. A szerkezet elején, egy módosított Yamaha R6-os villa található és mint a flat track gépeken általában, nincs első féke, de a hátsó fékrendszer új tárcsákat és fékbetéteket kapott. A Little Boy donorja egy kicsit szintén más lett. Phonz a régi Suzuki DR500 vázának kompaktságát akarta, de nagyobb motorral. Tehát a srácok egy 1990-es DR600-as szívet műtöttek át egy 1981-es DR500 vázba.

Csakúgy, mint a Honda esetében, a Little Boy is kapott egy Keihin FCR 41 karburátort BMC szűrővel. A Ducati Scrambler 400-as villákat szintén megdolgozták. A hátsó fék szintén a Dommie-tól származik, a Newfren csapat pedig az új tárcsákat és betéteket szállította. Az egységes megjelenés érdekében az Anvil mindkét motorkerékpárhoz közel azonos segédvázat épített. Az XR600-on ez azt jelentette, hogy a hátsó traktust módosították a Honda megbízható Pro-Link monoshockjától a két első telóig. Mindkét hátsó részt új Bitubo gátlókkal, rajtszámokkal és alumínium hátsó sárvédőkkel láttak el.

Az üléseknél a fiúk el akartak térni a legelterjedtebb flat track farokszekció megjelenésétől a 60-as évek stílusa felé. Így megépítették a megfelelő nyergeket, a mára Anvil stílusjeggyé vált fekete-fehér mintával. A Honda és a Suzuki végül ugyanazt a tank arculatot kapta. A motorok többi része megegyezik mindkét trackernél: Ariete lábtartók és markolatok, valamint Tommaselli kormány minimális kábelezettséggel. A (Zard) kipufogórendszerek szintén lenyűgözőek!

Ha kíváncsi vagy, hogy a Fat Man és a Little Boy miért viselnek módosított Indian logókat, azért van, mert csatlakoztak az Indian Shrimphez, megalakítva ezzel az Anvil Racing Teamet! A csapat az európai flat track versenyeken vesz részt, Phonz és San Marco pedig reálisan látja az esélyeiket.

„Nem vagyunk profi versenyzők, és ez csak az első év, amikor komolyan elköteleztük magunkat a flat track pályákon.”

Ez egyébként azt jelenti, hogy San Marco már bezsákolt két harmadik helyezést az osztályában, Phonz pedig a negyedik helyen végzett a szezonban! Nem rossz ez két újonctól!

Forrás: BIKEEXIF

Csapat

 ArtHungry
arthungry.com
Független portfólió építő felület alkotóművészek és a vizuális művészetek iránt érdeklődők részére.
Kutvölgyi Pál
Blogger42
Írni, olvasni, fotózni és motorozni szeretek, számolni tudok.
 Marvin
Marvin Says
Kedvelem a jó kérdéseket. Néha fontosabbak, mint a válaszok.
 PHENOM
phenom.hu
A magazin 2010-ben indult, fiatalokhoz szóló, független kulturális portál.
Schiffer Miklós
Schiffer Style
A stílusos élet fontosságának hirdetése.
Török András
Simplicissimus
Olvasni jó, a könyvet továbbadni kúl.
Korábbi vendégíróink
Balázsi Dia & Peti 
My Little Melbourne Family
Mindegy honnan jössz, a lényeg, hogy tudd hová tartasz, és míg odaérsz, légy jobb minden nap.
 Ernyey Béla
Ernyey Béla
Színész
 Erőss Zsolt
Eross Zsolt
Hegymászó
 Fabricius Gábor
Fabricius Gabor
Head of Innovation
 Dr. Farkas András
Farkas András
biztosítóalapító
Gecser Ottó
gecserotto
A kisnyugdíjas ahol tud, segít.
Guld Péter
GuldPeter
Kaotikus életet élő, szentimentális motorkerékpár-őrült.
Hoffmann Petra
Petra
Ha pokolra jutsz, legmélyére térj: az már a menny. Mert minden körbe ér.
Kertész Bálint
Videographer @ 42BIT
Tizennégyszer láttam a Keresztapa-trilógiát.
 Lakatos Márk
Lakatos Mark
Stylist
 Lang Viktória
Lang Viktoria
Lakberendező
 Litkey Farkas
Litkey Farkas
Vitorlázó
Mei Mei
Mei Mei
Stylist
Obersovszky Gyula
Magánzó
Szinteld magad a világra, légy magasabb, mint az árja.
Trunkó Bence
Shadowriter
Az vagy, amit nézel.
Pályázott vendégíróink
Hegedűs Ágota
hegedusagota
Hegedűs Ágota
Somogyi Richard
somogyirichard
Grafikus, belsőépítész.
Tóth Olivér
totholiver
Creative Image Artist
Vécsei Rita Andrea
vecseiritaandrea
Büntetőbíró, majd mindenféle szöveg író.
 
Smile
Culture
Shop
Photo
Video
Ride
Art