Member of Group ›
Új BÖBE klip!
Szombat a zene napja. Figyeljetek és hallgassatok minket.
 PHENOM
phenom.hu
A magazin 2010-ben indult, fiatalokhoz szóló, független kulturális portál.

Új BÖBE klip!

 

Szécsi Böbe, azaz BÖBE legújabb dala három hete jelent meg, ehhez érkezett meg most a képanyag és állt össze teljes egésszé az énekesnő első magyar nyelvű EP-je.

BÖBE szólókarrierje 2019-ben kezdődött, de egészen az idei évig angolul adta ki dalait, 2023-ban viszont elérkezettnek látta az időt, hogy magyar nyelven fejezze ki magát dalaiban.

„A szólóprojektem kapcsán ez tűnt a természetes következő lépésnek. Megjelent már egy EP-m, és egy debütáló albumom is angolul, így szerettem volna magamat egy újabb kihívás elé állítani aminek a magyar dalszövegírás bizonyult.”

– mondja, és bár eleinte tartott a magyar szövegektől, végül pozitív élménnyé vált benne ez a dalszerzési folyamat is.

„Felszabadító érzés volt. Nagyon féltem tőle, mert azt gondolom, hogy magyarul nagyon könnyű klisés dalszöveget írni de magam is meglepődtem, hogy – bár valóban hosszabb időbe telt egy-egy dalszöveg megszületése – iszonyatosan jól esett az anyanyelvemen megfogalmazni, és kiírni magamból a gondolataimat. Élőben is ezt érzem, sokkal nagyobb súlya van annak, ha magyarul éneklem ki magamból azokat a dolgokat, amik foglalkoztatnak.”

Ennek az új, izgalmas kihívásnak a gyümölcse lett az EGYMÁS OTTHONA EP. A négy dalos kislemezről az első dal, az EGYEDÜL PÁRBAN egy nagy volumenű klip is társult, ami méltón nyitotta meg ezt az új érát. Ezután következett a MÉLYPONT, a NEKI UGYANÚGY, amellyel BÖBE bekerült a Spotify globális EQUAL playlistjébe is, most pedig befutott az EP címadó dala is, az EGYMÁS OTTHONA.

A track a MÉLYPONTéhoz hasonló vizuált már kapott, de BÖBE klipet is szeretett volna adni első a kislemez záróakkordjának. Czippán Dániel(COKORO stúdió), a klip rendezője a szöveg tartalmából inspirálódott:

„Szerintem amiről a dal szól, azzal a situationship-ek és a közösségi média korában egyre többen tudunk azonosulni. Divattá vált a könnyebb út választása, a felszínesség, a sebezhetőség kerülése, ez a generáció küzd az elköteleződéssel, meg a kitartással bármi mellett is. Ez ugyan lehet megment minket némi fájdalomtól rövid távon, de annak az árán, hogy ürességet hagy maga után. Ezt akartam a dalból különböző módokon én is megjeleníteni, teret adva annak is, hogy kísérletezhessünk a dal hangzásvilágára vizuális ötletekkel, és közben intim is maradjon.” 

A klip egy igazi szerelemprojekt lett, ami sok barát segítségével, közreműködésével készült el, így mind az énekesnő, mind a rendező szorosan kötődik az új vizuális anyaghoz:

„Böbével már egy ideje ismerjük egymást a zenei világból, sőt az egyik közös jó barátunk, Benji, aki szintén közreműködött a klipben, vele mindketten zenélünk külön-külön projektekben is (Belau-Paperdeer). Szóval az egész anyag a remek barátaink szívességéinek köszönhetően, saját eszközökből, szerencsés együttállásokból jött össze, ettől »passion project«-esebb nemigen lesz. Bene Gergő operatőr barátomat hadd emeljem még ki, akinek szintén legalább annyira sajátja ez mint a mienk Böbével, és ezúton is nagyon köszi minden barátunknak akik segítettek abban, hogy ez létrejöjjön.”
– zárja Czippán.

Bár BÖBE általában konkrét koncepciókban gondolkozik, ha többdalos megjelenésekről van szó, az, hogy anyanyelvén szólalnak meg legújabb dalai, önmagában megadták a koncepciót:

„Saját magam filter nélküli bemutatása. Azért fogalmazok így, mert az angol dalszövegeknél utólag azt érzem, hogy kicsit elbújtam a sorok mögé, ilyen módon viszont kendőzetlenül a közönség elé tudom tárni azt, hogy mi van bennem.”

Az énekesnő életében új szakaszt hozott el az EGYMÁS OTTHONA, folyamatosan dolgozik újabb, magyar nyelvű dalokon, célja, hogy a jövő évben már egy teljesen magyar nyelvű koncertműsorral lépjen fel zenekarával.

Böbe Facebook | Instagram

Csapat

 ArtHungry
arthungry.com
Független portfólió építő felület alkotóművészek és a vizuális művészetek iránt érdeklődők részére.
Kutvölgyi Pál
Blogger42
Írni, olvasni, fotózni és motorozni szeretek, számolni tudok.
 Marvin
Marvin Says
Kedvelem a jó kérdéseket. Néha fontosabbak, mint a válaszok.
 PHENOM
phenom.hu
A magazin 2010-ben indult, fiatalokhoz szóló, független kulturális portál.
Schiffer Miklós
Schiffer Style
A stílusos élet fontosságának hirdetése.
Török András
Simplicissimus
Olvasni jó, a könyvet továbbadni kúl.
Korábbi vendégíróink
Balázsi Dia & Peti 
My Little Melbourne Family
Mindegy honnan jössz, a lényeg, hogy tudd hová tartasz, és míg odaérsz, légy jobb minden nap.
 Ernyey Béla
Ernyey Béla
Színész
 Erőss Zsolt
Eross Zsolt
Hegymászó
 Fabricius Gábor
Fabricius Gabor
Head of Innovation
 Dr. Farkas András
Farkas András
biztosítóalapító
Gecser Ottó
gecserotto
A kisnyugdíjas ahol tud, segít.
Guld Péter
GuldPeter
Kaotikus életet élő, szentimentális motorkerékpár-őrült.
Hoffmann Petra
Petra
Ha pokolra jutsz, legmélyére térj: az már a menny. Mert minden körbe ér.
Kertész Bálint
Videographer @ 42BIT
Tizennégyszer láttam a Keresztapa-trilógiát.
 Lakatos Márk
Lakatos Mark
Stylist
 Lang Viktória
Lang Viktoria
Lakberendező
 Litkey Farkas
Litkey Farkas
Vitorlázó
Mei Mei
Mei Mei
Stylist
Obersovszky Gyula
Magánzó
Szinteld magad a világra, légy magasabb, mint az árja.
Trunkó Bence
Shadowriter
Az vagy, amit nézel.
Pályázott vendégíróink
Hegedűs Ágota
hegedusagota
Hegedűs Ágota
Somogyi Richard
somogyirichard
Grafikus, belsőépítész.
Tóth Olivér
totholiver
Creative Image Artist
Vécsei Rita Andrea
vecseiritaandrea
Büntetőbíró, majd mindenféle szöveg író.
 
Smile
Culture
Shop
Photo
Video
Ride
Art